Det er med slet skjult stolthed, at jeg præsenterer jer, som mangeårige modtagere af Madforlivet nyhedsbrev, for min nye bog ´7 veje til et langt liv´ som de allerførste. Det er min bog nummer 40, når det hele tælles med, og den er fyldt med godt nyt til alle os, der gerne vil have en sund og god voksen- og alderdom. Helt ny forskning viser os, modsat hvad vi hidtil har troet, at generne ikke er enebestemmende i forhold til levetid og udvikling af sygdom, men at vi selv også kan have stor indflydelse på dette. Dette forskningsområde hedder epigenetik, og det viser, at dine livsstil som dine valg af mad, motion, tanker samt dit sociale liv har stor inflydelse på, hvordan dine gener agerer og om eventuelle dipositioner kommer til udtryk.
 
Det er et både spændende, nyt og særdeles livsbekræftende forskningsområde, der helt konkret kan hjælpe dig til en bedre og sundere aldring. Der er så uendeligt meget at vinde ved at sætte ind på sundhedskontoen, mens du kan. Ny videnskab og mangeårige erfaringer fortæller os, hvordan vi i videst mulig udstrækning kan holde os raske og rørige langt op i årene. Der er masser at gøre, for uanset alder, så er kroppen modulerbar og lydhør for de rette stimuli.
 
Bogen er Danmarks første omfattende lev-længe manual på 300 sider, hvor du finder den seneste nye forskning, præsenteret af forskerne selv, kombineret med livsbekræftende, erfaringsbaserede historier fra det virkelige liv. Jeg har rejst rundt i verden og i Danmark og har mødt mange dejlige ældre og gamle, der i bogen selv afslører hemmelighederne bag et godt og langt liv. Derfor er det hele også krydret med personlige beretninger fra dem,  der har fundet vejen til et langt og godt liv, og det er letlæselige og hyggelige fortællinger. Det hele sluttes af med de lækreste og mest velsmagende opskrifter på sund Middelhavsmad, der er lige til at gå til. 
 
Jeg er både glad og stolt over denne bog, og IDAG samt i kort tid vil du, som modtager af Madforlivet nyhedsbrev, have muligheden for at forudbestille bogen til en uhørt god pris:

KØB BOGEN HER  7 veje til et langt liv

Ved at indtaste koden LANGTLIV når du når frem til betaling, kan du som modtager af Madforlivet nyhedsbrev opnå 15% rabat på dagsprisen hos Saxo, det vil sige, at du lige nu kan spare kr. 96,- i alt per bog, og altså mere end 30%. Tilbuddet gælder i kort tid. 

OBS! 7 veje til et langt liv er på 296 sider, udkommer den 28.09, hvor du vil få bogen tilsendt. Vejl. udsalgspris er kr. 300,-. Rabatkoden kan ikke benyttes hvis man i forvejen får en Saxo Premium-fordelspris, og kan ikke bruges sammen med andre rabatkoder, gælder ejheller automatisk for fri fragt.

 

Herunder kan du også læse om, hvorfor det er så vigtigt at spise mindst 500 gram grønsager hver dag og kun 100 gram frugt, i stedet for omvendt. De mange firmafrugtordninger har bevirket, at mange tænker, at de er i mål med de anbefalede 600 gram grønt og frugt, hvis de spiser fire bananer og to æbler, men det bringer dig ikke i mål, tværtimod. Læs med herunder og find opskriften på verdens bedste gulerods smoothie.

Vi har også trukket vinderen af sidste uges konkurrence, ligesom du i denne uge kan deltage i en ny konkurrence, der omhandler Det kærlige måltid. Du kan blive en kærlig ven og vinde en fantastisk skøn og smuk kogebog med alle opskrifterne fra Det kærlige måltid. Har du også lyst til at blive en kærlig ven, så kan du læse mere herunder og deltage i konkurrencen.
 
Sædvanen tro, finder du udover på gulerods smoothie, også opskrifter på broccolisalat med cashewnøddedressing, den skønneste sommersalat med ferskner, lækre brændenældeboller og den dejligste  sommerret med spidskål, nye kartofler, asparges og rabarber.

God læselyst og god weekend til dig 
Anette    
 
Dette er en reklame for min egen bog!
 
 

Den lækreste gulerods smoothie - cremet, sund og nærende

 
Gulerodssmoothie

Denne gulerods smoothie er ikke alene cremet og lækker, men også sund og livgivende. Den indeholder sunde grønsager, der er de bedste kilder til fibre og vitaminer og mineraler, og du kan med denne gulerods smoothie øge dit indtag af både fibre og mikronæringsstoffer, særligt, hvis du drikker smoothien med det samme, du har blendet den. På den måde er det lettere for kroppens celler at optage vitaminerne og mineralerne. Derfor er dette en god måde at sikre sig ekstra fibre og mikronæringsstoffer. 
Du finder opskriften her
 
 

Suverænt tilbud til dig - bestil 7 veje til et langt liv lige her

 
Syv veje til et langt liv
 
Danmarks første praktiske og lettilgængelige lev længe-manual. Hermed et super tilbud på min helt nye bog, fyldt med den seneste nye viden til dig, der drømmer om at holde dig frisk og sund så længe som muligt. 
 
Den seneste nye forskning viser, at vi selv kan være med til at forhale aldringsprocessen. Også i højere grad, end man mente engang. Det er nemlig ikke bare de gener, vi har med fra fødslen, der afgør, hvor gamle vi får lov at blive, og hvilke sygdomme vi eventuelt rammes af, men også det miljø vi former omkring generne, via vores valg af mad, tanker og livsstil. Vi har med andre ord selv en vis indflydelse på, om vores sygdomsgener eller raskhedsgener slåes til eller fra. 
 
Læs de mange evidensbaserede råd fra såvel danske som internationale topforskere indenfor aldring og epigenetik og hyg dig med fortællingerne fra de ældre og meget gamle mennesker herhjemme fra samt fra Middelhavsområdet, der allerede har fundet vejen til det lange og gode liv. Hvad er det, de gør, som vi ikke gør? Bogen indeholder også nyt om hukommelse, stress, bevægelse, periodevis faste, og det hele understøttes af ikke mindre end 58 vidunderlige Middelhavsopskrifter.
 
Modtagere af Madforlivet nyhedsbrev får her som de første et super tilbud:

BESTIL BOGEN LIGE HER  7 veje til et langt liv

Ved at indtaste koden LANGTLIV når du når frem til betaling, kan du som modtager af Madforlivet nyhedsbrev opnå 15% rabat på den aktuelle dagspris hos Saxo. Det vil sige, at du lige nu kan spare kr. 96,- per bog ved at forudbestille, det er mere end 30% på den vejl. pris. 

7 veje til et langt liv er på 296 sider, udkommer den 28.09, hvor du vil få bogen tilsendt.
Vejl. udsalgspris er kr. 300,-. Rabatkoden kan ikke benyttes hvis man i forvejen får en Saxo Premium-fordelspris, og kan ikke bruges sammen med andre rabatkoder, gælder ejheller automatisk for fri fragt.

Dette er en reklame for min egen bog!

 
 

Vælg grønsager frem for frugt

600 gram grønt og frugt om dagen
 
Mange virksomheder har indført frugtordninger som erstatning for kage eller chokolade, men er du dækket ind rent sundhedsmæssigt ifølge anbefalingerne om 600 g grønt og frugt dagligt, hvis du spiser fem stykker frugt hver dag på arbejde? 

Desværre nej, for det, du skal spise er 500 gram af årstidens bedste grønsager og så 1 stykke frugt, svarende til cirka 100 gram. Det er det forhold vores krop og tarmmikrobiom stortrives med. Tammikrobiomet er betegnelsen for de cirka to kilo mikrober, vi har i vores tarme, og de er vigtige, for de kan faktisk kode for enten sundhed eller sygdom. Ved at fordre dem med deres livretter, grønsager i alle afskygninger, så sikrer du dig større sundhed og veltilpashed.
 
Så nøjes med et stykke frugt fra frugtkassen på arbejde og sørg i stedet for grønsagsrige smoothies og masser af grønt til måltiderne. Du kan læse hele artiklen her
 

Drik dine grønsager!

 
Drik dine grønsager
 

Det er så vigtigt for vores generelle sundhed, at vi spiser grønsager i rigelige mængder hver dag. Alligevel er det svært for mange at få det gjort. Løsningen kan være at blende dine grønsager. Det er ikke bare nemt – det er også effektivt. Blenderen frigør nemlig grønsagernes vitaminer og mineraler, så du får størst mulig gavn af dem.

600 gram grønsager om dagen. Sådan lyder det officielle kostråd, og der er tungtvejende sundhedsmæssige grunde til at følge dette. Grønt er nemlig tarmbakteriernes absolutte livret. 70 % af immunforsvaret er knyttet til vores tarmmikrobiom, og hvis vi drager omsorg for det, drager vi automatisk omsorg for os selv og vores sundhed. Tarmmikroberne spiller en afgørende rolle for vores helbred, idet de blandt andet påvirker både kroppens nerve- og hormonsystem.

Hvis du synes, det er svært at spise grønsager i de anbefalede mængder, så prøv at blende dem til grød eller en lækker smoothie. Du kan faktisk tyvstarte dagen med en grøn smoothie eller grød og få 3-400 gram grønsager indenbords allerede fra morgenstunden. Metoden gør det nemmere at spise større mængder af de grønne sager, men det er ikke den eneste fordel. Vitaminer og mineraler sidder i plantens celler, og når du blender, frigør du dem og gør dem lettere optagelige. Godt nok vil nogle vitaminer gå tabt ved blendning, blandt andet på grund af oxidation, men i den sidste ende vil indtag af blendede grønsager formodentlig give dig større fordele, end når du spiser de uforarbejdede, som kroppen ikke altid når at få fuld gavn af, inden de har passeret tarmen. Drikker du dine grønsager ved at blende dem til smoothies eller grød, vil de gode sager i nogle tilfælde blive optaget allerede i mundhulen.

Vores tarm er vært for tusindvis af bakterier, virus og svampe, der tilsammen udgør vores mikrobiom, der har voldsom stor betydning for en velfungerende organisme. Det gamle slogan ”Du bliver, hvad du spiser,” er ikke taget ud af det blå. Spiser du sundt, uforarbejdet, økologisk og varieret, får du også et sundt og frodigt mikrobiom, som til gengæld vil belønne dig både fysisk og mentalt. Grønsager er en af de bedste kilder til fibre, som er med til at øge forekomsten af sunde tarmbakterier og forebygge livsstilssygdomme, som visse kræftsygdomme, overvægt, type 2-diabetes, hjerte- karsygdomme med mere.

Bakterierne nedbryder fibrene og omsætter dem til stoffer, der gavner vores helbred og sundhed. Det gælder blandt andet smørsyre, flavonoider og polyfenoler, som kan beskytte kroppen mod en lang række, kroniske sygdomme. Forskning har vist, at ubalance i tarmenes mikrobiom potentielt kan bidrage til udviklingen af så forskellige sygdomme som fx. overvægt, tyktarmskræft, anoreksi, inflammatoriske tarmsygdomme, skizofreni, depression og autisme. Ved at bringe balance i dit tarmmikrobiom kan du med stor sandsynlighed selv gøre en indsats for at beskytte dig mod sygdom. Faktisk kan du på bare to døgn ændre tarmens mikrobiom ved at skifte kødet ud med flere grønsager. Du kan læse resten af artiklen her
Drik dine grønsager

Sommerlig salat m abrikoser

 
Salat med abrikoser
 
Denne skønne og velsmagende sommersalat er let at lave, den er sund og kan serveres til såvel fisk som grønne frikadeller eller grillmad.
Du finder opskriften her
 
 

Broccolisalat med dressing

 
Broccolisalat med cashewnøddedressing


Denne Broccolisalat med cashewnøddedressing smager fantastisk dejligt, er super sund og velegnet som tilbehør til såvel fisk som kød og vegetarretter. 
Du finder opskriften her 
Broccolisalat med nøddedressing

 
 

Lorem ipsum dolor sit amet

Grøn super smoothie med probiotika
 
Denne super smoothie med probiotika er ikke alene sund, den er også livgivende og velsmagende. Den indeholder sunde grønsager, der er de bedste kilder til fibre og vitaminer og mineraler, og du kan med denne super smoothie øge dit indtag af både fibre,  mikronæringsstoffer og probiotika. Særligt, hvis du drikker smoothien med det samme, du har blendet den. På den måde er det også lettere for kroppens celler at optage vitaminerne og mineralerne. Derfor er dette en god måde at sikre sig ekstra fibre og næringsstoffer.
Du finder opskriften lige her
Grøn super smoothie med probiotika
 

Bliv en kærlig ven hos Det kærlige måltid

 
Det kærlige måltid
 
Det Kærlige Måltid er en velgørende organisation, der tilbereder og leverer måltider til familier, der er ramt af akut sygdom eller på anden måde er i midlertidig nød. Det er velgørende arbejde af allerhøjeste kaliber, hvor unge frivillige laver mad til midlertidigt kriseramte familier. De gør et fantastisk stykke arbejde, og på denne måde opnåes der en positiv kombinationseffekt, hvor både kriseramte familier hjælpes med sund mad, men hvor også mange unge mennesker kan finde mening og læring. På billedet ser du stifter og ildsjæl Charlotte Thyberg, der gør en kæmpeindsats for at kunne hjælpe endnu flere sygdomramte familier. 
 
Har du lyst til at hjælpe til med det? 
 
 
Du kan hjælpe familier, ramt af sygdom, du kan hjælpe mange unge med et meningsfyldt arbejde, og du kan også blive den heldige vinder af en smuk kogebog fra Det Kærlige Måltid til en værdi a' kr. 250,-. Du kan i videoen herunder se, hvorfor jeg har valgt at være en kærlig ven.
 
Alt, du skal gøre for at deltage er, at tilmelde dig som En Kærlig Ven af Det Kærlige Måltid. Der vil blive trukket to vindere blandt alle, som tilmelder sig som En Kærlig Ven inden den 22. august 2023. Du kan tilmelde dig lige HER
 
Det koster kun 250 kr. at blive En Kærlig Ven, og alle pengene går til endnu flere måltider til sygdomsramte familier i Aarhus og Aalborg Kommune. Samtidig er du med til at styrke det unikke, lærerige og inkluderende fællesskab blandt de frivillige. 
 
 
 
 

Vi har udtrukket vinderne af vores gavepakker!

 
 
Tak for jeres overvældende interesse for vores konkurrence. Anette Kristine Poulsen fra Beautyspace og jeg selv udloddede i sidste uge to omfattende gavepakker med vores bedste bøger samt Anettes fantastiske ansigtscreme. 
 
Nu er vinderne trukket, og stort til lykke til vinderne, som er:
 
Marianne Haacks, Randers
&
Jill Kryger, Gentofte
       
Til lykke til de to heldige, og du kan læse mere om mine bøger lige HER
Du kan læse mere om Anette Kristine Poulsen og Beautyspace HER
 
 
 

Rabarber sauté med spidskål

Rabarber sauté


Denne delikate rabarber sauté med spidskål og nye kartofler kan varmt anbefales og kan nydes som den er, men er også velegnet som tilbehør til alle former for fisk, fjerkræ, kød eller linser. Her 
finder du opskriften 
Rabarber sauté med spidskål og nye kartofler

 
 

Prøv brændenældebollerne

Brændenældeboller
 
Skønne, næringsrige og fiberrige brændenældeboller, der er lette at bage og bare smager. Tilsæt tørret brændenælde, så får du også masser af sunde mineraler indenbords - helt naturligt. 
Du finder opskriften her
Brændenældeboller
 
 

 Syv veje til et langt liv
 
Nåede du at forudbestille min nye bog 7 veje til et langt liv? Hvis ikke, så kan du nå det endnu, endda med den favorable rabatkode. Bestil bogen her  
7 veje til et langt liv

Ved at indtaste koden LANGTLIV når du når frem til betaling, kan du som modtager af Madforlivet nyhedsbrev opnå yderligere 15% rabat på den aktuelle dagspris hos Saxo. Det vil sige, at du lige nu kan spare kr. 96,- per bog ved at forudbestille, det er mere end 30% rabat på den vejl. pris. 

Skulle du også have lyst til at følge med i tilblivelsen af min nye bog, i tilblivelsen af nye retter og andre hyggelige tiltag, så er du SÅ velkommen her på Instagram
 
Følg gerne min side her på Facebook
 
Skulle du have spørgsmål eller blot savne viden eller inspiration til sunde og lækre opskrifter, så husk at du kan søge i mere end 1800 artikler og opskrifter lige her på Madforlivet 

Har du venner eller familie, som du tænker også kunne have interesse i Madforlivet nyhedsbrev, så er de mere end velkomne. Nyhedsbrevet er helt gratis og de kan tilmelde sig lige HER

Jeg ønsker dig og dine en rigtig dejlig og hyggelig weekend 
Anette