Jeg har skrevet en ny e-bog til dig, der søger inspiration til nye favoritmåltider. Den hedder Sund aftensmad, og du kan, som modtager af Madforlivet nyhedsbrev, downloade den lige nu helt gratis med et enkelt klik. Jeg håber, at den må bringe dig skønne sommermåltider på terassen, masser af glæde, sundhed og velsmag.
 
I skal også have en meget stor tak for jeres mange, mange mails og positive ord vedrørende valget af forside til min nye bog Gaven til maven. TAK til jer. Valget er faldet på forside B. Skulle du mon have lyst til at anbefale Madforlivet nyhedsbrev til gode venner eller familie, så kan du i dette nyhedsbrev deltage i konkurrencen om et af de tre første eksemplarer af Gaven til maven. Du kan læse, hvordan du deltager herunder.
 
Det er jordbærsæson lige nu, så du får opskriften på min helt fantastiske jordbær dressing til sommerens salater og på en forrygende salat med jordbær. Sunde smoothies, fyldt med vitaminer er også på programmet sammen med en rigtig sommer favorit ret: Salat med grillede squash, nye kartofler og fisk med krydderurter.
 
Et lille hjertesuk også, og det handler om den vigtige danske forskning. Den er under stort pres fra industrielle og monetære interesser. Vil vi have uafhængig og uvildig forskning i Danmark, så kræver det uafhængige midler og et helt nyt set-up, hvor vores dygtige forskerne ikke styres i retning af forudbestemte resultater for at få penge til deres forskning. Jeg kan derfor varmt anbefale dig at klikke ind og læse hele artiklen, for troværdighed i forskningen er helt afgørende for beslutningernes karakter i dette land og for vores fremtid. 

Ha' det ny rigtig godt, håber I må få slappet lidt af, nydt skønne måltider på terassen med gode venner og få masser af sol på næsen
Anette   
  
 
 
 

Mere uvildig forskning, tak

Hvidløg
 
Troværdighed er en uundværlig følgesvend, når det gælder noget så alvorligt som  forskning, men vores forskere er pressede af industrielle og monetære interesser, og Danmark er i en ny rapport placeret på en 24. plads ud af 28 mulige, når det handler om forskerfrihed. Det må og skal der rettes op på.

Der er i den grad grund til uro, for i Danmark oplever vi, at forskere og videnskabsfolk bliver kritiseret fra interesseorganisationer og Folketingets talerstol for at være politiske, når de, i kraft af deres forskning, sætter fokus på problematiske samfundsmæssige forhold eller urigtige politiske statements. At det skal gå så vidt, at en forsker ovenikøbet trækkes i retten af en forening som Bæredygtigt Landbrug, der varetager landbrugets interesser, er blot et eksempel på en industri, der har sat sig tungt på den danske forskning.

Forskning skal oplyse og gøre os klogere. Ønsker vi de rette, uafhængige informationer, så vi bliver i stand til at træffe beslutninger på et oplyst grundlag og med en levende og debatengageret befolkning som deltagere, så må og skal vi ændre de forskningsmæssige betingelser her i Danmark. Det er vores samfundsfundament, vi her taler om, og helt afgørende for at vi som et velinformeret og åbent land får stukket den rette kurs ud for vores samfund og fremtid.

Bestilt og betalt forskning forvirrer og forplumrer debatten, og det kan også gøre os som borgere utrygge, for hvad kan vi stole på? Vi kan sikkert alle huske sagen om oksekødsrapporten, hvor Landbrug og Fødevarer med mere financierede forskning fra Aarhus Universitet, og hvor begge parter gik for vidt i bestræbelserne på, at opnå et på forhånd ønsket resultat. Forskerne tillod endog, at “kunderne” skrev dele af konklusionen. Det er desværre ikke et enestående tilfælde, det sker hele tiden, og det kan du læse mere om i artiklen, som du også kan like og dele her
Mere uafhængig forskning, tak

 

En daglig grøn drik...

Grøn smoothie
 
Hver dag drikker jeg sådan en velsmagende og friskpresset vitamin drik. Det er enten en friskpresset grønsagssaft eller en blendet grønsags smoothie. Begge dele er sprængfyldt med vitaminer og mineraler, smoothien også på fibre, og det gør mig godt.
 
Drikken er sund, let at tilberede og kræver enten en juicemaskine eller en blender og en masse skønne, økologiske grønsager. Du kan også forberede din grønne juice eller smoothie og ha' den med på tur, som morgenmad på farten eller efter træning. Det er dog bedst at drikke vitamin drikken eller smoothien med det samme eller kort tid efter, at du har lavet den.

Her kan du finde opskriften her
og her på en grøn smoothie
 
 

Eller en daglig gul drik

Immun Booster
 
Denne sunde smoothie har hjulpet mig mange gange, når jeg trængte til at styrke mit immunforsvar. Denne sunde smoothie er antiinflammatorisk, antibakteriel, let at lave og smager fantastisk godt. Den sunde smoothie er velegnet til såvel børn som voksne.

Du kan finde opskriften her
 

NY, gratis e- bog: Sund aftensmad

Sund aftensmaden

 

Sund aftensmad er min helt nye e-bog med masser af inspiration og opskrifter til lækker, let og sund aftensmad. Hvem kan ikke altid bruge ny inspiration til sunde retter, hvad enten du er en familie på to, fem eller single? Her får du mine seneste skønne og velsmagende opskrifter helt GRATIS. 

Bogen har en værdi af kr. 49,-. For medlemmer og modtagere af Madforlivet nyhedsbrev og er den gratis.  Alt hvad du skal gøre er at klikke herunder på linket Sund aftensmad. Er du ikke medlem, så indtast din mailadresse, det er også helt gratis. 

Hent din nye e-bog her
Sund aftensmad

Bogen indeholder blandt andet opskriften på den lækre fiske burger, der er vist øverst, ligesom alle opskrifterne i bogen kan tilberedes gluten- og mælkefrit. 

OBS OBS har du glemt dit medlemslogin, så dan et nyt eller tilmeld dig igen med en anden emailadresse!

 

Squash er super sunde

squash

Squash, courgette eller zucchini er navnene på en af mine favoritgrønsager, og den er i sæson lige nu. Haverne og forretningerne bugner af squash, og du kan med stor sundhedsfordel spise den skønne grønsag med de mange charmerende navne. Den grønne agurkelignende grønsag er i familie med græskarrene, i virkeligheden er squash en form for umodne græskar. Squash passer med sin milde smag til stort set alle retter.
Du kan læse mere og hente inspiration til skønne retter med squash lige her

 

Salat med squash og fisk

Salat med squash og fisk
 
Skøn, lket og sommerlig ret med salat med grillede squash, nye kartofler og fisk med krydderurter. Let og super lækker.
Du kan finde opskriften her

Salat med grillede jordbær

Salat med jordbær
 
Salat med grillede jordbær. Denne skønne salat er fyldt med grillede jordbær og grønsager, og de tilfører smag og fylde til salaten. Det er en rigtig sommersalat, der passer fortrinligt til solskin og grill. Du kan anvende alle typer grønsager og salat, men du kan se i den lille video herunder, hvilke ingredienser jeg har brugt. 
Du finder opskriften her
 
 

KONKURRENCE - VIND ET EKSEMPLAR AF MIN NYE BOG!

Gaven til maven
 
 
Kunne du tænke dig at vinde et af de tre eksemplarer af min nye bog, som vi udlodder? OG er du så glad for Madforlivet nyhedsbrev, at du vil anbefale det til en ven eller et familiemedlem? Så deltager du sådan her:
 
1. Send en mail til en ven eller et familiemedlem, gerne med en anbefaling om at tilmelde sig nyhedsbrevet. Send dette link med, så de let kan tilmelde sig. https://www.madforlivet.com/nyhedsbrev/ 
De tilmelder sig via linket og alle nytilmeldte modtager en e-bog helt gratis.

2. Send derefter mig en mail eller flere med navnet eller navnene på dem, du har anbefalet at tilmelde sig Madforlivet nyhedsbrev til nyhedsbrev@madforlivet.com 
Du kan deltage med så mange navne du ønsker, jo flere, jo større er dine chancer for at vinde, men jeg skal have dine mails inden søndag aften. 
 
3. Du deltager på denne måde automatisk i konkurrencen om en af tre udloddede bøger Gaven til maven til værdi af kr. 300,-.
De personer du har anbefalet, skal have godkendt deres tilmeldelding til nyhedsbrevet inden søndag aften, og vinderne vil blive udtrukket i næste uge. 
 
Lidt om min nye bog:
Kan uforklarlig træthed, irritabel tarm, oppustethed, eksem eller stofskifteproblemer skyldes udfordringer med at fordøje kornprodukter som hvede, rug og byg? Helt ny forskning tyder på, at korn som hvede, rug og byg hos mange mennesker er potentielle ballademagere, der påvirker tarm og krop i et langt større omfang, end hidtil antaget. Ikke kun på grund af kornenes glutenindhold, men også fordi særlige kostfibre og kulhydrater kan genere tarmen, blandt andet hos den cirka en million danskere, der lider af irritabel tarm.  
Min nye bog handler om tarmsundhed og giver et let og overskueligt overblik over den seneste nye forskningsbaserede og erfaringsbaserede viden, der i dag foreligger om gluten, kostfibre og andre komponenter i korn, som potentielt kan skabe problemer. Bogen tjener samtidig som en hjælp og uundværlig guide for enhver, der vil afprøve en periode uden hvede, rug og byg i maden. Alle, også den godt ene procent af befolkningen, der lider af decideret glutenallergi, også kaldet cøliaki, kan med denne bog få ny viden, praktiske redskaber og masser af helt nye, skønne, inspirerende  opskrifter, fyldt med velsmag og sunde fibre.  
 

Jordbær dressing

jordbær dressing
 
Super lækker og frisk jordbær dressing til sommerens salater. Jeg må tilstå, at denne dressing hører til mine favoritter, og tilfører enhver sommersalat et delikat og sommerligt pift. Jordbærrenes sødme kombineret med hvidløg og eddike tilfører alle salater et lækkert twist. Den er let at tilberede, og du finder opskriften lige her

Køb økologiske jordbær

jordbær

Jordbær er super sunde, og jeg kan på det varmeste anbefale dig at spise masser af jordbær her i sæsonen. Vælg selvpluk hos en økologisk avler eller køb økologiske jordbær i helsekosten eller supermarkedet. Det er vigtigt, for sprøjteeresterne - og ja, det gælder også de danske jordbær - er næsten umulige at vaske af den nubrede overflade. Du kan læse mere her
Squash
 
Mine squash strutter og er godt på vej, jeg har høstet de første, og derfor er nogle af retterne i min nye e-bog Sund aftensmad men mine egne squash. Huskede du at downloade bogen GRATIS, ellers kan du nå det lige HER
 
Skulle du have lyst til at følge med i have og drivhus og i udgivelsen af min nye bog, som udkommer inden længe på Politikens forlag, så kan du se de mange nye retter og de mange skønne fotos af mine afgrøder. Du er SÅ velkommen til at følge det hele her på Instagram
 
Mange af jer har spørgsmål til mig, og jeg tilstræber at svare på dem alle på Facebook. På den måde kan alle også læse svarene. Derfor kan jeg varmt anbefale dig at følge og like min side på Facebook, for det er her jeg tilstræber at være til stede, besvare og være i dialog. Du kan følge og like mig på Facebook HER 
 
Har du venner eller familie, som du tænker også kunne have interesse i Madforlivet nyhedsbrev, så er de mere end velkomne. Nyhedsbrevet er helt gratis og de kan tilmelde sig lige HER
 
Du er også altid velkommen på min hjemmeside, hvor du kan søge i mere end 1600 artikler og opskrifter Madforlivet 
Ha' det rigtig godt Anette