Tak for jeres store interesse og opbakning til min nye bog Gaven til maven. Takket været jer er bogen nu nr. 1 på Saxo's bestsellerliste. Af hjertet tak. Forsalget fortsætter, rabatkoden gælder få dage endnu, så du kan stadig nå at bestille bogen hos Saxo med rabat. Gaven til maven handler om, hvordan du får en bedre fordøjelse, og den giver et let og overskueligt overblik over den seneste nye viden om tarmsundhed og gluten, kostfibre og andre komponenter i korn. Jeg har besøgt og talt med tarmforskere og læger fra hele verden, der har påvist netop disse sammenhænge, og de har endda velvilligt sagt ja til at være med i bogen, så du også kan få del i deres erfaringer og forskning. Bogen er omfattende, men også en letlæst guide til bedre fordøjelse. Du kan læse mere om bogen, og hvordan du stadig de næste par dage kan bestille den med 22% rabat herunder. 
 
I dette nyhedsbrev kan du også læse nyt om vitaminer og mineraler, for den danske Fødevarestyrelse er gået for vidt i deres fortolkning af EU loven, og har ovenikøbet politianmeldt kosttilskudsfabrikanten Pharma Nord for at oplyse deres kunder om, at kombinationen af vitaminer og en fødearematrix (mad) øger optageligheden af mikronæringsstofferne. Dette er dog et veldokumenteret faktum, som jeg har skrevet om mange gange tidligere. Pharma Nord tog sagen til EU domstolen, og den danske Fødevarestyrelse har tabt med et brag. Særdeles pinligt, når man kender lidt til vitaminer, mineraler, former og optagelighed. Selvfølgelig skal en producent kunne fortælle sine kunder om dette. Det er både veldokumenteret og vigtigt, og hvordan skulle vi ellers kunne finde og købe de bedste kosttilskud? Du kan læse mere om det, hvorfor og hvordan herunder.
 
Og når vi nu er i den boldgade, så glæd dig til torsdagens nyhedsbrev, hvor du kan læse mere om netop emnet vitaminer og mineraler samt om mit foretrukne Omega 3 produkt. 
 
Som I ved, så har jeg skrevet en del om den danske vandkvalitet, der i den grad er under pres. Min oplevelse er, at der er lagt et solidt låg på tilgangen til information om dette emne. Nu trykker vandværkerne selv på alarmknapperne, mere end halvdelen af alle danske boringer indeholder pesticidrester med mere, og der må og skal gøres noget, ligesom vi som borgere har krav på at vide, hvad det egentlig er vi drikker. Du kan læse artiklen om vandværkernes SOS herunder. 
 
 
Du kan også finde et par skønne opskrifter i dette nyhedsbrev, blandt andet på en lækker broccolisalat med oksekød samt på en superlækker smoothie med brombær og så kan du få et kig ind i dejlige Kisten Skaarups madunivers og læse hendes dejlige omtale af Gaven til maven. 
 
Rigtig god weekend og mange gode hilsner herfra
Anette   
  
 
 
 

Fødevarestyrelsen mistolkede EU lov

Fødevarestyrelsen mistolker EU regler


Sidste år politianmeldte Fødevarestyrelsen Pharma Nord for at give forbrugerne relevante oplysninger om et vitamin/mineral produkts optagelighed. Nu står det klart, at styrelsen handlede på egen hånd – og i strid med de fælles EU-regler.

Tre år skulle der gå, før Fødevarestyrelsen ville erkende, at deres egenhændige tolkning af EU’s anprisningsordning var helt hen i skoven. Tre år, hvor forbrugerne ikke fik adgang til oplysninger om en videnskabeligt veldokumenteret – og for forbrugeren væsentlig – egenskab ved visse af Pharma Nords produkter. Egentligt burde det jo være sund fornuft og ganske indlysende, at Fødevarestyrelsen handlede til forbrugernes bedste, og at forbrugerne derfor fik alle muligheder for at skaffe sig relevant information om de kosttilskud, de kan købe i butikker og på nettet. Men Fødevarestyrelsen var åbenbart af en anden opfattelse. Og det er jo i sig selv både skræmmende og tankevækkende.

Sagen omhandler den danske producent af kosttilskud, Pharma Nord, som har dokumenteret, at flere af deres mikronæringsstoffer har en højere optagelighed end andre produkters, fordi de er koblet sammen med en fødevarematrix. Optageligheden har betydning for både kosttilskuddets effekt, dosis og sikkerhed; informationer som det burde være helt naturlige og ikke mindst sundhedsmæssigt vigtige, at forbrugeren blev oplyst om. Pharma Nord havde da også gjort opmærksom på den særligt høje optagelighed på deres emballage, men Fødevarestyrelsen valgte altså i 2018 at bede dem fjerne denne oplysning. Senere gik de endda så vidt, at de politianmeldte virksomheden. Men i år fastslog EU-kommissionen, at det var Fødevarestyrelsen, der var på vildspor.

Du kan læse hele aiklen her
Fødevarestyrelsen mistolkede EU regler

Vandværkerne udsender SOS - men hvem lytter?

så rens da det vand


Vi kan snart løbe tør for rent drikkevand. Det påpeger Danske Vandværker, Dansk Vand- og spildevandsforening og Danmarks Naturfredningsforening i et brev til Folketingets partier. Er der oerhovedet nogen, der lytter og hvorfor gør vi ikke noget ed problemet?

I løbet af ganske få år kan det være slut med at skænke sig et glas rent drikkevand fra hanen. Derfor har Danske Vandværker, Dansk Vand- og Spildevandsforening samt Danmarks Naturfredningsforening i fællesskab udsendt et SOS til Mette Frederiksen, miljøminister Lea Wermelin og alle Folketingets Partier.

Over halvdelen af vores drikkevandsboringer er fyldt med giftrester i en grad, så udsigten til rent drikkevand om blot få år, hænger i en tynd tråd. Giftresterne stammer fra landbruget men også fra kommunale naturplejere og private haveejere.

Der er adskillige problemer forbundet med giftstofferne. For det første er mange af dem stadig godkendt af myndighederne, til trods for, at man er opmærksomme på, at de er problematiske. For det andet forekommer visse giftstoffer og pesticidrester i flere og flere målinger i mængder, der overskrider den tilladte grænseværdi. Og selv hvor det ikke er tilfældet, kan det være problematisk, for det er desværre ikke ensbetydende med, at de er ufarlige. Ingen kender nemlig den cocktaileffekt, der opstår, når de op mod 600 forskellige sprøjtegifte, der har været anvendt gennem mere end 60 år, akkumuleres og kombineres.

For det tredje kender ingen – trods undersøgelser og målinger – det fulde omfang af de farlige giftrester og nedbrydningsprodukter i vores drikkevand. Hvorfor rejser der sig ikke en folkestemning i protest mod det forurenede drikkevand med krav om, vi for pokker får det renset. 

Du kan læse hele artiklen her
Vandværkerne udsender SOS – men er der nogen, der lytter?

 

Gaven til maven ligger nr. 1

 
Gaven til maven

Gaven til maven er blevet ovenud godt modtaget, så godt, at den lige nu ligger nr. 1 på Saxo's bestsellerliste. Rigtig mange mennesker døjer med fordøjelsen, og i min nye bog Gaven til maven kan du læse, hvad du kan gøre for at få det bedre.

Her kan du købe bogen med 22% rabat ved at bruge koden Gaven til maven

Bogen giver dig masser af ny viden, gør dig klogere på dig selv og din krop og tilbyder også praktiske redskaber og hele 68 nye, skønne, lette, sunde og delikate opskrifter. Den indeholder også grundige anvisninger til, hvordan du let kan udskifte glutenholdige meltyper med glutenfri, uden at det går ud over velsmag eller fiberindhold, og viser dig, hvor let det er at bage uden gluten. Glæd dig til 300 siders smuk og velunderbygget inspiration. 

Og du kan roligt glæde dig, for bogen kommer hele vejen rundt, er let og overskuelig,  og så er den  selvfølgelig fyldt med de lækreste nyudviklede opskrifter, hele 68 af slagsen, og tjener samtidig som en hjælp og uundværlig guide for enhver, der vil afprøve en periode uden eller med mindre hvede, rug og byg i maden og derved  opleve på egen krop, hvad det kan gøre. 

Sådan køber du Gaven til maven:
Saxo har nu åbnet for forudbestilling. Er du medlem hos dem, har de lige nu en skarp pris. Er du ikke medlem, har de tilbudt en rabatkode til alle Jer trofaste læsere af mit nyhedsbrev. Koden giver ikke-medlemmer 22% rabat, men gælder kun i kort tid. Til gengæld kan du købe ligeså mange bøger du måtte ønske med koden - og du må også gerrne dele den med venner og bekendte. Jeg ønsker dig rigtig god læselyst.

Rabatkoden er GAVENTILMAVEN, og den indsætter du i feltet "rabatkode", når du er ved betaling. Vejledende pris på bogen er kr. 300,-, og rabatten på 22% fratrækkes Saxo's aktuelle introduktionspris. 
Her kan du købe bogen med rabatkode Gaven til maven

Bogen udkommer den 7. september og vil blive sendt til dig, så du har den den dag.

(Koden gælder til og med en 20. august 2021, men omfatter dog ikke medlemmer af Saxo Premium, da medlemskabet i forvejen inkluderer rabat)

D
ette er en reklame
for min egen bog :-)  

Gaven til maven

Smoothie med brombær

Smoothie med brombær

Super delikat smoothie med brombær, der er susende let at lave og smager fantastisk. Smoothien har en skøn smag og er en perfekt kombination af brombær og rødbede. En rigtig august smoothie.
Fi
nd opskriften her
Smoothie med brombær
 

Broccolisalat med oksekød

Broccolisalat med oksekød
 
Helt fantastisk lækker, fyldig og super velsmagende broccolisalat med oksekød. Måske ikke så politisk korrekt, men engang imellem får jeg lyst til et stykke kød, og så køber jeg det lækreste økologiske af slagsen, kæler for tilberedningen - og nyder smagen, teksturen og duften. Du kan finde opskriften her
 

Kirsten Skaarups univers og dejlige omtale af min bog

Kirsten Skaarup

Min dygtige og dejlige kollega Kirsten Skaarup, der er Danmarksmester i at lave vegetarisk mad, der smager, så englene synger, og som også skriver de skønneste og storsælgende vegetariske kogebøger, har skrevet en omtale af min nye bog. Kirsten har i mange år været mit store forbillede, og jeg er så heldig, at hun nu også er blevet en rigtig god ven. Derfor er jeg virkelig stolt og meget meget glad for Kirstens fine og hjertevarme omtale af Gaven til maven. Tak Kirsten. 

Her kan du få et kig ind i læse Kirstens univers og samtidig læse hendes smukke omtale af Gaven til maven 

 
Gaven til maven
 
Blev du inspireret til at glæde en god bekendt, et familiemedlem, en fødselar, en værtinde eller dig selv med min nye bog Gaven til maven. Så kan du købe den lige her hos Saxo med deres rabatkode GAVENTILMAVEN og opnå 22% rabat. Køb bogen HER 
 
Skulle du have lyst til at følge med i have og drivhus og i udgivelsen af min nye bog, som udkommer inden længe på Politikens forlag, så kan du se de mange nye retter og de mange skønne fotos af mine afgrøder. Du er SÅ velkommen til at følge det hele her på Instagram
 
Mange af jer har spørgsmål til mig, og jeg tilstræber at svare på dem alle på Facebook. På den måde kan alle også læse svarene. Derfor kan jeg varmt anbefale dig at følge og like min side på Facebook, for det er her jeg tilstræber at være til stede, besvare og være i dialog. Du kan følge og like mig på Facebook HER 
 
Har du venner eller familie, som du tænker også kunne have interesse i Madforlivet nyhedsbrev, så er de mere end velkomne. Nyhedsbrevet er helt gratis og de kan tilmelde sig lige HER
 
Du er også altid velkommen på min hjemmeside, hvor du kan søge i mere end 1600 artikler og opskrifter Madforlivet 
Ha' det rigtig godt Anette