Denne udgave af Madforlivet nyhedsbrev har sat fokus på større sundhed og mere energi her efter ferien. Mange af os kan sagtens trænge til lidt ny energi, og hvordan du bedst opnår det, kan du læse mere om herunder, hvor læge Pia Norup også lancerer sit nye on-line forløb ´Frigør din optimale energi´. Et seks ugers forløb med fokus på optimering af energiniveauerne og større velvære. Der er rabat til modtagere af Madforlivet nyhedsbrev, koden gælder til og med søndag.
 
Jeg har også, i forbindelse med udarbejdelsen af min nye bog, fået særligt fokus på et vitaminlignende stof, der kaldes NAD+. Vi kan selv danne det ud fra en særlig form for B3 vitamin, men denne evne daler med alderen, og det kan få stor betydning for dine  energiniveauer, men også for aldringsprocessen. Læs mere om det ret fantastiske NAD+ herunder.  
 
Du kan også deltage i vores store sommerkonkurrence. Anette Kristine Poulsen og undertegnede sætter to præmier på højkant med vores seks bedste bøger og Anettes geniale ansigtscreme til en værdi a´kr. 2000 per pakke. Alt, du bare skal gøre for at deltage, er at besvare spørgsmålet og sende mig en mail med dit svar, så deltager du i konkurrencen. Læs meget mere herunder, hvor du også får opskriften på en suveræn, let og billig hjemmelavet body-scrub, der kan genskabe sommerens smukke glød hurtigt og let. Du kan også læse mere om Anette, og om hendes univers Beautyspace.dk herunder. 
 
Forsiden til min nye bog er valgt, mange, mange tak for jeres overvældende store interesse og hjælp. Vi har lyttet til jer, for et temmelig stort flertal har skrevet A. Vi har derfor også valgt forside A til at pryde min nye bog. Vinderen af det allerførste signerede eksemplar af 7 veje til et langt liv er udtrukket, og du kan se hvem, der er den heldige, herunder. Til lykke og stor, stor tak til jer allesammen. 
 
I denne uge kan du også læse professor Oluf Borbye Pedersens bedste råd til et sundt tarmmikrobiom. En enkelt ny vane kan hjælpe dig og din sundhed helt enormt. 
 
Sædvanen tro finder du også delikate opskrifter. Måske var det noget for dig at prøve den velsmagende mocktail med aroniajuice, den lækre kartoffelsalat med linser, de toplækre gulerodsbøffer eller den skønne broccoli puré?
God uge til jer og jeres kære
Anette     
 
 

Sommer drink - mocktail med aroniasaft og lemon

 
Sommer drink - mocktail
 
 
Den lækreste og friskeste sommer drink med eller uden alkohol. Sommer drinken fremstilles af aroniasaft. Lad os kalde den aronia lemonade fizz, og den er perfekt til en før middag drink på terrassen eller som velkomstdrink, når der kommer gæster.
Du finder opskriften her 
 
 

Vinderen og forsiden er fundet!

 
Vinderen er fundet
 
TAK, TAK, TAK for de virkelig mange af jer, der har givet jeres bud på den bedste forside. Vi har lyttet til det overvældende flertal for forside A og valgt den til bogen. Og I kan roligt glæde jer, for denne bog bringer helt ny viden, selvfølgelig i lettilgængelig og brugbar form.
 
Har du også et ønske om at kunne holde dig så frisk og sund som muligt hele livet? Så er min nye bog nemlig lige noget for dig. Heri finder du flere velunderbyggede veje til et både langt og sundt liv. Bogen omhandler de mange nye videnskabelige landvindinger indenfor epigenetik og aldring, og dermed Danmarks første lev-længe manual.
 
Den seneste nye forskning indenfor epigenetikken viser os, at det til en vis grad er muligt selv at forhale aldringsprocessen og holde krop og hjerne i topform så længe som muligt. Den sætter kort og godt berettiget fokus på, hvordan vi bedst holder os friske og raske - hele livet. Jeg glæder mig rigtig meget til at præsentere den for dig.
 
Emnet er således noget vi allesammen kan bruge, og du kan glæde dig, for du vil som modtager af Madforlivet nyhedsbrev få et helt særligt tilbud på bogen inden længe.
 
OG... vi har også trukket en vinder blandt de indsendte bud på forsiden, og den heldige vinder af det første signerede eksemplar af 7 veje til et langt liv er:
 
Lena Buus Knudsen, Fredericia 
 
Til lykke til dig, du vil modtage den første bog, der kommer ud af trykken til september.
 
Bogen udkommer 28.09.23 og vil blive fremsendt snarest muligt, når de går på lager.  
 
 

Ny energi efter ferien? - prøv dette forløb med Pia Norup

 
Pia Norup

Læge Pia Norup har udviklet et helt nyt koncept under temaet "Frigør din optimale energi", der består af en række online moduler med Pia i et 6 ugers forløb.  
 
Savner du mere energi, mere sundhed og mere vitalitet og overskud?
 
Så er dette forløb lige noget for dig. Du kommer med ind i Pias personlige energi univers, hvor I sammen (online) kommer ud i naturen, får trænet, lavet MITO mad og mediteret for dermed at optimere din naturlige energi i både krop og sind.  
 
Forløbet starter FREDAG d. 1. September! 
 
Online kurset løber intenst over seks uger, og du får flg.:
  • Et energi-boostende online forløb, som du kan følge hjemmefra, uanset hvor du bor! 
  • 3 x live webinarer 
  • Ugentligt materiale:
    • Ugens video 
    • Opskrifter og madlavningsvideoer
    • Træningsvideoer og træningsprogrammer
    • Guidede meditationer
    • Ugens tips 
    • Masser af skriftligt materiale, der supplerer bogen
  • Velkomstpakke, der bl.a. indeholder et eksemplar af bogen "Aldrig mere træt"
  • Energi tests fra start og til slut, som tester din nye energi 
OBS! Som modtager af Madforlivet nyhedsbrev får du kr. 200,- rabat på forløbet, der koster 2450,-. Indtast koden PIANORUP200, når du når frem til betaling, så er din pris frem til søndag aften den 6. august KUN KR. 2250,-.

Kom og vær med, jeg kan varmt anbefale det. TILMELD dig lige HER
 
 
  
Pia Norup
 

Mød Anette Kristine Poulsen

 
Beautyspace
 
Anette Kristine Poulsen er en kvinde, der ved rigtig meget om hud og hudpleje. Hun har arbejdet med hudpleje det meste af sit liv, og er også kvinden bag det velbesøgte site Beautyspace.dk. Her kan du finde mange interessante artikler. Anette er skønhedsredaktør på Børsen, forfatter til bøgerne Slip Rynkehysteriet, Superhud, Seriøst bedre hud og den fantastiske Bedre hud med årene, og så er hun fast tilknyttet TV2, hvor hun som ekspert fortæller om hud og hudpleje. 
 
Anette er også en dejlig uhøjtidelig kvinde, der har let til smil, og som hylder uvildigheden og uafhængigheden, som jeg selv gør. Vi har sammen lavet den konkurrence, som du også kan deltage i og læse mere om herunder. Her kan du læse meget mere om Anette Kristine Poulsen Beautyspace 
 
 
 

Bevar gløden efter ferien

 
Skrubbecreme
 
Når du kommer tilbage fra ferie, sker det ofte, at huden hurtigt mister sin udstråling og bliver mat. Sommerens sol og saltvand kan være hårdt for huden, og du kan derfor med fordel skrubbe huden jævnligt.   

Denne enkle skrubbe creme eller body-scrub med kokossukker, olie og yoghurt naturel giver en fantastisk lækker, billig og effektiv body scrub creme, som du kan anvende til at  eksfoliere din krop, når du bader. På den måde hjælper du kroppen af med døde hudceller, frisker løden op og fremmer en dybere og mere jævn solbrun farve. 
 
Den hjemmelavede body-scrub er let at lave og opbevarer du den i en krukke med låg, så har du til flere gange.

Du finder opskriften her

 

 
 

Sund og smuk efter ferien - VIND vores bøger & ansigtscreme

 
konkurrence
 
Sommerferien synger på sidste vers, og måske trænger både din mave og din hud til lidt opmærksomhed og forkælelse. Det giver vi dig chancen for med denne unikke konkurrence.

Jeg sætter i samarbejde med Anette Kristine Poulsen fra beautyspace.dk hele TO præmier og pakker på højkant til en samlet værdi per pakke á kr. 2000,-. 
 
En pakke indeholder hele seks af vores mest populære bøger: Seriøst bedre hud, Søvnhormonet Melatonin, Mad, mening og magiske øjeblikke, Spar & spis, Bedre hud med årene og Gaven til maven PLUS Ansigtscremen.
 
Med denne pakke kan du glæde både dig selv og eventuelt en god ven med sund og skøn viden og verdens bedste ansigtscreme. Alt, hvad du skal gøre, er at besvare dette spørgsmål:
 
Er en god nattesøvn vigtig for en sund hud?
 
A. JA
B. NEJ
 
Du kan deltage i konkurrencen ved at besvare spørgsmålet inden den 9. august, 
enten ved at skrive til anette@madforlivet.com 
ved at besvare på beautyspace.dk eller ved at skrive A eller B samt jeres navn på vores respektive Facebook eller Instagram sider: @anetteharbech og @beautyspace.
 
Vinderne trækkes den 10. august og publiceres samme dag. Vinderne vil få direkte besked.

Konkurrencen er ikke udviklet i samarbejdet med FB eller Instagram og præmierne er betalt af hhhv madforlivet og beautyspace
 

Sådan danner din krop energi

 
energi
 
Den mad vi spiser hver dag bliver i sidste ende nedbrudt og blandt andet anvendt til energi. Det er væsentligt for, at vi overhovedet kan stå ud af sengen om morgenen, at vi kan fungere, at vi kan løbe en tur, at kroppens celler er i stand til at bruge og omdanne den mad vi spiser til energi.  
 
Alle levende celler er afhængige af en energitilførsel udefra og de proteiner, kulhydrater og fedtstoffer vi spiser gennem vores mad indgår sammen med alle mikronæringsstofferne i en lang række signal- og stofskiftemæssige funktioner, ikke mindst i forbrændingen. Madens vej til cellernes mitokondrier, som cellernes små energifabrikker hedder, og hvor energidannelsen foregår, er lang, og mange ting kan gå galt på vejen. Der kan mangle forsyninger af næringsstoffer eller der kan mangle vitale vitaminer, mineraler eller enzymer. Risikoen for, at et led i processen svigter, er til stede.
 
Dannelsen af ATP, som kroppens møntfod for energi kaldes, afhænger også af råvarernes kvalitet, som igen afhænger af såvel dyrkningsmetoder, forarbejdning og opbevaring samt dyrenes foder og opvækstforhold. Det bedste for kroppens celler er gode grove og uspolerede, økologiske råvarer, dyrket eller opdrættet med nænsomhed og omtanke. Det er dem vor organisme får størst gavn af. Maden skal dernæst tygges grundigt og fordøjes effektivt, for at de enkelte næringsstoffer bliver tilgængelige. Kun sådan kan vi kan få optimal energi ud af den mad vi spiser. Du kan læse mere om fordøjelsen her
 

NAD+ det nye og populære

 
 
NAD+
 
 

Vi lever længere og længere, og vores børn og børnebørn kan formodentlig se frem til at blive tæt på 100 år gamle. Netop derfor er det ekstra vigtigt at sætte ind på sundhedskontoen, mens vi kan, så vi kan sikre os en alderdom i sundhed og livsglæde. Forskningen understøtter denne tanke, og den helt nye interessante forskningsretning: epigenetikken, viser, at det er realiserbart for os mennesker både at leve længere og sundere.

Et af de mest interessante vitaminlignende stoffer, vi kender til, når det kommer til at manøvrere udenom aldersrelaterede sygdomme og bevare energiniveauerne hele livet, hedder NAD+. NAD+ kan vi normalt selv danne ud fra B3 vitamin i nikotinamid form, men evnen til omdannelse daler med årene. Lave NAD+ niveauer kan bidrage til manglende energi, hjertekarsygdomme, manglende hukommelse og flere andre sygdomme. Med andre ord; NAD+ kan hjælpe med at holde dig sund og vital hele livet.

NAD+ har således stor betydning for aldringsprocessen, og anvendes derfor også som et målbart aldringsparameter. Stoffet har betydning for din energidannelse, for dit immunforsvars evne til at beskytte dig samt dit DNA, ligesom din fedtsyreomsætning, dine led samt dine cellers sundhed er helt afhængige af tilstrækkelige NAD+ niveauer. Din kognitive formåen som hukommelse og koncentrationsevne hænger ligeledes sammen med dine niveauer af NAD+. 
Du kan læse hele artiklen her 
NAD+ kan holde dig vital 
 

 

Oluf Borbye Pedersen; Indfør én god vane og få det bedre...

 
Indfør én god vane
 
Professor Oluf Borbye Pedersen har efterhånden kortlagt en lang række sygdomme og symptomer, for hvilke vores vigtige tarmmikrobiom spiller en afgørende rolle. Tarmmikrobiomet er betegnelsen for vores cirka to kilo mikrober i tarmen, og deres kvalitet, variation og mængde er afgørende for din sundhed livet igennem. 

Tarmmikroberne lever af fibre, primært fra grønsager, der i tarmen omdannes til specielle sundhedsfremmede fedtsyrer som for eksempel smørsyre (butyrat), der styrker tarmslimhinderne og immunforsvaret. Mikroberne er også i stand til at gøre plantemadens indhold af sunde vitaminer, mineraler og polyfenoler tilgængelige og letoptagelige for kroppens celler. 
 
Olufs forskning viser blandt andet, at sammensætningen og funktionen af bakterierne i tarmen er markant anderledes blandt mennesker, der lider af blandt andet type 2 diabetes, depression, leddegigt, sklerose, skizofreni, anoreksi og demens, end blandt raske mennesker, og når den ændres til det bedre, så får den enkelte det også langt bedre. Derfor vurderer forskerne, at tarmmikrobiomets variation og mængde er helt afgørende for vores sundhed.
 
Vil du gerne styrke din tarmmikrobiota, så kan du indføre én god og effektiv vane henover sommeren; tyvstart dagen med en grøn smoothie, der indeholder cirka 200 gram sunde og fiberrige grønsager, der nærer dit tarmmikrobiom. Den ikke alene smager, den gør også grønsagernes vitaminer og mineraler lettere tilgængelige for kroppens celler. Find opskriften her
 

De populære gulerodsbøffer

 
Gulerodsbøffer
  
Disse skønne gulerodsbøffer er et hit, de smager fantastisk, er bæredygtige, sunde og er ikke spor vanskelige at lave. Opskriften er udviklet af min gode veninde, madskribenten Kirsten Skaarup. Find opskriften her
 

Prøv broccoli puré

 
Broccolipuré

Broccoli er en super sund grønsag, og denne broccoli pure’ er let at tilberede og kan serveres på rugbrødsmaden, i sandwiches eller som cremet tilbehør til aftensmaden. Den er let at lave og smager godt. 
Find opkriften her 
Broccoli puré
 
 

Ugens salat

salat med nye kartofler og linser
 
Denne salat med nye kartofler og linser er mættende og virkelig lækker og fyldig i smagen. Du kan koge puy linser og kartofler dagen før, så er det hurtigt lige at blande salaten og servere den. Du kan finde opskriften her
Salat med nye kartofler med linser
 

 
Min nye bog´7 veje til et langt liv´, der udkommer til september, har fyldt meget i mit liv de seneste år. Jeg er derfor også noget så glad for og stolt over, at den liiige om lidt er klar til at gå i trykken. Og du kan roligt glæde dig, for her er tale om en bog, fyldt med gode, velunderbyggede og positive budskaber, som vi alle kan få stor gavn og kæmpe glæde af.  Jeg håber inderligt, at min nye bog kan tjene som hjælp og inspiration også for dig og dine kære. Hold øje med nyhedsbrevet i de kommende uger, her får du et helt særligt tilbud som trofast modtager af Madforlivet nyhedsbrev. 
 
 
Skulle du også have lyst til at følge med i mit liv, i tilblivelsen af min nye bog og andre hyggelige tiltag, så er du SÅ velkommen her på Instagram
 
Kender du en eller flere, der kunne være interesseret i at modtage Madforlivet nyhedsbrev, så er de velkomne og kan tilmelde sig HER 

 Følg gerne min side her på og få svar på eventuelle spørgsmål Facebook
  
Skulle du have spørgsmål eller blot savne viden eller inspiration til sunde og lækre opskrifter, så husk at du kan søge i mere end 1900 artikler og opskrifter lige her på Madforlivet 
 
Jeg ønsker dig en rigtig dejlig uge
Anette