I denne uges nyhedsbrev sætter vi blandt andet fokus på haven, og du kan hente masser af inspiration og gode råd til en både sprøjtefri og insektvenlig have. Det er Claus Dalby, der venligt og vidende deler ud af sine egne mangeårige erfaringer. Jeg har med dette ugebrev vedhæftet Madforlivet's flotte e-magasin i sommerudgaven, og heri vil du udover Claus' gode råd også kunne finde masser af skønne opskrifter, nyt om bier, drikkevand, gode råd om søvn, glucosamin. kaffe og hel masse andet. Jeg kan varmt anbefale dig at sætte dig med en god kop kaffe og nyde det smukke, sommerlige magasin og de mange gode informationer.  
 
Du kan også læse om et helt nyt studie, der peger på en mulig sammenhæng mellem dårlig nattesøvn og så øget risiko for udvikling af inflammation, åreforkalkning og hjertesygdom. Det er spritnyt og sætter endnu engang fokus på betydningen af  kvaliteten af vores nattesøvn.
 
Der er spændende nyt om collagen, der er mere populært som kosttilskud end nogensinde. Der er kommet en ny og interessant bog om emnet, der fortæller, hvordan du spiser dig til collagen, ligesom du kan læse om mine erfaringer, for jeg har nemlig afprøvet forskellige Collagentilskud. Du kan også finde opskrifter på både en fantastisk Bone Broth og en skøn fiskeret, der begge er sprængfyldt med opbyggende og styrkende collagen. 
 
Flere studier har fokus på forarbejdet mad som årsag til både blodsukker-ubalancer og overvægt. Det kan betale sig at være opmærksom på, for indre sundhed og styrke rimer ikke umiddelbart på næringsdrænet, forarbejdet mad. Læs meget mere her i nyhedsbrevet, hvor du også kan finde opskriften på de lækreste vandmelon kanapeer, perfekte til studenterbesøget eller sommerfesten, og som smager forrygende. 
 
Rigtig god uge og rigtig god læselyst 
Anette   
 
 
 
 
 

Ny forskning: Dårlig søvn og hjertesygdom

 
Ny forskning indikerer en sammenhæng imellem dårlig og forstyrret søvn og potentiel udvikling af åreforkalkning og hjertekarsygdom. Det er forskere fra institut for psykologi og neurovidenskab på Berkely University of California, der har fundet en forbindelse imellem dårlig søvn og øget inflammation samt dannelse af plak i koronararterierne.

Resultatet viste en klar indikation af en sammenhæng imellem et forstyrret søvnmønster og så en højere koncentration af cirkulerende inflammatoriske faktorer, i særlig grad en type hvide blodlegemer, der indikerer øget risiko for udvikling af åreforkalkning. Der er derfor al mulig grund til at indarbejde gode søvnvaner og lære vores børn det samme. 
Her kan du læse hele artiklen
Kan dårlig søvn føre til hjertesygdom?

 

 

 
 

Tilbud på ny bog: Søvnhormonet Melatonin

 
Har du fået læst min seneste bog om 'Søvnhormonet' Melatonin? Her sætter jeg fokus på betydningen af melatonin som et naturligt signalstof med stor indflydelse på din søvnkvalitet, men også med bemærkelsesværdig indvirkning på din vægt, dit immunforsvar, dit syn, din aldringsproces og din generelle livskvalitet. 

Bogen indeholder ud over fokus på en god nattesøvn også viden om, hvorfor en kontinuerlig melatoninproduktion er så vigtig for vores velbefindende, modstandskraft og humør. 

Gi' dig selv en suveræn gave, der kan hjælpe dig til at forbedre din søvn, vægt og livskvalitet. 

Læs mere og køb bogen lige her
 
 
 
 

Forarbejdet mad gør tyk

 
Kan forarbejdet mad gøre dig syg og tyk? En ny undersøgelse har set nærmere på, om forarbejdet mad gør os mere tilbøjelige til at overspise. Vi ved eksempelvis, at light produkter får os til at spise mere, men gør færdigretter og forarbejdede fødevarer det samme? Svaret er, at meget tyder på, at noget ved den industrielle forarbejdning af fødevarer gør os mere tilbøjelige til at overspise. Det viser en ny og mindre undersøgelse. De deltagere, der spiste forarbejdet mad, spiste mere og tog mere på i vægt i forhold til de deltagere, der spiste mad, lavet fra bunden uforarbejdede råvarer. Også selvom de to typer måltider umiddelbart havde samme kalorieindhold og næringsstofindhold.
 
Du kan læse hele artiklen her
 
 
 
 
 
Antiinflammatorisk mad og kost
 

Spis antiinflammatorisk

 

Inflammation er en betændelses-lignende tilstand, der opstår som reaktion på noget, der irriterer eller aktiverer immunforsvaret. Det kan hjælpe os, men det kan også gøre det modsatte. Problemerne opstår, hvis graden af inflammation bliver for voldsom og for langvarig. Høj inflammationsgrad er involveret i udviklingen af en lang række sygdomme som blandt andet åreforkalkning, hjertekarsygdomme, sukkersyge og gigt, men også kræft, colitis og Parkinsons forbindes idag med for høje inflammationsniveauer. I tilfælde af høj inflammationsgrad, kan det være godt at kende til antiinflammatorisk mad og kost, der kan reducere inflammation.

Her kan du læse meget mere om
Antiinflammatorisk mad og kost

 

 

 
 
Bone broth
 

Collagen & Bone Broth

Bone Broth er en velsmagende, kraftfuld og næringsrig suppe, der er fyldt med opbyggende collagen og afgiftende glycin. Personligt er jeg begejstret for den traditionelle og collagenrige suppe, og jeg tilstræber altid at have Bone Broth i fryseren. Jeg fryser den ned i en stor isterningebakke, og så har jeg altid en dl eller to af den gode Bone Broth ved hånden, når jeg laver en hurtig grønsagssuppe eller en lækker sauce. Bone Broth er en af de rigeste kilder til collagen, som vi kan komme i nærheden af, og netop fordi vores produktion af collagen falder med alderen, så kan man af denne gode og velsmagende vej, helt naturligt tilføre collagen. Du kan læse meget mere om collagen i artiklerne herunder. 

Jeg kan varmt anbefale dig at prøve Bone Broth, og du finder opskriften her

Opskrift på Bone Broth 

Vidste du, at det også er muligt at købe færdiglavet økologisk Bone Broth af meget høj kvalitet. Det gør jeg engang imellem, når det kniber med tiden. 
Køb økologisk Bone Broth 

 

Bone broth
 
Collagen
 

Ny bog; Collagen

Bogen Collagen, skrevet af læge Jerk Langer og sundhedsredaktør Karen Lyager, er en ny og virkelig god og gennembearbejdet bog om et vigtigt emne. Collagen udgør nemlig hovedbestanddelen af vores hud, brusk, knogler og ledhinder, og som de to forfattere udtrykker det, så er collagen "guldet, der næsten gik i glemme-bogen". Meget af det collagen, vi finder i maden, ender nemlig idag ofte som hundemad eller i skraldespanden. De opfordrer os derfor - særdeles overbevisende - til at spise fiskeskindet med, til at tilberede den hele kylling eller til at lave flere simreretter, eksempelvis af oksebov eller -skank. For fuldstændig som hos os mennesker, så sidder collagenet også i dyrenes brusk, knogler og hud. 
Der er mange fordele ved at spise mere collagenrigt. Et er, at du får stærkere knogler og led og fastere hud, noget andet er, at en collagenrig kost ser ud til at kunne sænke blodtrykket, øge blodårenes elasticitet og ligeledes have en antiinflammatorisk effekt i organismen. Det er velunderbyggede argumenter og redskaber, som rigtig mange af os vil kunne have gavn af. Der sættes også fokus på betydningen af tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler, særligt C vitamin, der er helt afgørende for collagensyntesen. 
Bogen Collagen kommer grundigt rundt om de aspekter, der kan hjælpe den enkelte til en stærkere krop og mindre inflammation, og den får mine varmeste anbefalinger. 

Her kan du købe bogen Collagen
Læs hele min omtale af Collagen

Vandmelon kanapeer
 

Vandmelon kanapeer til sommerfesten

 
Vandmelon kanapeer. Disse lette og velsmagende vandmelon kanapeer er et hit til en sommer komsammen, til studenterne eller bare til en lille hyggestund og et sundt alternativ til chips og grissini. Vandmelon kanapeerne smager virkelig godt og kombinationen af smagsvariationer er delikat. Istedet for gedefeta kan du også anvende en god Brieost, hvis du foretrækker det.  
Du kan se på den lille video herunder, hvor lette vandmelon kanapeerne er at tilberede. Filmen varer et minut, og tilberedningen af vandmelon kanapeer kan klares på få minutter. Opskriften finder du via linket herunder.
Klik her på linket for hele opskriften på Vandmelon kanapeer 
 
 

SUVERÆNT BOGTILBUD - STÆRKT BEGRÆNSET ANTAL!

Bogpakke
 
Mangler du læsestof til ferien, en værtidegave eller har du bare lyst til at forkæle dig selv, så får du her mulighed for igen at købe Madforlivet's populære bogpakke med mine tre seneste bøger til en helt suveræn tilbudspris, faktisk er der tale om halv pris. Der er et yderst begrænset antal bogpakker til rådighed, så skynd dig, for de sælges efter først til mølle princippet.
 
Bogpakken består af mine tre bøger Mad, Mening & Magiske øjeblikke, Søvnhormonet Melatonin samt Mad - kunsten at spise godt og leve sundt. Normalprisen for de tre bøger er kr. 697,-
Du kan købe pakken med alle tre bøger lige NU til KUN kr. 349,-
plus porto kr. 70,- ialt 419,-.
Der er et yderst begrænset antal bogpakker, der sælges efter "først til mølle". 
 
 
Collagen
 

Collagen - det nye sort

Collagen findes i stor stil i vores hud, bindevæv, knogler og brusk, og faktisk udgør collagen en tredjedel af proteinerne i din krop. Det fremmer restitution, opbygger knogler, brusk og ledhinder og holder din hud spændstig. Hele tre fjerdedele af vores største organ; huden, består af collagen.
Collagenniveauerne falder med alderen, og derfor er viden om collagens betydning afgjort et emne, der interesserer mange af os over 30 år.
Meget tyder på, at collagen fra animalske fødevarer kan stimulere kroppen til selv at danne mere collagen. Det kan potentielt mindske nogle typiske aldersrelaterede skavanker. Collagen som tilskud har i studier vist dokumenteret gavnlig effekt både ifbm hudtykkelse, hudelasticitet, hydrering af huden samt til styrkelse af knoglevæv og brusk. Og måske derfor oplever vi lige nu, at collagen i tilskudsform er blevet særdeles populært.
De to primære kilder til de collagenprodukter, der sælges i Danmark, er ko (bovine) eller fisk (marine). Bovine kollagen fremstilles af køernes hud, knogler og muskler, og denne type collagen er særligt rig på type 1 og type 3 collagen. Type 1 collagen er hovedkomponenten i ledbånd, knogler, sener, blodkar, øjne og hud. Læs meget mere om collagen, og læs om min lille test af collagentilskud. Jeg fik nemlig lyst til at prøve af, om produkterne nu også holder, hvad de lover.  
Her kan du læse hele artiklen her
Collagen - Madforlivet tester collagen

 
Rødspætte Meuniere
 

Rødspætte Meuniere

Denne opskrift på rødspætte Meuniere med grønt er delikat. lækker, sund og fyldt med opbyggende collagen. Den er let at lave og retten egner sig til hele familien som en lækker hverdagsret. Faktisk er fisk med skind en god kilde til collagen, og opskriften stammer faktisk fra bogen Collagen. Du kan finde min omtale af bogen herover. 

Opskrift på Rødspætte Meuniere

eller
Opskrift på Fisk en papilotte

 

 

 

 

 
Fisk en papilotte
Madforlivet nyhedsbrev 6
 

Fik du læst Madforlivet's e-magasin, fyldt med opskrifter, ny viden og Claus Dalbys gode råd til sprøjtefri have?

 
Madforlivet's sommermagasin byder på et væld af indbydende, sommerlige opskrifter, havetips og artikler. Her er masser af inspiration at hente, nyt om mad og sundhed og ikke mindst god mad og Claus Dalby's suveræne havetips. Du kan nyde hele det smukke e-magasin ved at klikke lige HER
 
Ønsker dig en dejlig weekend og en dejlig uge. OG husk, at du er mere end velkommen til at følge udviklingen i min have og i mit nye drivhus på Instagram