Godmorgen, 
Jeg har det personligt sådan, at udfordres eller trues jeg af sygdom, så vil jeg gerne selv kunne handle og styrke min krop og immunforsvar med sunde, naturlige tiltag. Ikke som erstatning for eventuel anden behandling, men som supplement. Det giver mening for mig, for jeg ved, hvor mange fantastiske ressourcer vores krop gemmer på. Jeg finder det decideret dumt ikke at trykke på de naturligt opbyggende og styrkende knapper, særligt lige nu. Jeg finder stor tryghed i selv at gøre noget, der beskytter mig, og jeg er heldig, for jeg ved, hvad jeg kan gøre. Giver dette også mening for dig, så har jeg delt mine bedste råd i to artikler herunder.
 
Lige nu er mange danskere utrygge, bange og triste. Mange frygter at blive syge, andre frygter for deres virksomhed eller job, endnu flere frygter for begge dele. Adskillige har måttet dreje nøglen om til deres livsværk, jeg kender personligt flere, andre ser deres opsparinger til alderdommen mindskes for hver måned. Antallet af konkurser er mere end fordoblet i årets første måneder. Små selvstændige har ingen jobsikkerhed, fast løn eller pension. De er sårbare, har ofte satset hus og hjem for at forfølge en drøm og ide. Mange af disse har nu i lang tid været lukket ned, men der tilflyder ingen information og de kan derfor ikke handle sig ud af situationen. Den utryghed giver stress og angst, og det svækker immunforsvaret i voldsom grad. Det er en ond cirkel, og du  kan læse min klumme; Vi har alle brug for at vide, herunder. 
 
Men I skal lige høre om en iværksætter, der har glædelig og stor succes, nemlig Simon. Simon bager det mest fantastiske surdejsbrød af økologisk, stenkværnet mel. Simon's brød ER bare i særklasse godt, og han har etableret sig i et nye bageri i Felballe på Djursland. Jeg kørte derud med en god veninde, og vi troede ikke vores egne øjne. Der var kø langt henad vejen foran bageriet. Mit hjerte glædes, når mennesker, der brænder for kvalitet lykkes, og danskerne vil øjensynligt gerne brød af høj kvalitet. Så meget, at de vil køre en tur til Feldballe for at købe det. Vi havde bestilt brød i forvejen, og jeg siger bare, at det var så godt, at det på alle måder var en køretur fra Aarhus til Feldballe værd. Bravo Simon. 
 
I denne udgave af Madforlivet nyhedsbrev får du endnu en god historie - og et godt tilbud - du kan nemlig lade dig inspirere af netop en gæv, selvstændig kvinde, der har skabt en fantastisk virksomhed. Hun designer smukke alpaca trøjer, der strikkes af peruvianske kvinder, der på den måde får skabt sig et liv med mening og penge, så børnene kan komme i skole. Efter skoletid kommer børnene hen på strikkeriet og spiser et sundt, varmt måltid mad med deres mødre. Ildsjælen bag dette fantastiske projekt hedder Marianne Gorridsen, og jeg er stor fan af både hendes trøjer og hendes historie, men også af hendes ildhu og store hjerte. Marianne har designet helt nye strømper af højeste kvalitet og pasform, og som introduktionstilbud, får du en pakke med to stk strømper til en værdi af 195,-, hvis du skulle få lyst til at købe en af hendes trøjer i denne uge. Jeg er desværre blevet nærmest afhængig af de skønne Gorridsen trøjer, der er lette og lune og har en perfekt pasform. Du kan læse mere herunder. 

Du får sædvanen tro også et par suveræne opskrifter på den lækreste rødbedetærte, en rød smoothie, der giver energi og hjælper på blodtrykket, og på hyggelige kardemommesnurrer til en god kaffestund, og sidst men ikke mindst opskriften på Simon's suveræne surdejsboller.
 
Pas på jer selv og hinanden, og hold ud, så vi alle kommer godt igennem denne udfordrende tid. Det bliver snart forår, og de lyntests jeg skrev om i sidste nyhedsbrev, er nu godkendt og rulles ud i hele landet. Det er dejligt, så mangler vi bare, at vi også selv kan købe dem og teste os selv og hinanden, før vi mødes med dem, vi holder af. Jeg glæder mig.
Rigtig god læselyst 
Anette   
  
 
 
 
Vi har brug for at vide
 

Vi har alle brug for at vide

Vi ved godt alle sammen, at viden giver tryghed og mulighed for at handle. Uvidenhed afføder derimod utryghed og hæmmer handlefriheden. I denne tid med Corona og COVID-19 pandemi lider flere og flere mennesker af psykisk betinget stress, angst og depression. Følelsen af at blive holdt hen i uvidenhed, kan påvirke den psykiske sundhed i ganske alvorlig grad.  
Halvdelen af befolkningen skal leve af egen virksomhed eller er ansat i et privatejet firma. Her er ingen sikkerhed eller tryghed. Alligevel får ingen den fornødne viden, så de kan navigere eller agere i situationen. Det kan i sandhed afføde både stress og utryghed.  
Konklusionen på en stor amerikansk spørgeundersøgelse, netop foretaget af American Psychological Association, er, at to ud af tre amerikanere oplever, at Coronapandemien er en betydelig kilde til stress i deres liv. Andre under-søgelser konkluderer, at dårlig mental sundhed fører til dårligere fysisk sundhed og svækket immunforsvar. 

En helt ny megafonmåling, foretager herhjemme, viser, at hver tredje dansker mener, at regeringen tilbageholder informationer. Et endnu højere antal efterspørger mere åbenhed og mere dialog.
Jeg savner også dialog, for vi bliver klogere af at lytte til hinanden, og vi træffer bedre beslutninger, når vi har mange forskellige, også uvildige, aspekter med i overvejelserne. Netop derfor gør det mig også så trist til mode, og bekymrer mig at opleve, at veldokumenterede opslag, skrevet af en anerkendt læge, der fortæller om, hvordan vi allesammen naturligt kan styrke vores immunforsvar, censureres bort. Du kan læse om immunforsvaret her i nyhedsbrevet og artiklen om stress og angst her
 
 
Stærkt immunforsvar - helt naturligt
 

Stærk krop og immunforsvar

Der er heldigvis meget du selv kan gøre for at styrke og berolige dit naturlige immunsystem. Immunforsvarets celler formes og oplæres af mikrobiotaen i tarmen, der er et udtryk for de cirka to kilo mikrober, der findes i tarmen. Tarmens mikrober dannes ud fra den mad, du vælger at spise hver dag. Det er vigtigt, at der fodres intelligent, for mikrobiotaen kommunikerer med immunsystemets celler konstant. De har et gensidigt tæt forhold, og hver eneste forstyrrelse, negativ reaktion eller dysbiose i mikrobiotaen kan potentielt ændre den sunde immunrespons.

Potentielt forstyrrende faktorer:

Reaktioner på fødevarer, der ikke tåles eller fordøjes effektivt

Høj grad af inflammation, kan være forårsaget af forkert livsstil og stress

Mange på gavnlige tarmmikrober og mælkesyrebakterier

Tarmsygdomme som irritabelt tarmsyndrom og betændelsestilstande i tarmen

Autoimmune sygdomme, herunder type 1-diabetes, gigt og stofskiftesygdomme

Vi ved langt mere i dag om, hvad der påvirker immunforsvaret negativt og hvad der styrker det. Herunder via linket, kan du klikke og læse hele artiklen og finde de fem gode, velunderbyggede og immunstyrkende tiltag til et stærkt immunforsvar - helt naturligt.

Det betaler sig at gøre en indsats for at styrke det hver eneste dag, særligt i denne tid, og det er ikke svært.

Læs hele artiklen her 

Stærkt immunforsvar
Læs artiklen her
Kan vitaminer beskytte dig?

TILBUD - KØB en fantastisk trøje og få GRATIS lækre strømper

 
Gorridsen
 
Mine absolutte favorittrøjer er fremstillet af kvinder i Peru og designet af Marianne Gorridsen. Marianne er en ildsjæl. Hun designer og sælger de fantastisk fine og lækre trøjer, der både er smukke, lette og lune, og samtidig hjælper hun sårbare kvinder i både Peru og Danmark. Jeg er kæmpe fan, og har allerede forkælet mig selv (igen) og bestilt en ny forårstrøje samt to par af de nye skønne Gorridsen strømper. 
 
For lige nu er forårsvarerne ankommet til lageret i Silkeborg, også de helt nye og lækre Gorridsen strømper, der har en utrolig god pasform og er af allerhøjeste kvalitet. Strømperne findes i flere farver og striber, for eksempel sort, navy, beige, pearl, ivory og powder samt i stribede variationer. De hedder Mimosa og Camelia. 
 
Marianne har derfor et helt usædvanligt godt introduktionstilbud til dig:
Køb en Afrodite alpaca trøje, så får du en to-pak af de nye Gorridsen strømper med i handelen HELT GRATIS. To par strømper koster normalt kr. 195,-.
Tilbuddet gælder resten af ugen. Anfør "Gratis strømper" samt farveønsker på ordren. 
 
Du kan købe en Afrodite trøj
e og få en GRATIS to-pak strømper HER
Du kan læse hele historien bag Gorridsen Design HER
 
Dette er IKKE en reklame, jeg har ikke reklamer på min side, men jeg formidler gerne produkter, som jeg selv er begejstret for. Dette tilbud er tilgængeligt for alle, og trøjerne er helt suveræne i facon og kvalitet.  Jeg er vild med produktet og projektet, for ved at købe støtter du samtidig et godt formål. 
 
Simons brød
 

Simon's brød

Jeg har været på besøg i det nye bageri i Feldballe på Djursland, hvor  Simon's brød huserer. Her bager Simon surdejsbrød af allerhøjeste, økologiske kvalitet, og det har fået Molboer, sommerhusejere og andet godtfolk til at flokkes og danne laaange køer foran det nye bageri. Med behørig afstand, forstås. Den store succes er helt og aldeles fortjent. Simon's brød ER bare i særklasse godt, og det er også en køretur fra Aarhus til Feldballe værd. Bageriet ligger på Ebeltoftvej 54A, Feldballe ved Rønde. Tjek åbningstider på hjemmesiden.
 
Simon har givet Madforlivet lov til at bringe opskriften på hans suveræne surdejsboller. Den finder du her
Simons surdejsboller 
 
Kardemommesnegle
 

Kardemommesnegle

Kardemommesnegle er hyggelige, lækre og virkeligt velsmagende. De skønne kardemommesnegle er velegnede til en weekendmorgen, til brunch eller bare til hygge med en god kop te.
Du kan finde opskriften her 
Kardemommesnegle 
 
 

Rødbedetærte med feta

Rødbedetærte
 
Skøn, let og lækker rødbedetærte, der smager. Kan serveres som lækker aftensmad med en god salat til, men er også velegnet som frokostret. 
Du finder opskriften her 
 

Energi smoothie

Energi Smoothie

Velsmagende, cremet og supersund smoothie, der samtidig kan give masser af energi og balancere blodtrykket
Opskriften finder du her
 
 
 
Husk at skabe daglig glæde for dig selv og andre. Lav god mad, skab hygge og husk, at en opringning, et smil eller en lille hilsen foran hoveddøren kan have kæmpestor betydning for et andet menneske i denne tid. Mens vi venter på foråret... 
 
Jeg har min Afrodite trøje på her på billedet, se alle varianter HER
 
Skulle du have lyst til at følge med i tilblivelsen af nye retter og hyggelige tiltag, så er du SÅ velkommen her på Instagram
 
Har du venner eller familie, som du tænker også kunne have interesse i Madforlivet nyhedsbrev, så er de mere end velkomne. Nyhedsbrevet er helt gratis og de kan tilmelde sig lige HER
 
Du er også altid velkommen på min hjemmeside, hvor du kan søge i mere end 1600 artikler og opskrifter Madforlivet 
Ha' det rigtig godt Anette