I denne udgave af Madforlivet nyhedsbrev kan du blive klogere på rodfrugter. Det er lige nu årstiden for de lækre rødder, og de smager susende godt, er næringsrige og fiberrige, men også stivelsesrige. Derfor skal de spises med omtanke og kombineres optimalt med andre råvarer. Det kan du læse mere om heruder, hvor du selvfølgelig også får et par skønne opskrifter, med netop rodfrugter. 
 
På søndag er det 1. søndag i advent. Er du klar? Hvis ikke, så kan du se med herunder, hvor jeg julehygger med Claus Dalby, der laver verdens hurtigste adventskrans. Sammen med opskrifterne på hvid gløgg, der kan laves med eller uden alkohol, lækker, konfekt og min mormorrs brunkager, kan du i løbet af ingen tid få skabt julehygge for alle pengene. 

I næste uge udkommer Madforlivet's Jule e-bog med 24 skønne, julede opskrifter på bagværk, konfekt og anden delikat julemad. Alle opskrifterne findes i to udgaver - med og uden gluten. Jule e-bogen er GRATIS for dig som modtager og medlem af Madforlivet. Skulle du kende en eller flere, der kunne have interesse i jule e-bogen og nyhedsbrevet, så er de så velkomne og kan tilmelde sig HER
 
Du kan herunder også finde mine bedste råd til, hvordan du styrker dit immunforsvar helt naturligt og du kan se det seneste afsnit af vores LIVE udsendelse på Facebook, der handler om fordøjelse og tarmsundhed. Du kan se med igen på torsdag, hvor det handler om, hvor let det er at bage glutenfrit, de bedste glutenfri meltyper og gode tips til den glutenfri jul. 
 
I denne udgae af Madforlivet nyhedsbrev kan du også hente inspiration til sjove, sunde og gode julegaver og værtindegaver.

Louisa Lorang er konfektens mester, og hun har netop udgivet en ny bog med titlen 'Konfekt'. Du får lov at smage med og få et kig i hendes flotte magasin Lorang & co. Og netop på grund af årstiden slutter vi af med et par skønne simreretter, der bare smager. 
 
 Psst nyhedsbrreet er en anelse længere end vanligt, så klik nederst på "se hele meddelelsen", så får du det hele med.

Rigtig god november - pas godt på jer selv og hinanden
Anette     
 
 
 

Bliv klogere på rodfrugter

 
Rodfrugter

De fleste danskere kan godt lide rodfrugter, og bagte rodfrugter er næsten blevet en nationalspise om vinteren herhjemme. Betegnelsen rodfrugter dækker over så forskellige grønsager som majroer, selleri, kartofler, jordskokker, yucca, yams, gulerødder, rødbeder og pastinak. Måske ikke de mest sexede grønsager, der findes, men de smager godt, er fiberrige og særdeles lette at tilberede.  

Er de så lige så sunde som kål, kunne man spørge? Ikke helt, for når det gælder rodfrugter, så er de mere stivelsesrige end for eksempel kål. Det giver derfor mening at sætte nogle af dem – eksempelvis kartofler - i samme kategori som brød eller pasta.

Rodfrugter har generelt et lavt kalorieindhold, men et højt kulhydrat, fiber og antioxidantindhold. De indeholder også alle en bred vifte af vitaminer og mineraler. Men stivelses- og kulhydratindholdet kan være en udfordring, hvis du spiser mange rodfrugter. I princippet handler det ikke så voldsomt meget om den enkelte rodfrugts kulhydratindhold, men i højere grad om, hvad du serverer de tilberedte rodfrugter med. Kartoffelmos eller bagte kartofler med masser af smør er en dårlig cocktail, for kombinationen er kalorierig og mætter ikke særlig godt. Man kan let komme til at spise for meget. Den allerværste kombination er dog kartoffel frites, friturestegt i dårlig olie.  Er dine blodsukkerniveauer velafbalancerede, så kan du sagtens nyde en portion rodfrugter hver dag. Kogte, dampede eller bagte, og optimalt kombineret med masser af... 
Du kan læse hele artiklen her
 
 
 
 

Bagte rodfrugter & hummus

 
Bagte rodfrugter
 

Bagte rodfrugter er noget så nemt at lave, og kombiationen af bagte rodfrugter med krydderurter og hummus er helt optimal. Den gode hjemmelavede hummus med kikærter og ekstra jomfruolivenolie passer helt ideelt til de stivelsesrrige rodfrugter. Retten kan serveres både som lidt let aftensmad, men også som en lækker frokostret. De fleste børn kan lide bagte rodfrugter, og derfor er det en god ide at lave denne ret engang imellem, for den tilfører fibre og næring til både din og dine børns maver. 
Du kan finde opskriften her 

Bagte rodfrugter med hummus

 

Lækker tærte med rødløg

Tærte med rødløg


Denne tærte er ikke bare velsmagende, den er også super sund, næringsrig og glutenfri. Lever du ikke glutenfrit, så kan du blot erstatte de 200 g mel med speltmel eller hvedemel. Tærten er let at bage, ser indbydende ud og er fyldt med gavnlige fibre og vitaminer. 
Du kan finde opskriften her 

Tærte med rødløg

 
 

Er du klar til advent?

 
 
Hvis ikke, så kan du se i videoen herunder, hvor let adventskransen kan laves. I videoen juler jeg med Claus Dalby op til advent, og vi sender også LIVE på Facebook
den 9. december kl. 17. Kom og vær med og få inspiration til lette juledekorationer og hurtig, men toplækker konfekt. 
 
Her kan du finde opskriften på hvid gløgg med og uden alkohol
Jeg kan også varmt anbefale dig at besøge Claus Dalby's nye webshop
Tilmeld dig Claus' nyhedsbrev, så deltager du hver måned i lodtrækningen om to billetter til besøg i hans have. 
 
 
 
 
 

Ideer til hyggelige og sunde jule- eller værtindegaver...

Hjemmelavet hindbærkonfekt

Hindbærkonfekt
 
 
Glæd dig selv og dem du holder af med disse skønne hidbærtrøfler, der er susende lette at lave og knasende sprøde. Hindbærtrøflerne kan laves glutenfri, og de er også velegnede som en lille hjemmelavet værtindegave her op til jul. 
Du finder opskriften her
 
 

Hjemmelavede brunkager

Min mormors brunkager
 

Min mormors brunkager har altid stået i min hukommelse som noget af det bedste. Duften, smagen, sprødheden, og bevidstheden om den forestående jul. Du får den fantastiske opskrift her, og de er samtidig velegnede som en lille hyggelig værtindegave i et smukt glas.
Du kan finde opskriften her
Min mormors brunkager
 
 

Den bedste olivenolie

 
 
 
Colombani
 
 
 
 En god olivenolie er super sund, men man skal ikke gå på kompromis med kvaliteten. En olivenolie af allerhøjeste ekstra jomfrukvalitet hører til i enhver danskers køkken. En god olivenolie er befordrende for både kolesterolbalance, tarmsundhed og en lang række andre sundhedsmæssige aspekter. 
 
Denne olivenolie fra Colombani er den absolut bedste jeg kender. Den smager forrrygende dejligt, og der produceres et stærkt begrænset antal, da oliven til denne olivenolie nøje udvælges og presses skånsomt af den første dags høst. 
 
First Day of Harvest olivenolien hører til verdens bedste olivenolier, og den har en smuk grøn farve og en intens olivensmag med et strejf af grønne tomater, artiskok og græs, som du sent vil glemme.

Glæd dig selv eller en du holder af med en livgivende gave i form af en sund, skøn og særlig olivenolie af første pres - First Harvest olivenolie HER

Eller Colombanis virkelig gode ekstra jomfruolivenolie HER

 
Colombani
 
 

Manuka honning

 


Manuka honning er en usædvanlig velgørende honning med antibakteriel effekt. Manuka honningen stammer fra den vilde Manuka busk, og indeholder stoffet metheylglyoxal, kaldet MGO. Det er MGO indholdet, der adskiller Manuka honning fra almindelig honning. Stoffet MGO viser sig nemlig at have en stærk antibakteriel og antiviral effekt. 
Jeg har haft Manuka honning i mit køleskab gennem flere år, primært fordi jeg i forbindelse med en operation fik en stafylokok infektion. Her viste Manuka honning sig effektivt, og vi har siden i familien brugt det, hvis vi har haft rifter, forkølelser, forkølelsessår, mavepine eller bare infektioner. OG det virker. Derfor er det nu en fast ingrediens i køleskabet, og mærker vi optræk til lidt snue eller ondt i halsen, så tager vi et glas varmt vand eller ingefærte med 1 spsk Manuka honning. Det smager dejligt, ligesom lynghonning og har en dyb varm farve. Manuka honning tåler i modsætning til almindelig honning opvarmning op til 80 grader, så det er velegnet i te eller andre varme drikke. Glæd en du holder af med et glas velgørende Manuka honning

 
 
 
 

De bedste boggaver...

Til familiens voksne...

Hjemmehjælperen


Er du også Hella Joof fan, så vil du givetvis også stornyde hendes seneste nye bog "
Hjemmehjælperen Ramona og andre englelige væsener og væsentlige engle". Den er både sjov og begavet, og i bogen fortæller Hella Joof om nogle af de mange skønne, menneskelige engle hun har mødt på sin vej.

Hella Joofs nye bog med den lange titel er en hyldest til de mange kærlige, varme, generøse og uselviske mennesker eller "engle", som har gjort et uudsletteligt indtryk på hende. Bogen er super hyggelig, hjertevarm, humoristisk og inspirerende, og omhandler blandt andet helten Pejse-Carsten, den himmelske hjemmehjælper Ramona samt clairvoyante parkeringsvagter og fantastiske bibliotekarer. Glæd dig selv eller en du kender med Hella Joofs nye bog.
Du kan købe bogen her 
Hjemmehjælperen Ramona

 
 

Og til familiens yngste...

Sigurd fortaeller
 
Heldigvis kan mit spørgelystne barnebarn på fem år ikke læse dansk endnu. Derfor kan jeg godt her fortælle, at jeg har købt denne bog til ham. Mit ældste barnebarn er nysgerrig, klog (det er klart) og helt enorm spørgelysten, og så bor han i London med sine forældre og søskende. Han forstår også dansk, og derfor sætter jeg min lid til, at Sigurd Barret's nye bog om naturvidenskab, kan give både ham og jeg svar på alle mulige og umulige spørgsmål. For eksempel:Hvorfor skinner Solen? Hvordan blev Jorden dannet? Hvordan opstod livet på Jorden? Og en masse mere.
Bogen kommer med tilhørende sange, små film, og andre aktiviteter, og det er faktisk lykkes Sigurd Barret at skabe en ganske unik bog, som kan læses og opleves igen og igen. Jeg er imponeret. Målgruppen er fra 5 til100 år, og jeg er allerrrede helt vild med den.  
K
øb bogen her
 
 

Black Friday tilbud - Gaven til maven

 
Gaven til maven
 

Psst... ønsker du dig min nye bog Gaven til maven, eller kender du en, der gør, så kan du glæde dig selv eller vedkommenmde med den HER

D
u kan også finde gode og velunderbyggede råd til, hvordan du styrker dit immunforsvar helt naturligt - lige HER

Fik du ikke set LIVE udsendelsen sidste torsdag om fordøjelse og tarmsundhed, så kan du se udsendelsen på Facebook HER

Dette er en reklame for min egen bog! 

 
 

Kender du Lorang & co?

Lorang & co

Har du læst Louisa Lorangs magasin Lorang & co.? Det er et inspirerende magasin, fyldt til randen med dejlige og inspirerende opskrifter. Jeg kan varmt anbefale dig at tage et kig i det og prøve nogle af de delikate opskrifter af. Det er et flot magasin.
Du kan læse hele magasinet her
 
 

Chokolade på en ske

chokolade på en ske

Chokolade på en ske er en opskrift fra Louisa Lorang, og den stammer fra Louisas digitale magasin Lorang & Co, som du kan læse om herover. Disse charmerende chokolade skeer er supernemme at lave, de smager godt, er hyggelige at servere, men også at gi’ som en lille værtinde- eller julegave. Køb fine cellofan poser, fine skeer i en genbrugsbutik, så de er en del af din gave. Du kan lave varm chokolade ved at komme skeerne i en lille kop med varm mælk. Du finder opskriften her
 
 

En ny bog om Konfekt

Konfekt
 
Savner du inspiration til let og lækker konfekt, så er Louisa Lorangs nye bog Konfekt lige noget for dig, den er netop kommet på gaden. Bogen Konfekt er fyldt med opskrifter på de hyggeligste og mest velsmagende konfektstykker, du kan forestille dig. Alle er enkle at lavve, og de smager ret forrygende.
Nyd herlighederne her
Køb bogen Konfekt
 

Pistacie marcipanbrød

Pistacie marcipanbrød
 
Skønne, delikate og super lette pistacie marcipanbrød, der ligner en million, men er hurtige og lette at lave. Du kan roligt kaste dig ud i disse lækkerier, der stammer fra Louisa Lorangs bog Konfekt. 
Sunde nødder, lækker marcipan og velsmag udover alle grænser.
Du finder opskriften her
 
 

Skøn, indisk kyllingesuppe

Indisk kyllingesuppe

En super skøn og delikat suppe, der er cremet og lækker. Suppen indisk kyllingesuppe er en af mine favoritsupper, den smager fantastisk godt, er let og hurtig at lave og yderst velkrydret. Du kan skrue op og ned for smagsstyrken, afhængig af smag og behag. 
Du kan finde opskriften her
 
 
 

Hyggelig sammenkogt ret

Okseragout

Okseragout med grønt er en hyggelig og velsmagende simreret. Den skønne ragout serveres med delikat rodfrugtmos. Okseragout er så lækker en ret, at det kan betale sig at tilberede dobbelt portion og fryse ned, så der er let mad til travle dage. Nederst under opskriften finder du opskriften på en vegetarisk bourguignon. Få opskriften 
 
 
 
Jule e-bog
 
Glæd dig til i næste uge, der udkommer Madforlivet nyhedsbrev med min helt nye Jule e-bog, som alle modtagere og medlemmer af madforlivet kan downloade helt gratis. Har du venner eller familie, som også kunne have interesse i Madforlivet nyhedsbrev og jule e-bogen, så er de mere end velkomne. Nyhedsbrevet er helt gratis og de kan tilmelde sig lige HER
 
Interessen for min nye bog Gaven til maven er overvældende stor, måske fordi så mange netop oplever fordøjelsesudfordringer. Har du fået købt Gaven til maven, hvis ikke, så benyt dig af Black Friday klik HER 
 
Følg med i nye projekter, LIVE udsendelser samt i livet i haven og spændende fotos her på Instagram eller i nyhedsbrevet.
  
 
Mange af jer har spørgsmål til mig, og jeg tilstræber at svare på dem alle på Facebook. På den måde kan alle også læse svarene. Derfor kan jeg varmt anbefale dig at følge og like min side på Facebook, for det er her jeg tilstræber at være til stede, besvare og være i dialog. Du kan følge og like mig på Facebook HER 
 
Du er også altid velkommen på min hjemmeside, hvor du kan søge i mere end 1700 artikler og opskrifter Madforlivet 
Ha' en rigtig god oktober Anette