Snart er det Mors Dag. I dette nyhedsbrev har vi derfor en MORSDAGS KONKURRENCE. Du kan vinde en superlækker badekåbe samt min bog til en samlet værdi af kr. 2000,-. Måske gaven til din mor - eller dig selv?

Har du nogensinde prøvet at vinterbade? Flere og flere danskere vinterbader flere gange om ugen igennem hele den kolde tid, og de elsker det. For nogle er det topsundt, og alle de, der er vilde med at dyppe sig i det iskolde vand, de føler at de strutter af velvære og energi, er mindre syge og ovenikøbet er der noget, der tyder på, at vinterbadning kan være slankende. Læs mere om vinterbadning og fedtforbrændig herunder.

Jeg er ikke vinterbader, men jeg har en vinterbadekåbe, der er noget af det lækreste jeg nogensinde har ejet. Den er tophyggelig, varm og lækker og fremstillet i 100% økologisk, quiltet bomuld. Du har i dette nyhedsbrev mulighed for at vinde en magen til sammen med et eksemplar af min bog Gaven til maven. Du skal bare lige svare på et spørgsmål og sende en mail for at deltage i konkurrencen. Lige nu kan du også få rabat, hvis du vil glæde din mor eller dig selv med en af disse fantastiske kåber. Alt det og meget mere kan du læse om herunder. 
 
I dette nyhedsbrev kan du - meget apropos - også læse om vejrtrækningen. Simon Krohn har skrevet en ny bog, der handler om betydningen af vejrtrækningen. Den er virkelig GOD. Jeg er bare kæmpe Simon Krohn fan. Du kan læse mere herunder. 
  
Du finder også opskrifter på skønne morgenmads-, frokost- og middagsretter. Sunde og velsmagende smoothies, grøn morgengrød, der sikrer fibre og vitaminer, sunde, grønne wraps til aften og med ekstra til frokosten, på broccoli boller, blomkålspizza og fisk en papilotte, der bare smager. Det hele rundes af med den skønneste rabarberkage. Her er opskrifter på god mad til alle munde, ganer og præferencer.
 
Og så bare lige apropos god mad. Den store historie i nyhederne lige nu er, at der er frygt for mangel på madolie pga krigen i Ukraine. Den såkaldte madolie, der mangler, er primært solsikkeolie. Men for at være helt ærlig, så kan jeg ikke få over mine læber, at kalde solsikkeolie for MAD! Det vil faktisk, for mig at se, være ganske fint, hvis vi kunne benytte lejligheden til at erstatte disse usunde, raffinerede og inflammationsfremmende omega 6 olier som fx. solsikkeolie, vindruekerneolie og majsolie med gode og sunde olier, der ikke fremmer inflammation og andre dårligdomme, men derimod øger sundheden fremfor at nedbryde den. Nå, det var et lille hip fra mig. 
 
OG så er det på ONSDAG, at jeg vil fortælle om Sund fordøjelse på 30 minutter i et helt særligt og gratis LIVE webinar/ foredrag. Det foregår on line den 4. maj kl. 11, og du er inviteret. Vi ved idag, at et højt indtag af hvede og glutenholdige fødevarer kan udfordre selv de stærkeste tarme, ligesom det kan skabe inflammation i kroppens væv. Det og meget mere kan du høre om den 4. maj, og det behøver hverken være svært eller besværligt at leve uden eller med mindre gluten. Læs mere herunder og tilmeld dig allerede nu, jeg håber vi ses.  
 
Jeg ønsker dig og dine en rigtig GOD uge i det smukke vejr
Anette    
 
 
 

Go' morgen smoothies

 
Morgen smoothies

En sund og blendet smoothie kan gi' dig en god start på dagen. Når du blender grønsager, bær og frugt, så bevarer du fibrene, og du gør samtidig vitaminer og mineraler lettere tilgængelige for kroppens celler. Prøv, og du kan altid tilsætte ekstra protein, hvis du gerne vil øge mætheden, blodsukkerstabiliteten eller for eksempel træner meget.
 
High on Life har lanceret et nyt økologisk og vegansk proteinpulver, baseret på ærteprotein, hamp og græskarprotein. Det er godt, og du kan købe det lige HER
 
Du finder tre skønne smoothie opskrifter lige her:
 
 
 
 

Lidt om vinterbadning

 
Vinterbaderen
 
Flere og flere danskere vinterbader. Nogle elsker og sværger til det, andre har det lige modsat. Vinterbadning deler vandene, men det skønnes alligevel, at mindst 25-30,000 danskere vinterbader et par gange eller tre om ugen. Er du først kommet godt i gang, så tyder meget på, at du også fortsætter.  Lige nu kan være et godt tidspunkt at starte.
   
Vinterbadning er ifølge en række forskningsresultater sundt for mange, men ikke for alle. Når kroppen dyppes i det iskolde vand, udløses der en form for chokreaktion, der får både endorfiner, adrenalin og meget andet på overarbejde, og det stryger rundt i blodet. Med andre ord, der sættes godt gang i krop og kredsløb. Noget tyder på, at den potentielle sundhedseffekt afhænger af din form, om du har vinterbadet i en periode, har arbejdet med din vejrtrækning eller har dyrket yoga regelmæssigt. Erfarne vinterbadere og yogaudøvere føler sig nemlig ofte veltilpasse ved at bade i iskoldt vand, og mange oplever samtidig, at de, når de vinterbader, er mindre syge. Deres kroppe reagerer ikke så voldsomt på det iskolde vand, som de uerfarnes. Det er som om, kroppen lærer efterhånden som vinterbadning bliver en hyppig praksis. Er du erfaren vinterbader, så oplever du sikkert også, at både puls, blodtryk og åndedræt kan holdes stabilt under vinterbadningen.
 
Ubehaget og chokket fra det iskolde vand kan få andre og mindre erfarne til at spænde op og hyperventilere. Derfor må du aldrig vinterbade alene, og du skal altid mærke efter, hvordan din krop reagerer på det kolde vand. 
Erfarne vinterbadere svømmer ofte en tre-fire minutters tid, og der er forskning, der antyder, at det kan have samme effekt som 20 minutters løb eller anden hård træning.
 
Den populære sport har også fået danske forskere til at se nærmere på, om vinterbadning vil kunne øge fedtforbrændingen, særligt via det brune fedt. Det brune fedt er som en lille varmefabrik indeni kroppen. Tænder du for det, vil det anvende sukker og fedt fra blodet for at holde på varmen og dermed nedbryde det hvide fedt. Af denne årsag kan vinterbadning også være interessant.  
Du kan læse og dele artiklen HER

  
 
 

Effektiv fedtforbrænding

 
fedtforbrænding

Vægt og fedtforbrænding hænger sammen, så rent faktisk har din din vægt betydning for din evne til at forbrænde fedt. Fedtceller hos overvægtige optræder nemlig anderledes end fedtceller hos normalvægtige. Denne viden kan være væsentlig, hvis du gerne vil tabe dig, men har udfordringer med det.

Fedtceller hos mennesker, der vejer for meget, indeholder ofte mindre mængder af et enzym, som er væsentligt for at sætte gang i fedtforbrændingen. Enzymet hedder hormonfølsom lipase, og det hjælper kroppen med at forbrænde fedt og anvende fedt som energikilde. Jo mere du vejer, des mindre hormonfølsom lipase danner du, og des vanskeligere kan det være for dig at tabe fedt. Høje insulinniveauer sænker ligeledes dannelsen af hormonfølsom lipase.

Dansk forskning peger også på en mulig sammenhæng imellem vinterbadning og vægttab. Muligvis kan vinterbadning sættte gang i fedtforbrændingen via det brune fedt. Det brune fedt er som en lille varmefabrik indeni kroppen. Tænder du for det, vil det anvende sukker og fedt fra blodet for at holde på varmen og dermed potentielt nedbryde det hvide fedt. 

Har du oplevet at have svært ved at tabe dig? Så kan jeg oplyse, at forskere har fundet ud af, at plantenæringsstoffer fra citrusfrugter og sydamerikanske frø kan stimulere produktionen af hormonfølsom lipase og dermed øge kroppens fedtforbrænding. Du kan derfor med fordel starte dagen med et bad i havet og derefter en orange Grape Delight smoothie, se link til opskrift herover, og i det hele taget være opmærksom på at indtage citrusfrugter og bitre urter som brændenælde, mælkebøtte og artiskok i løbet af dagen. Ved at spise grønt og primært plantebaseret Middelhavsmad, og springe over pastaen, brødet og sukkeret, så kan du øge kroppens dannelse af hormonfølsom lipase. Stofferne fra de lipasefremmende fødevarer har ligeledes antiinflammatorisk effekt i kroppen.

Der er også udviklet et kosttilskud, som sammen med din sunde mad og motion kan stimulere til dannelse af enzymet og dermed fedtforbrændingen. Du kan læse mere om kosttilskuddet Meditterranean Trim HER


 

Den perfekte Morsdagsgave

 
Vinterbaderen
 
Kender du mon Vinterbadekåben? Den er intet mindre end genial, quiltet økologisk bomuld, varm og lækker, og foret med det skønneste frotte, du kan tænke dig. Selvom jeg ikke er vinterbader, men mest sommerbader, så har jeg en sådan kåbe, og jeg fik lyst til at fortælle jer om den, for aldrig har jeg haft så lækker og hyggelig en kåbe. Når jeg kommer hjem fra rejse eller om aftenen, så tager jeg et bad og hopper i den, fødderne oppe, varm te på kanden og en god bog eller film, den sørger for lune og hygge. Det er uden sammenligning den bedste morgen- badekåbe jeg nogensinde har ejet.  
 
Kåben er jo designet til vinterbadere, og vinterbadere er vilde med den og dens mange smarte og gennemtænkte detaljer. Foret er det tykkeste og lækreste frotté, som virker som et effektivt håndklæde, når du kommer op mad vandet eller bare efter et brusebad. For nu siger jeg bare, at alle vi andre, dere ikke vinterbader, altså også kan nyde denne kåbe, for den er helt helt fantastisk lun, varm og lækker. Vinterbadekåben er:
  • Produceret i eksklusivt GOTS-certificeret økologisk bomuld
  • Designet med overraskende detaljer
  • Quiltet i 3 lag, i let men tætvævet bomuld
  • Unisex
Glæd din mor eller dig selv med en vinterbadekåbe, for lige nu tilbyder Dorthe på hjemmesiden Vinterbaderen Jer 20% rabat på alle produkter til og med søndag. 
 
Du kan læse mere om Dorthes produkter og vinterbadekåben og købe med 20% rabat på hele hjemmesiden Vinterbaderen lige HER
Rabatkoden er VB20 og den indtaster du ved betaling i feltet med "rabatkode". 
 
 

Ny bog; Liv og Luft

 
Liv og Luft
 
Simon Krohn er en klog og meget vidende mand, og jeg er kæmpe fan. Jeg har i mange år lavet yoga hver morgen til hans dvd, og han er en både dygtig og rummelig lærer. Her er plads til alle, uanset niveau. Simon Krohn har netop udgivet bogen "Liv og luft - Træk vejret frit med yogaens teknikker" på Politikens forlag, og jeg er voldsomt begejstret efter at have læst bogen. I denne nye bog går Simon Krohn i dybden med vejrtrækningens betydning for vores liv og sundhed. Han forklarer let sammenhængene, og hvorfor det er så vigtigt, at vi trækker vejret rigtigt og får os rørt. Simon Krohn forklarer selv komplicerede kropslige funktioner og sammenhænge, som mange ikke umiddelbart kender til, så det fremstår let. 
 
Vidste du for eksempel, at vejrtrækningen og kredsløbet hænger uløseligt sammen og er indbyrdes helt afhængige? Det handler om ilt og kuldioxid. Kroppens celler har brug for ilt for at kunne skabe energi, og under denne proces skabes der kuldioxid. Kuldioxid er et affaldsprodukt, som kroppen skal af med igen. Vejrtrækningen og kredsløbets primære opgave er derfor at skaffe ilt til kroppens celler og bortskaffe kuldioxid. Simon Krohn hjælper dig med at forstå mange sammenhænge imellem betydningen af vejrtrækningen og en række kropslige funktioner, og han guider dig til bedre vejrtrækningsteknikker, der vil kunne give dig indre ro, styrke og sundhed.

Vi trækker cirka vejret cirka 17,000 gange dagligt, og selvom du prøver hårdt, så er det faktisk ikke muligt at lade være med at trække vejret. Du kan derimod trække det på helt utrolig mange forskellige måder. Stresset, anspændt, uroligt, overfladisk eller kontrolleret og dybt.
 
Simon Krohn tager dig med på en rejse i vejrtrækningens kunst, for en kontrolleret og rolig vejrtrækning kan hjælpe til at finde en indre fred og frihed. Og det er formålet med denne fantastisk gode bog, at lære dig at trække vejret rigtigt, og denne bog kan meget vel vise sig at være din bedste sundhedsinvestering nogensinde. Måske også en gaveide til mor? Mine allervarmeste anbefalinger. 
Du kan købe bogen lige HER
 

MORSDAGS KONKURRENCE - VIND kåbe + bog = værdi 2000,-

 
Vinterbaderen

Vinterbadning er en livsstil for mange, og rigtig mange har den samme fornemmelse af vinterbadning som Dorthe (på billedet), der er kvinden bag de fantastisk lækre vinterbadekåber, (der på ingen måde kun kan anvendes af vinterbadere):
 
"For mig er det en stor oplevelse at bade året rundt. Turen ned gennem skoven, årstidernes skiftende farver og dejlig luft i lungerne. Det, og at mærke effekten af det kolde vand, er lykke for mig."  

Dorthe og jeg er gået sammen om en Mors Dags Konkurrence, hvor du kan blive den heldige vinder af en af de skønne, skønne og varme vinterbadekåber samt et eksemplar af min bog Gaven til maven til en samlet vædig af kr. 2000,-. Skulle du ha' lyst til at glæde dig selv eller din mor med en superlækker kåbe, så kan du købe med 20% rabat på hele hjemmesiden Vinterbaderen lige HER Rabatkoden er VB20 og gælder alle produkter. Tilbuddet gælder til og med på søndag. 

For at vinde en kåbe + bog til en værdi a' kr. 2000,-, skal du svare på flg. spørgsmål:

Hvordan føles det at ha' vinterbadekåben af tykt, økologisk og quiltet bomuld med solidt frotté foer og hætte på?:

A. KOLDT
eller
B. VARMT

Send svaret senest søndag den 1. maj på mail til nyhedsbrev@madforlivet.com, så trækker vi lod blandt de indsendte besvarelser mandag morgen. Vinderen får direkte besked og navnet på den heldige vinder offentliggøres i næste uges nyhedsbrev, der udkommer onsdag pga webinaret "Sund fordøjelse på 30 minutter",   som du kan læse mere om herunder. 

 
 

Vil du være med? Webinar - Sund fordøjelse på 30 min.

 
Foredrag
 
Den 4. maj afholder jeg i samarbejde med Politikens forlag et LIVE Webinar med mulighed for spørgsmål under titlen "Den glutenfri vej til bedre fordøjelse." Vil du gerne vide mere om, hvordan du optimerer din tarmsundhed, fordøjelse og generelle sundhed, så kan du få både den seneste nye viden samt en masse praktiske redskaber den 4. maj kl. 11

Og nej, du behøver ikke at ha' cøliaki for at reagere negativt på gluten. Og ja, mange hundrede danskere er blevet hjulpet af bogens budskaber. Er du en af dem, og har du lyst til at dele dine erfaringer med andre, så mail gerne til mig, det er kun dit fornavn, der vil blive nævnt. Du vil også få lejlighed til at høre om andres erfaringer samt til at stille spørgsmål. Der vil på selve dagen være mulighed for at købe bogen med 30% rabat. 
 
Håber vi ses, du kan tilmelde dig arrangementet lige HER
 
 

Den bedste morgenmad

Tarmbakteriernes festmåltid


Start dagen på allersundeste vis med masser af gavnlige fibre fra blendede grønsager og lidt frugt. Dette festmåltid mætter, og gi'r dig cirka en tredjedel af dagens grønsagsration. 
Opskriften her 
Tarmbakteriernes festmåltid

 
 

Broccoli boller

Broccoli boller
 
Skønne, fiberrige og letbagte Broccoli boller, der bare smager såvel morgen som på farten eller til frokost. Opskriften er glutenfri og stammer fra bogen Kålhydrater her
Broccoli boller 
 
 

Skønne, grønne wraps - lette, lækre og glutenfri

 
Grønne wraps
 
Glæd din mor med en god frokost eller en picnic, for eksempel med disse skønne, grønne wraps, fyldt med asparges, spinat og økologisk laks. De smager fantastisk, og er ikke svære at lave. De grønne wraps er glutenfri.
Du finder opskriften her
 
 

Blomkålspizza

Blomkålspizza


Denne blomkålspizza smager fantastisk godt, pizzabunden er som navnet antyder lavet af blomkål. Det betyder, at denne blomkålspizza er både glutenfri og vegetarisk og fyldt med skønne, nærende, smagfulde og fiberrige grønsager. Blomkålspizza er let at lave og du kan variere fyldet og lave store eller mindre pizzaer, afhængig af situation og årstid. Opskriften er her
Blomkålspizza

 
 

Fisk en papillotte

Fisk en papillotte


Fisk en papilotte er en virkelig lækker og nem fiskeret, der bevarer fiskens smag og næring. Fisk en papilotte betyder ganske enkelt fisk i små papirspakker, og fisken bages da også, pakket ind i madpapir med krydderurter og andre lækkerier tilsat. Serveringen er indbydende og smagen i top, det kan varmt anbefales. 
Du finder opskriften her
Fisk en papilotte 

 
 

Rabarberkage
 
Det er forår, og dermed også rabarbertid. Får du også lyst til lidt hygge i solen i weekenden, så kan jeg varmt anbefale denne rabarberkage, der er susende let at bage, og den er helt uden sukker og gluten. Du finder opskriften HER

Fik du lyst til at erhverve dig en lækker badekåbe med 20% rabat, så kan du se udvalget HER - rabatkoden er VB20, gælder alle 
produkter, også vinterbadekåben, og du kan købe med 20% rabat på hele hjemmesiden resten af ugen på Vinterbaderen lige HER
 
OBS!!! Den 4. maj holder jeg et LIVE foredrag med mulighed for spørgsmål under titlen "Den glutenfri vej til bedre fordøjelse." Vil du gerne vide mere om, hvordan du optimerer din tarmsundhed, fordøjelse og generelle sundhed, så kan du få både den seneste nye viden samt en masse praktiske redskaber i selskab med mig den 4. maj kl. 11. Har du lyst til at deltage, så tilmeld dig arrangementet lige HER

Skulle du have lyst til at følge med i tilblivelsen af nye bøger, retter og andre hyggelige tiltag, så er du SÅ velkommen her på Instagram
 
OBS! Besvarelse af spørgsmål: Jeg vil rigtig gerne være behjælpelig og i videst muligt omfang forsøge at svare på jeres mange spørgsmål. Mængden af indkomne mails er dog overvældende. Derfor har jeg valgt at besvare så mange  spørgsmål som muligt på Facebook, så alle kan få glæde af svarene. Reglen er blot den, at jeg kun besvarer spørgsmål, hvor svaret ikke allerede findes på hjemmesiden. Det betyder, at I med fordel lige kan læse den relaterede artikel, inden I spørger, eller have søgt på emnet på hjemmesiden. Jeg vil gerne hjælpe og svare i videst muligt omfang, men jeg vil også gerne kunne bruge min tid bedst muligt, så håber I forstår. Følg gerne min side her på Facebook
 
Skulle du have spørgsmål eller blot savne viden eller inspiration til sunde og lækre opskrifter, så husk at du kan søge i mere end 1800 artikler og opskrifter lige her på Madforlivet 

Har du venner eller familie, som du tænker også kunne have interesse i Madforlivet nyhedsbrev, så er de mere end velkomne. Nyhedsbrevet er helt gratis og de kan tilmelde sig lige HER
 
 Ønsker dig en dejlig uge Anette