Lad mig sige det som det er, jeg elsker at gi' gaver og pakke dem smukt ind. Særligt i år har jeg haft lyst til at gøre noget ekstra ud af de få gaver, som jeg har sendt afsted, med et håb om, at de vil sprede glæde. Jeg har hentet god inspiration til både indpakning og julekort hos Papirlykke, det kan du læse mere om herunder.
 
Denne jul vil vi nok allesammen huske, for det bliver en anderledes jul, hvor mange af os er forhindret i at være sammen med vores kære. Derfor kræver det en særlig indsats i år at få skabt en hyggelig og festlig jul for os selv eller de få, vi kan ses med. Der er lys forude, lige om lidt er det vintersolhverv, og så er der bare intet som god mad og levende lys, der kan skabe stemning og hjertelighed. Derfor kan du her i nyhedsbrevet hente masser af inspiration til hjemmelavet konfekt, julede salater og postejer. Lad os gøre denne jul til en sand hjerternes fest, hvor vi også rækker hjerteligheden, de gode positive tanker og omsorgen videre ud til alle dem, der må sidde alene juleaften. 
 
Du finder masser af gode julegaveideer i dette nyhedsbrev. Der er godt nyt til alle kaffeelskere, gode julegavetips og et helt suverænt tilbud på min populære bog MAD - kunsten at spise godt og leve sundt. Den kan du i de næste to dage erhverve for KUN 99,- og nå at få den inden jul. Måske en julegaveide til en, du holder af. 
 
God læselyst, jeg ønsker dig af hele mit hjerte en RIGTIG GLÆDELIG JUL  
Anette   
 
 
 
 
drik kaffe og lev længere
 

Drik kaffe og lev længere

En til to kopper kaffe om dagen ser ud til – for mange mennesker – at kunne modvirke udvikling af en række sygdomme som for eksempel Parkinsons sygdom eller type 2-diabetes. Et studie viser også, at 1-2 kopper kaffe potentielt kan forlænge levetiden hos nogle. Her i Danmark hører vi til blandt de allermest kaffedrikkende folkeslag i verden, så for os, er dette godt nyt, vi kan fortsat roligt hygge os med vores kaffe.

Der er dog forskningsmæssig uenighed på området, meget handler om mængder, kvalitet og måden vi brygger kaffen på. Andet om vores evne til at nedbryde og udskille koffeinen fra kaffen. Om det handler om din levers konstitution og effektivitet, eller om det handler om din genetiske disposition, det er nok der, nøglen til forståelse for vores forskellige reaktioner på kaffe skal findes.

Der er i den sammenhæng også flere forhold, der spiller ind. Et er, hvor godt du tolererer og afgifter koffein, men også hvordan du brygger din kaffe, hvilken kvalitet kaffe du vælger, og hvor mange kopper du drikker dagligt og på hvilke tidspunkter, spiller en rolle for den potentielt sundhedsmæssige effekt.

Ifølge forskerne er filterkaffe den sundeste kaffe, da filteret fanger en stor del af de stoffer, der kan øge det dårlige kolesterol og føre til en potentiel øget risiko for udvikling af sygdom.

Den seneste nye forskning tegner dog et billede af, at personer, der drikker 1-4 kopper filterkaffe om dagen, lever længere og har lavere dødelighed end andre, der drikker mere kaffe, men også end dem, der slet ikke drikker kaffe.

En nylig offentliggjort metaanalyse afslørede, at der var 11 gener, der i særlig grad var påvirkelige af vores koffeinindtag. Der var stor forskel på deltagernes evne til at nedbryde koffein, ligesom de helbredsmæssige virkninger også var yderst forskellige. 

Her kan du læse hele artiklen
Drik kaffe og lev længere?

 
 
aero press
 

Gaven til den bedste kaffe

Jeg drikker en til to kopper rigtig god kaffe hver dag, og de bliver brygget på min fænomonale aero press. Jeg har omtalt den tidligere, for den følger mig overalt, hvor jeg rejser (rejste). En aero press brygger en virkelig god kop filterkaffe, den er billig og fylder ikke et halvt køkkenbord. Så, vil du glæde en du holder af med en virkelig god og billig kaffebrygger, så kan jeg varmt anbefale en aero press.
Du kan købe aero press HER
Du kan læse min artikel og se videoen
 
 
kaffefilter af metal
 
 
Jeg er også rigtig glad for mit kaffefilter i stål, der holder til rigtig mange kaffebrygninger og sparer mig - og miljøet - for brug af papirskaffefiltre.
 
Når jeg har gæster, så laver jeg filterkaffe på gammeldags maner, og der kommer dette geniale stål kaffefilter til sin ret. Du bruger mindre kaffe og skåner samtidig miljøet. Kaffefiltret af blødt stål er en genial gaveide, deter let at bruge, let at rengøre, billigt, og det holder i meget lang tid.
 
Du kan læse mere om det genanvendelige kaffefilter lige her
 
 
Den bedste pande
 

Den bedste pande

 Måske kan du glæde en du holder af med en rigtig god pande til jul? Da jeg selv stod for at skulle skifte mine teflonpander ud for et par år side, undersøgte jeg, hvilke pander, der var de bedste.
Efter grundig søgen, fandt jeg frem til, at mine fremtidige pander og gryder skulle være af enten jern eller rustfrit stål. Disse overflader ville ikke afgive nogle former for uønsket kemi. Jeg fik indkøbt de bedste pander, jeg nogensinde har haft.
Du kan læse mere om mine valg af pander og gryder her
 
 
MAD - kunsten at spise godt og leve sundt
 

SUVERÆNT tilbud på MAD

Jeg har lavet et uhørt godt tilbud til dig, der gerne vil inspireres til sund og lækker mad, eller kender en, der gerne vil. Min populære bog MAD - kunsten at spise godt og leve sundt vil med garanti kunne skabe både glæde og inspiration.
I de næste to dage kan du helt ekstraordinært købe min populære bog MAD til HALV pris. Tilbuddet kører KUN i få dage, frem til den 18.12. Bogen  er sprængfyldt med lækre og delikate opskrifter, der passer til alle aldersgrupper samt til hverdag og fest.
TILBUD 
Vejl. udsalg kr. 199,- SPAR kr. 100,-
 
 
 

Julet svampepostej

Svampepostej
 
Lækker og julet svampepostej, der bare smager. Server svampepostejen med en lækker salat, så har du et både glutenfrit og vegetarisk måltid.
 
Svampepostejen kan serveres som selvstændig vegetarret eller som tilbehør til kød eller vildtretter. Postejen kan fryses ned. 
Her finder du opskriften på 
 

Gaveide: gode krydderier

Krydderier
 
De dygtige Colombani folk, hos hvem jeg køber min olivenolie, har nu også krydderier i sortimentet. Og det er ligesom med alt andet, som de to dygtige mennesker rører ved, de allerbedste at slagsen. Disse krydderier er økologiske, ubehandlede, og de smager ganske forrygende. Måske en ide til dig selv til julen, eller måske som en lille ekstragave til en, du holder af?
Læs mere om krydderierne
 

Julens bedste salat med rosenkål og pekannødder

Salat med rosenkål og pekannødder
 
Julens bedste salat med rosenkål og pekannødder. Salaten hører til mine absolutte favoritter, den er virkelig lækker og velsmagende og egner sig perfekt som tilbehør til både kødfrie som mere traditionelle juleretter. 
 
Her finder du opskriften på 
 

Den bedste hovedpude

 
Hovedpude
 
Jeg er meget vanskelig med hensyn hovedpuder, og det er svært for mig at finde en, der passer, fordi jeg har en lidt besværlig nakke. Fornylig investerde jeg i en hovedpude med boghvedekerner, og det viste sig at være et virkelig godt valg. Derfor fik jeg lyst til at dele dette med jer, for denne hovedpude, der indeholder økologiske boghvedeskaller, former sig omkring hoved og nakke, og giver en behagelig støtte. Den er også optimal for allergikere, og for mennesker der snorker. Det er muligt at tilpasse højden ved at fjerne noget af indholdet, jeg har fjernet cirka en tredjedel. Puden er mega behagelig, og så koster den ikke ret meget. Måske en julegaveide? Du kan læse mere her 
Boghvedehovedpude
 
 

Hjælp til den gode søvn

Søvnhormonet melatonin

Stoffet melatonin danner vi om natten, når vi sover godt og i fuldstændigt mørke. Melatonin har stor betydning for vores livskvalitet og livslængde, men produktionen er under pres fra bl.a. dårlig søvn og blåt lys fra computere, lys og tv. Det udgør et stort problem for mange. 
 
Du kan derfor glæde en, du holder af, med min bog om Søvnhormonet Melatonin, der giver adgang til den seneste nye viden om melatonin samt praktiske redskaber og opskrifter til optimering af dannelsen og dermed en bedre nattesøvn og livskvalitet.
Du kan købe bogen om Melatonin
lige her for KUN 199,-
vejl. udsalg kr. 249,-
 
 
 
Papirlykke
 

Smukke kort og pakker

Jeg elsker at give gaver og skrive smukke kort, og i år havde jeg lyst til at sende og give noget særligt smukt. I min søgen, fandt jeg hjemmesiden Papirlykke, der fremstiller de fineste kort, til og fra kort og særlige invitationer af håndlavet papir. Jeg faldt for de smukke kort og købte nogle af dem samt de flotte til og fra kort, og har nu sendt hilsener afsted ud i verden og pakket smukke julegaver ind. 
Du kan læse meget mere her om
 
 
 
Jule e-bog
 

GRATIS e-bog

Jesper og Natascha, der står bag Colombani - og er parret bag den helt suverænt gode Colombani olivenolie - har udviklet en jule e-bog, der er fyldt med skønne opskrifter på julelækkerier. Savner du inspiration til lækre juleopskrifter, sundt juleslik og meget mere, så får du nu mulighed for at downloade Colombanis Jule e-bog helt GRATIS. 
Du kan downloade Juleopskriftsbogen GRATIS lige HER
 
 
 

Julemuffins med tranebær

Muffins med tranebær

Skønne julemuffins med tranebær. De er virkelig lækre, for de er både syrlige og en lille smule søde. Disse muffins er glutenfri og mælkefri, og de tilsættes kun et minimum af sukker, nemlig 1-2 spsk. honning til 6 stk. Melet består af blendede mandler, og derfor er de både sunde og velsmagende. De kan varmt anbefales og er lette og hurtige at bage.
Her kan du finde opskriften 
 

Hjemmelavet konfekt

Hjemmelavet konfekt
 
Der er ikke noget så godt som hjemmelavet konfekt. Det er hyggeligt og let at lave, og så ved du, hvad det indeholder. Via linket herunder finder du opskrifterne på mine allerbedste, sunde, lette og lækre konfekttyper. Konfekten er delikat, hjemmelavet, med et minimum af sukke og kan spises med god samvittighed.
Find mine bedste opskrifter på
Hjemmelavet konfekt 
 
 
Jeg ønsker dig og dine en rigtig glædelig jul. Det bliver en anderledes jul for os allesammen i år, men også det kan vi klare. Uanset uvished og eventuel alenehed, så er der lys forude, og vi kan skabe gode og hyggelige rammer for os selv og de få, vi eventuelt kan se. God mad, de allerbedste råvarer, hygge, optimisme og smil kan bringe os godt igennem disse udfordrende tider. Pas på dig og jer og prøv at få det allerbedste ud af netop din og jeres situation. Jeg sender jer gode tanker og de allerbedste ønsker og GOD JUL!
 
 
Skulle du savne inspiration til en mælkefri ris a la mande, en god sovs eller en lækker salat til julemiddagen, er du altid velkommen på hjemmesiden, hvor du kan søge i mere end 1600 artikler og opskrifter lige her Madforlivet 
 
Skulle du have lyst til at følge med i tilblivelsen af min nye bog og andre hyggelige tiltag, så er du mere end velkommen til at følge med - lige her på Instagram

Har du venner eller familie, som du tænker også kunne have interesse i Madforlivet nyhedsbrev, så er de mere end velkomne. Nyhedsbrevet er helt gratis og de kan tilmelde sig lige HER
 
 
Ha' det rigtig godt Anette