Tænker du mon over, hvad der er i den bodylotion, shampoo eller sæbe, du bruger hver eneste dag? Det kan faktisk være en god ide at gi' det en tanke, for de mange kemiske stoffer og nanoplast, der tilsættes plejeprodukter idag er ikke ubetydelige, og de passerer fra din hud ind i blodbanen, når du bruger dem. De kan i værste fald skabe hormonforstyrrelser og anden sygdom. For mig var det en øjenåbner, da jeg for mange år siden deltog i et symposium i USA, hvor en forsker fortalte om, hvad alle de kemiske stoffer potentielt kan gøre ved os. Jeg gik lige hjem og undersøgte mine produkter i skabet og makeuppungen, og de røg direkte i skraldespanden, for de var fyldt med netop de stoffer. Det var før, vi var opmærksomme på nanoplasten. Nu er det også en faktor. Derfor er min opfordring til dig, køb plejeprodukter som var det mad. Vælg de bedste, reneste og økologiske uden uønsket kemi. For din og dine kæres skyld. 
 
 
Vidste du iøvrigt, at mange danskere stadig har vanskeligt ved at få spist 500 g grrønsager OG 100 g bær og frugt hver dag. Det er ganske vigtigt, og hvorfor kan du blandt andet høre mere om i aftenens LIVE foredrag. Du kan også læse om det her i nyhedsrebet, hvor jeg varmt kan anbefale dig at klikke på artiklen "Et nyt syn på kalorier", den er skrevet af Anette Sams, og jeg er ret sikker på, at du vil finde den interessant. Du finder selfølgelig også skøn inspiration til delikate salater samt lidt om kål, der udover at høre årstiden til, også er en af de sundeste spiser, du kan servere for dig selv og dem, du holder af. 
 
I dette nyhedsbrev finder du også en artikel om turbokyllinger, som jeg forlængst troede var væk fra kølediskene. Det er de bare langtfra, og jeg var naiv. Jeg tænker, at vi her som forbrugere ganske enkelt må tage fat og gøre noget ved det. Lad os gøre som med buræggene; simpelthenn lade være med at købe dem.  
 
God november, om lidt er det 1. søndag i advent, så julerierne starter i næste uge. Hold op, som tiden flyver. Nyd ugen og ha' det rigtig godt. 
Anette     
 
 
 

Lav en fyldig salat hver dag

 
 
 
500 gram grønsager + 100 gram bær eller frugt om dagen er for mange en hel del, men det behøver faktisk ikke være så vanskeligt at få integreret. Ved at sprede de grønne sager ud over hele dagen, bliver det meget nemmere at få mere af det grønne. Start dagen med Tarmbakteriernes festmåltid med en god mysli, så er du godt på vej. Tilbered den lækreste kål, broccoli- eller rosenkålssalat til din aftensmad, lad den fylde en halv tallerken og lav ekstra, så du har til frokost næste dag sammen med en grøn frikadelle. Og vupti, så er du i mål. Her finder du en række superlækre, nærende og mættende salatopskrifterr og du kan læse med her
Sådan får du 600 g frugt og grønt 
 
 
 
 

Salat, rødbeder, kål, blommer

 
Salat med broccolifrikadeller
 
 
Denne salat smager helt, helt fantastisk dejligt. Du kan anvende blommer eller mango, og den bliver kun bedre af at trække i dressingen i 15-20 minutter før servering og hvorefter fetacremen fordeles. Dressingen kan også udelades, hvis du synes, at det bliver for meget. Uanset om du vælger begge dressinger eller toppings, så er det en skøn og super velsmagende salat med grønkål, rødbeder og blommer. Du kan servere den til vildt, lam og andet kød samt til vegetariske retter som fx. bøffer uden kød og gulerods- eller selleribøffer. Et godt råd er; Lav endelig ekstra til frokost dagen efter.
Du finder opskriften her
Grønkålssalat med rødbede og blommer
 
 
 

Derfor er kål så sundt

 
Kål

KÅL er strutsundt, og er særdeles godt for stort set alt, hvad jeg kan tænke på rent sundhedsmæssigt, så derfor er det bare optimalt, at det lige nu er højsæson for kål, så vi kan spise løs af de sprøde og delikate sorter. Kål er fiberrige og fyldt med vitaminer, flavonoider og andre plantenæringsstoffer, og mange typer kål kan hjælpe kroppen til afgiftning og med at forebygge sygdom. Jo mere kål der er på middagsbordet, jo mere jubler fordøjelsen, jo hurtigere bliver vi mætte og jo sundere og slankere bliver vi. Fibre fra kål binder brugt kolesterol og brugte østrogener til sig og transporterer dem ud i toilettet. Udskilles de ikke, kan de være potentielle ballademagere. 
Kål skal tilberedes nænsomt og delikat og tilsættes masser af smag. Snit kål helt fint, for eksempel spidskål, grønkål, hvidkål, rosenkål eller rødkål. Mariner de fintsnittede kål i en lækker dressing med olivenolie, honning og citron og smag til med krydderier og krydderurter og lad det stå og trække 15 minutter før servering.
Du kan kombinere kålen med æblestykker og hakkede valnødder eller mandler. Rosenkål kan hakkes fint med æbler og vendes i en lækker dressing med olivenolie, honning og citron. Lad det trække og tilsæt mandler. Det smager fantastisk dejligt. Rå blomkål kan blendes og tilsættes olivenolie og krydderurter. Spidskål kan snittes fint og svitses på panden med fx. hvidløg, chilli, reven gulerod eller andre grønsager og krydderurter. Broccoli går for at være verdens sundeste grønsag, og titlen er fuldt fortjent, for broccoli indeholder nogle helt særlige næringsstoffer, som afgifter. Damp, bag, svits eller lad broccolien kysse vandet, det aktiverer de sundhedsfremmende stoffer. Kast jer roligt ud i delikate, kålrige måltider, for kål er tarmsundt og smager godt. 
Kål kan også hjælpe dig med at tabe dig eller holde vægten på en genial måde. Læs med her Et nyt syn på kalorier
 
 

Salat med kål og æbler

Salat med kål og æbler

Smuk ser den ud, og den smager også helt forrrygende godt. Salat med kål og æbler og lun Hokkaidodressing er en delikat og fyldig salat, der er velegnet til såvel bøffer som bøffer uden kød, grønne frikadeller eller et godt stykke vildt eller lam. Du kan sagtens tilberede ekstra af salaten, så der er til let frokost næste dag.
 
Du kan finde opskriften her
 
 
 

Salat med broccolideller

Fyldig salat med broccolifrikadeller

Denne opskrift på broccoli frikadeller med salat og tomat er intet mindre end et hit. Broccolifrikadellerne smager ikke alene fantastisk godt, de er også sunde og lette at lave. Du kan roligt lave en ekstra portion og fryse ned, så har du til madpakkerne eller let aftensmad en dag. Sammen med en god salat eller kartoffelsalat er broccolidellerne perfekte. 
Du finder opskriften her
Broccoli frikadeller med tomatsalat 

 
 

Se med LIVE i dag kl. 17 på Facebook om sund fordøjelse

 
LIVE fordøjelse
 
I dag torsdag den 18. november sender jeg LIVE kl. 17 fra mit køkken - på Facebook...

Temaet denne gang er: Sund fordøjelse, irritabel tarm og tre gode og praktiske råd til ro i tarmen samt to helt fantastisk mavegode opskrifter. 

Hør om den seneste nye forskning og få gode råd, praktiske redskaber og sunde opskrifter, som du vil kunne prøve af, og som forhåbentlig vil kunne hjælpe dig til mindre inflammation, oppustethed og irritation i tarmen.  

Der vil være lejlighed til at stille mig spørgsmål under LIVE udsendelsen. 
Kom og vær med 

Torsdag den 18. november kl 17

Håber vi ses, du kan tilmelde dig HER 

Læs mere om min bog Gaven til maven HER 

 
 

Pas på kemi i cremer

 
kemi i cremer
 
 
Måske har du prøvet at påsætte nikotinplastre eller plastre med østrogener eller melatonin og oplevet, at de rent faktisk virker, fordi du optager indholdet gennem huden i blodet. Dermed har du givetvis også konkluderet, at det samme må gøre sig gældende for de kemiske stoffer, der findes i mange konventionelle cremer, shampooer og make up produkter, som du måske hver dag påfører din hud

Jeg overraskes gang på gang over indholdet af kemiske stoffer og nanoplast, der tilsættes konventionelle cremer, shampooer og kosmetik, og ja, de optages ganske rigtigt i blodet. De absorberes igennem huden, og dermed kan du få parabener og andre potentielt skadelige kemiske stoffer ind i din krop. Listen af hormonforstyrrende kemi i cremer og makeup er lang. Rigtig lang. Læs evt. mere via linket herunder.

For en del år siden deltog jeg i et symposium, hvor en amerikansk forsker netop fortalte om, hvad vores cremer, læbestifter og øjenskygger indeholdt, og hvad disse stoffer potentielt kunne gøre ved os. Jeg havde nedskrevet flere sider med kemiske navne, forkortelser og betegnelser på potentielt skadelige og hormonforstyrrende stoffer, og da jeg kom hjem, gennemgik jeg alt hvad jeg havde af cremer, make up, læbestifter, øjenskygger, shampooer etc. Det meste røg direkte i skraldespanden, for det var netop de stoffer, som forskeren havde fortalt skræmmende historier om, som mine produkter indeholdt.

Siden da har jeg kun købt rene, økologiske skønhedsprodukter, fordi listen af kemiske stoffer og nanoplastik er så betydelig i de fleste konventionelle produkter. Af samme årsag anbefaler jeg dig at gøre det samme, for din egen og dine kæres skyld. 
Du kan læse mere her
Hvad er hormonforstyrrende stoffer?
 

 
 

Jeg er blevet Vølve fan

 
Vølve
 

Kender du Vølve?
Vølve er en dansk virksomhed, der blev grundlagt i 2014 - lidt i trods - eller rettere som en reaktion på den etablerede skønhedsindustri. Kvinden bag Vølve, 
Thea Juhl Thorup, oplevede nemlig, at der blev fremstillet virkelig mange cremer, sæber og shampooer, fyldt med et stadigt stigende antal potentielt skadelige og hormonforstyrrende kemikalier.

Med et ønske om at fremstille og sælge rene og ærlige produkter etablerede hun Vølve. Hos Vølve handler det om at skrælle alt det kunstige og alle kemikalierne væk, for i stedet at skabe rene produkter, baseret på naturlige, økologiske ingredienser og planteekstrakter. Alle med aktive og helende egenskaber. Vølves cremer er håndrørte, og er fremstillet ved en kombination af mangeårige traditioner og den seneste nye forskning inden for moderne dermatologi.

Jeg blev introduceret til Vølve gennem en god ven, og må tilstå, at jeg er begejstret. Salven er suveræn til mine allerede vintertørre ben og arme, shampooen er den bedste jeg længe har prøvet og ansigtsolien lægende og helende. Jeg er begejstret. 

Vølves produkter er helt rene og økologiske, helt fri for skadelige konserveringsmidler, kunstige duftstoffer og andre kemikalier. Derfor er produkterne velegnet til alle, selv hvis du skulle lide af allergi. 

Du kan købe Vølves produkter hver for sig, men jeg købte lige en julegave igår, fordi alle tre ovennævnte produkter kombineret er på tilbud i en såkaldt luksuspakke (billedet herover).

Du kan finde Vølvesprodukter og luksuspakken her
Vølve luksuspakke

 
 

TO SUVERÆNT GODE BOGTILBUD - måske julegave ideer?

Gaven til maven

 

Min bog Gaven til maven har allerede hjulpet mange danskere til at få mere ro i fordøjelsen og mindre inflammation og irritation. Det er dejligt at modtage mails med tilbagemeldinger, og der er ingen tvivl om, at bogen har ramt plet, for alt for mange lider hver dag af irritabel tarm, oppustethed og andet fordøjelsesbesvær. 

Ønsker du at glæde dig selv eller en du holder af med bogen, så kan du læse mere og købe den lige HER

Dette er en reklame for min egen bog
 
 

Søvnhormonet melatonin

 
 

Få bogen om melatonin til 1/2 pris!
Mere end halvdelen af alle danskere oplyser, at de har udfordringer med nattesøvnen. Mage har udfordringer med at producere det vigtige stof melatonin. Du kan hente viden og hjælp i min bog om Melatonin? Bogen giver konkrete redskaber, ikke alene til en god nats søvn, men også til mere energi og bedre hormonel balance. Gi' dig selvv eller en du holder af en førjulegave. 
Vejl. kr. 249,-. IDAG KUN 129,95

Tilbuddet gælder kun i kort tid
 

Dette er en reklame for min egen bog
 
 

STOP produktion af turbokyllinger-lad være med at købe dem!

 
Turbokyllinger
 
På min vej fornylig mødte jeg disse tre unge mennesker, der brugte deres tid foran Brugsen på at gøre os allesammen opmærksomme på, at alle andre store supermarkedskæder end lige Coop og Rema 1000 har underskrevet en aftale om udfasning af turbokyllinger i kølediskene. 
 
Jeg må tilstå, at jeg i al min naivitet troede, at turbokyllinger forlængst var fortid i Danmark. Men næ nej, de produceres og sælges åbenbart stadig lystigt. Det er faktisk en skandale af dimensioner! Derfor fattede jeg straks sympati for de unge mennesker, for at gøre en indsats for at minde os allesammen om, hvor vigtigt det er med god dyrevelfærd og ordentlige og anstændige fødevarer. Derfor undrer det mig også, at Coop ikke er med i udfasningsaftalen. 
 
En turbokylling avles til at vokse meget hurtigt og på meget kort tid. Fra 50 g til 2 kg. på 33 dage. Ja, du læste rigtigt. Det betyder, at organer og knogler ikke kan følge med turbovæksten. Men det faktum, at kyllingerne hverken kan stå eller gå gør ikke så meget, for de står så tæt, at de alligevel nærmest ikke kan røre sig - 20 kyllinger per kvm. Jeg ved ikke, hvad du tænker om det, men nu skal du høre: 
Vi kan som forbrugere sammen stoppe produktionen og salget af turbokyllinger lige nu, ganske enkelt ved at lade være med at købe dem. Fuldstændig som det skete med buræggene. Så stor magt har vi. Jeg tror ikke på, at jer, der læser dette, køber turbokyllinger, men I kan være med til at formidle denne opfordring, for det lader til, at mange danskere stadig gør. Lad os stoppe lige NU. 

Tak til jer tre for at minde mig om, at der stadig er meget at gøre for at sikre dyrevelfærden og de sunde fødevarer. Vil du vide mere om turbokyllinger, 
kan du læse mere HER
 
 

Foredrag i Hinnerup torsdag

Foredrag
 
KUN FÅ PLADSER!!!

Kom og vær med til en hyggelig aften, hvor vi blandt andet skal tale om fordøjelse,  antiinflammatorisk levevis, blodsukker, søvn, humør og meget mere. 

Kom og få enkle og praktiske redskaber til at få det bedre og inspiration til skønne, sunde opskrifter, der vil kunne gi' sundhed, ro og glæde. 

Kom og vær med 
Torsdag d. 25.11 kl. 19.00 – 21.00

På gartneriet, Skanderborgvej 193, 8382 Hinnerup
 
Skynd dig at melde dig til - KUN få pladser!
tilmelding via mobilpay: 40806166 - 
Billetterne koster 195 kr.
 Håber vi ses!
 
 

Rosenkålsalat med nødder

Rosenkålsalat med pekannødder
 
Den skønneste salat, super delikat med crunchy pekannødder. Salaten egner sig perfekt som tilbehør til både kødfrie retter samt retter med kød og fjerkræ.
Du finder opskriften her
Rosenkålsalat med pekannødder
 
 
Rosenkålssalat med pekannødder
 
 
 
 
Vær med i aften, hvor vi taler sund fordøjelse LIVE HER
Muligvis er du også interesserret i min nye bog Gaven til maven, for overraskende mange oplever fordøjelsesudfordringer og -ubehag. 
Har du allerede købt Gaven til maven? Hvis ikke, glæd dig selv eller en du kender - klik HER 
 
Følg med i nye projekter, LIVE udsendelser samt i livet i haven og spændende fotos her på Instagram eller i nyhedsbrevet.
 
 
Har du venner eller familie, som du tænker også kunne have interesse i Madforlivet nyhedsbrev, så er de mere end velkomne. Nyhedsbrevet er helt gratis og de kan tilmelde sig lige HER
 
Mange af jer har spørgsmål til mig, og jeg tilstræber at svare på dem alle på Facebook. På den måde kan alle også læse svarene. Derfor kan jeg varmt anbefale dig at følge og like min side på Facebook, for det er her jeg tilstræber at være til stede, besvare og være i dialog. Du kan følge og like mig på Facebook HER 
 
Du er også altid velkommen på min hjemmeside, hvor du kan søge i mere end 1700 artikler og opskrifter Madforlivet 
Ha' en rigtig god oktober Anette