Bøgen er spruget ud, foråret er her, og de kommende dage lover solskin og op til 14 grader. Optimismen får lov at snige sig ind :-). 
 
Netop nu da foråret kommer, og kjolen måske skal luftes, så kan det være, at du, ligesom jeg, finder, at ben og arme kan trænge til lidt kærlig pleje. I dette nyhedsbrev kan du netop finde en masse gode råd til, hvordan du bedst og billigst kan pleje ben, arme, krop og ansigt. Glæd dig, for det er selvforkælelse i højeste potens. Du kan læse hvordan herunder. 

Skotske forskere har netop offentliggjort en undersøgelse, der viser, at forkølelsesvirus kan udløse en immunrespons, der ser ud til at kunne beskytte mod C*vid. Endnu ved de ikke helt, hvad vi kan bruge denne nye viden til, men måske kan det forklare, hvorfor mange børn ikke bliver så syge af c*vid, de er nemlig ofte forkølede. Forskerne forsker videre, og måske kommer der noget brugbart ud af det. Du kan læse mere herunder, også finde gode råd til, hvordan du styrker dit immunforsvar helt naturligt. 

Du får også opskriften på de lækreste glutenfri falafler med salat, på verdens bedste surdejsboller og på collagenfremmende retter som fisk med grønt og Bone broth. 

Husk også at huden kan næres indefra med de allerbedste fedtstoffer, det kan du også blive klogere på i artiklen og videoen om dette emne herunder.
 
Pas godt på jer selv og husk at vi ved at prøve at se positivt på det hele, kommer  lettere igennem denne udfordrende tid. Forår og sommer venter forude... 
Rigtig god læselyst 
Anette   
  
 
 
 
Frisk og forårsklar hud
 

frisk og forårsklar hud

Jeg synes hvert år ved denne tid, at min hud er blevet lidt mere grå og en anelse mere trist af at være pakket ind hele vinteren. Jeg har derfor altid, når foråret spirer frem, en forårsopmuntring af huden på programmet.

Jeg laver gerne en god smoothie hver dag med masser af grønt, supplerer med collagen, hørfrøolie og hampeprotein, så det udgør et fuldtnærende og sundt måltid. Jeg sørger for at drikke cirka seks glas rent vand dagligt og tilstræber at passe min nattesøvn. For min hud skal have ro, næring, fugt og olier af allerhøjeste kvalitet, både indefra og udefra. 

Det er også i denne forbindelse, at jeg laver min body-scrub, som jeg gi'r min hud før badet et par gange om ugen. Engang imellem bruger jeg kaffegrumset fra min morgenkaffe, blander det med min gode ekstra jomfruolivenolie og skrubber min hud med det.

Om vinteren er jeg tilbøjelig til at tage meget varme bade og smøre min hud ind i god shea butter. Lige nu skruer jeg en tand ned for varmen, og så scrubber jeg og smører huden ind i shea butter

Der er kommet fokus på mælkesyrebakterier, også i plejeprodukter, netop fordi gode probiotika har antibakteriel, antiinflammatorisk og beroligende effekt. Jeg vil dog anbefale, at du spiser dig til probiotika enten i form af velsyrnet yoghurt (Acido), fermenterede grønsager eller drikke eller jævnlige kvalitets kosttilskud med probiotika.
Læs hele artiklen her 
Klar besked om probiotika
 

 
melatonin
 
 
MARINE COLLAGEN
 

Min favorit

For en del år siden deltog jeg i et symposium, hvor en amerikansk forsker netop fortalte om, hvad vores cremer, læbestifter og øjenskygger indeholdt, og hvad disse stoffer potentielt kunne gøre ved os. Jeg havde nedskrevet flere sider med kemiske navne, forkortelser og betegnelser på potentielt skadelige og hormonforstyrrende stoffer, og da jeg kom hjem, gennemgik jeg alt hvad jeg havde af cremer, make up, læbestifter, øjenskygger, shampooer etc. Det meste røg direkte i skraldespanden, for det var netop de stoffer, produkterne indeholdt.

Siden da har jeg kun købt rene, økologiske skønhedsprodukter, fordi listen af kemiske stoffer og nanoplastik er så betydelig i de fleste konventionelle produkter. Måske får du lyst til at gøre det samme, for din egen og dine børns skyld. 
Du kan finde mit favorit produkt til huden HER
Du kan læse mere om de mest sundhedsskadelige stoffer i cremer og make up HER

 

Min favorit serum

Zinobel serum

Efter min oplevelse med den megen kemi i mine cremer og plejeprodukter, blev jeg glædeligt overrasket, da jeg stødte på firmaet Zinobels serum. Sjældent har jeg set et så rent og økologisk skønhedsprodukt. Produkterne fra Zinobel er fremstillet af  økologisk hybenolie, avocadoolie, granatæbleekstrakt, og serumen har det højeste indhold af stoffet beta-glucan, som jeg nogensinde har set. Beta-glucan kan styrke huden og fremmer dannelsen af hudens collagen, og jeg må sige, at produktet imponerer mig.
Det virker. Zinobel serum er og bliver mit favoritprodukt til huden. 
Læs mere og køb Zinobel serum her 
Zinobel serum

BREAKING NEWS!


Skotske forskere har netop offentliggjort en undersøgelse, der viser, at forkølelsesvirus kan udløse en immunrespons, der ser ud til at kunne beskytte mod Covid.

Forkølelsesvirus (human rhinovirus) er langt den mest udbredte form for åndedrætsvirus blandt mennesker. Den aktiverer ifølge denne nye forskning immunforsvaret i en grad, så det også er i stand til at beskytte mod covid. Det kan muligvis være en af forklaringerne på, hvorfor børn ofte ikke rammes så slemt af covid, for mange børn har hyppige forkølelser.
 
Tidligere undersøgelser har vist, at forkølelsesvira og andre respiratoriske vira kan påvirke typen og sværhedsgraden af andre ​​infektioner blandt mennesker, så denne delvist beskyttende interaktion har forskerne kendt til længe. I dette studie viste skotske forskere, at forkølelsesvirus specifikt ser ud til at kunne beskytte mod covid ved at hindre covid vira i at formere sig i luftvejene.  

Inden du nu for alvor overvejer at pådrage dig en omgang forkølelse, nu da vaccineplanerne ser ud til at blive rykket, så er det desværre sådan, at beskyttelsen kun virker så længe, du er forkølet. Det kan være forskerne finder en vej til at udnytte denne interaktion, indtil da kan du let og helt naturligt styrke dit immunforsvar med god, grøn mad og tilskud af vitaminer og mineraler. Særligt D vitamin skal du tage, for solen står endnu ikke højt nok på himlen til at gi’ tilstrækkeligt.

Du kan læse med her hvordan

Vælg en god håndsæbe

håndsæbe
 
Vi kender det alle sammen, at vi, når vi vasker vores hænder mange gange dagligt, kan ende med tør og sprukken hud. Det er der en helt naturlig forklaring på.  
 
De fleste industrielle sæber fremstilles ved hård opvarmning og af syntetiske og animalske ingredienser. Ofte er de også tilsat Sodium Lauryl Sulfat (SLS) og mikroplast, der begge potentielt kan skabe ballade i din indre biokemi.
 
Modsætningen hertil - de mere naturlige sæber – og efter min mening de eneste sæber, vi bør købe, fremstilles i koldproces og i vid udstrækning af naturlige, vegetabilske ingredienser. De færdige sæbeprodukter af de to processer kan faktisk sammenlignes med enten at spise frituremad kontra Michelin mad.
 
Den bedste sæbe, som du efter min mening kan investere i og anvende er Aleppo sæben. Den er min absolutte favorit, fremstillet økologisk af laurbærolie og olivenolie. Den er antibakteriel og effektiv, og samtidig blødgørende, så du fornemmer det som om, du har brugt håndcreme efter vask. Aleppo sæberne er unikke, og de findes både som flydende og faste sæber.  
Her kan du læse mere om
Her kan du læse artiklen
 

Den allerbedste skønhedscreme kan du spise dig til...

Sundt fedt
 

Noget fedt er livsvigtigt, andet er lige dete modsatte. Det kan derfor være en god ide at lære at navigere i junglen af fedtstoffer, for det har betydning ikke alene for din sundhed, men også for din hud. Du skal kun vælge de allerbedste og lade resten ligge.

I artiklen herunder kan du læse om det hele og få forklaringerne på, hvorfor kvaliteten af det fedt du vælger at spise, er så uendeligt vigtigt. Du kan også vælge at se den lille film herunder, der varer godt 20 minutter, og derigennem få et klart overblik over muligheder og faldgruber. 

Et af de første steder, du oplever ubalance i dit fedtsyreindtag er på din hud.  Er huden tør, irriteret eller rødlig, så kan det være tegn på, at du mangler gode og essentielle fedtsyrer. Lidt fra hver fedtstofgruppe; mættet, mono-umættet og flerumættet hver eneste dag, hjælper dig til større sundhed. Det hjælper også på huden, ganske hurtigt enddag. 

Du kan læse hele artiklen her 
 
 
Simons surdejsboller
 

Simons surdejsboller

Simon bager det bedste brød, og han og hans kæreste har netop etableret et helt fantastisk økologisk bageri, der selvom det ligger i Feldballe, er berømt vidt og bredt for deres skønne, økologiske surdejsbrød og -boller. 

Simons brød bager surdejsbrød af allerhøjeste, økologiske kvalitet. Det lille bageri på Djursland har stor succes, og vi er så heldige, at Simon har givet Madforlivet  lov til at bringe opskriften på Simons suveræne surdejsboller, der smager helt fantastisk dejligt.
Du kan finde opskriften her
Simons surdejsboller

 
 
Hjemmelavet body-scrub
 

Hjemmelavet body-scrub

Hjemmelavet body-scrub creme er let, billigt og suverænt. Body scrub cremen består af kokossukker, ekstra jomfru olivenolie og yoghurt naturel. Den er fantastisk lækker, virksom og effektiv.

Foråret er her, og snart skal der vises ben og arme. Derfor er en god hjemmelavet body-scrub af de allerbedste råvarer en gave til os allesammen. Den hjælper kroppen af med døde hudceller, frisker løden op og øger muligheden for at få en dybere og mere jævn solbrun farve.
Du kan finde opskriften her
Hjemmelavet body scrub creme

Den bedste collagen

Den bedste collagen
 
 

 

Collagen er et af de mest fremherskende proteinkombinationer vi har i vores krop. Det giver derfor mening, at vi med alderen hjælper kroppen ved at tilføre det i mindre mængder. For mig at se er collagen et særdeles aktuelt og anvendeligt tilskud til både med henblik på at holde huden vital og elastisk samt bindevævet spændstigt, men også i forhold til at styrke led og knogler samt øge effektiviteten af såropheling med mere. Collagen er vigtigt for huden og kan ofte også hjælpe til genopbygning af slidt knogle- og bruskvæv, ved sårheling og ofte også være gavnlig ved tilstanden permeabel tarm. Når nu collagen er så vigtig en byggesten for os, og da collagen i studier har vist dokumenteret gavnlig effekt både ifbm hudtykkelse, hudelasticitet, hydrering af huden samt til styrkelse af knoglevæv og brusk, så fik jeg lyst til at prøve det af, også for at opleve, om produkterne holder, hvad de lover.

De to primære kilder til de collagenprodukter, der sælges i Danmark, er ko (bovine) eller fisk (marine). Bovine kollagen fremstilles af køernes hud, knogler og muskler, og denne type collagen er særligt rig på type 1 og type 3 collagen. Type 1 collagen er hovedkomponenten i ledbånd, knogler, sener, blodkar, øjne og hud. Marine collagen stammer fra fisk og indeholder i lighed med bovint collagen den vigtige type 1 collagen samt hydroxyprolin og glycin. Da marine collagen fra fisk derudover har vist fremragende resultater i forhold til helbredelse af en permeabel tarm samt styrkelse af hud, bindevæv og knogler, faldt mit personlige valg på Marine Collagen. Produktet passede mig godt, og også det faktum, at det var udvundet af oprenset torsk, talte til dets fordel. Marine collagen kan købes i landets helsekostforretninger samt på nettet. 
Du kan læse mere om min foretrukne collagen her 
Den bedste collagen

Bone broth - collagensuppen

 
Bone broth

Bone Broth er en velsmagende, kraftfuld og næringsrig suppe, der er fyldt med opbyggende collagen og afgiftende glycin. 

Du kan, som jeg, tilberede en stor porrtion Bone broth og fryse den ned i store isterningebakker. Så har du altid Bone broth til en hurtig suppe eller sauce. Bone Broth kan holde sig cirka en uge i køleskab. Jeg kan varmt anbefale dig at prøve den af.

Opskriften finder du her
 
Rødspætte

Rødspætte Meuniere

Denne opskrift på Rødpætte Meuniere med grønt er en lækker og enkel ret. Retten er rig på fibre, smag og collagen. Rødspætte Meuniere  med grønt er både delikat og sund og fyldt med opbyggende collagen. Retten egner sig til hele familien som en lækker hverdagsret. Opskriften stammer fra bogen Collagen, der er skrevet af læge Jerk Langer og Karen Lyager.

Du kan finde opskrift samt min omtale af bogen her
Rødspætte Meuniere med grønt

 

Min favorit body creme

organic essence shea smør
Jeg er som tidligere nævnt ofte blevet overrasket over, hvor megen kemi og mirkoplast, der fyldes i vores cremer. I særlig grad i body lotions og cremer. 
 
Organic Essence fra Californien er en lille familievirksomhed, og jeg er faldet pladask for deres Shea smør body creme. Her hersker kompromisløshed i såvel valg af ingredienser som i fremstillingsprocessen. Cremen er økologisk, naturlig og drøj i brug. Jeg anvender shea cremen uden duft, men den fås med naturlige dufte af fx. lemongrass og lavendel. 
Du kan finde opskrifte her

Glutenfri falafler med salat

Glutenfri falafler

Denne opskrift på glutenfri falafler med quinoasalat eer lækker, og vil tiltale både børn og voksne. Det kan betale sig at lave ekstra portion af falaflerne og fryse dem ned, så har du let mad til enten madpakkerne eller til en travl dag.
Opskriften er let at gå til, og smager rigtig dejligt.
Du finder opskriften her
Glutenfri falafler med salat
 
Jeg tilstræber, til din orientering altid at svare på spørgsmål på Facebook. På den måde kan alle også få glæde af svarene. Derfor kan jeg varmt anbefale dig at følge og like min side på Facebook, for det er her jeg tilstræber at være til stede, besvare og være i dialog. Du kan følge og like mig på Facebook HER 
 
Skulle du også have lyst til at følge med i mit liv og i tilblivelsen af min nye bog, og hvor vi fejrer, at bøgen nu er sprunget ud, så vær med, du er SÅ velkommen her på Instagram
 
Har du venner eller familie, som du tænker også kunne have interesse i Madforlivet nyhedsbrev, så er de mere end velkomne. Nyhedsbrevet er helt gratis og de kan tilmelde sig lige HER
 
Du er også altid velkommen på min hjemmeside, hvor du kan søge i mere end 1600 artikler og opskrifter Madforlivet 
Ha' det rigtig godt Anette