I denne udgave af Madforlivet nyhedsbrev sætter vi fokus på leddegigt, mad og i særlig grad kvaliteten af det fedt, vi spiser. For alle disse faktorer har vist sig at have stor indflydelse på vores sundhed generelt, men i særlig grad på udviklingen af gigt. Du får den seneste nye viden om sygdommen og hvad der er at gøre rent madmæssigt herunder, ligesom du får mulighed for - helt gratis - at downloade min e-bog Smør eller margarine, der giver dig konkrete værkstøjer til at kunne navigere sundt i fedtjunglen. 
 
Disse værktøjer kan med stor fordel kombineres med min seneste bogs videns- og opskriftdel. 7 veje til et langt liv sætter nemlig fokus på, hvor meget vi selv kan gøre for at holde os sunde og raske hele livet. Du kan stadig nå at købe bogen til særprisen kun for modtagere af Madforlivet nyhedsbrev, læs mere herunder. 
 
Mange af os kunne godt trænge til lidt ny energi i denne tid, og hvordan du bedst opnår det, kan du læse mere om herunder, hvor læge Pia Norup også præsenterer sit nye on-line forløb ´Frigør din optimale energi´. Det er et seks ugers forløb med fokus på optimering af energiniveauerne og større velvære. Jeg kan varmt anbefale deet, og der er rabat til modtagere af Madforlivet nyhedsbrev. Koden gælder til og med søndag, kom og vær med.
 
Jeg har meldt mig som kærlig ven i Det kærlige måltid. Det er en fantastisk organisation, der hjælper familier, ramt af sygdom, med sunde og nærende måltider - helt gratis. Måske kunne du også have lyst til at støtte ved at blive en kærlig ven? Det koster kun kr. 250,- om året. Når du tilmelder dig, så deltager du også i konkurrencen om en smuk kogebog fra Det kærlige måltid til en værdi a' kr. 250,-. Kom og vær med og støt op, organisationens stifter Charlotte Thyberg, er netop blevet kåret som Årets bedste iværksætter 2023. Du kan læse mere om arbejdet og formålet med non-profit organisationen herunder. 
 
Sædvanen tro finder du også nye, inspirerende og delikate opskrifter her i nyhedsbrevet. Denne gang kan du prøve de velsmagende kartoffelfrikadeller med broccolisalat, den skønne salat med grillede squash og fisk eller den lækre antiinflammatoriske suppe, smoothie eller salat? Der er mange velsmagende muligheder.
Pas på jer og ha' det rigtig, rigtig godt
Anette     
 
 

Antiinflammatorisk grøn morgenyoghurt mod gigt

 
Grøn yoghurt
 
 
Antiinflammatorisk grøn yoghurt smager fantastisk og er samtidig fyldt med nærende fibre, gode proteiner og sunde fedtstoffer. Den grønne yoghurt har antiinflammatorisk effekt, er glutenfri og kan også tilberedes mælkefrit. Den er nem at tilberede og kan hurtigt blive hele familiens favoritmorgenmad. Du finder opskriften her Grøn antiinflammatorisk yoghurt 
 
 

Du kan stadig nå det suveræne tilbud...

 
7 veje til et langt liv
 
Min nye bog hedder 7 veje til et langt liv , og den præsenterer dig for den seneste nye  videnskab indenfor epigenetik, der er læren om, hvordan du i videst muligt omfang kan holde dig rask og rørig hele livet. Tidligere troede vi, det var generne, der bestemte, idag er vi klogere og ved, at vi selv har stor indflydelse. Der er masser at gøre, og det betaler sig at sætte ind på sundhedskontoen hele livet. Det er ikke spor svært, tværtimod, så smager det godt, og du føler dig godt tilpas. Uanset din alder, så er kroppen modulerbar og lydhør, du finder redskaber til et godt og langt liv i raskhed og glæde lige her.
Du kan forudbestille bogen 7 veje til et langt liv til særpris...

BESTIL BOGEN HER  7 veje til et langt liv

Ved at indtaste koden LANGTLIV kan du som modtager af Madforlivet nyhedsbrev opnå 15% rabat på dagsprisen hos Saxo, det vil sige, at du lige nu samlet kan spare kr. 96,- per bog, det er mere end 30% rabat på min helt nye bog. 

7 veje til et langt liv er på 296 sider, udkommer den 28.09, hvor du vil få bogen tilsendt.
Vejl. udsalgspris er kr. 300,-. Rabatkoden kan ikke benyttes hvis man i forvejen har Saxo Premium-fordelspriser, og kan ikke bruges sammen med andre rabatkoder, gælder ejheller automatisk for fri fragt.
 

Du kan forudbestille 7 veje til et langt liv HER
Dette er en reklame for min egen bog
 

Mad mod gigt

 
Mad mod gigt


Leddegigt er en autoimmun sygdom, hvor dit eget immunforsvar angriber dine led, ledhinder, brusk og knogler. Genetiske og miljømæssige faktorer spiller en rolle for udviklingen, ligesom forskere for nylig fandt, at tilstedeværelsen af særlige tarmmikrober kunne øge risikoen for udvikling af gigt.

Igennem de seneste år har et stigende antal videnskabelige undersøgelser også peget på, at vores valg af mad spiller en stor og afgørende rolle i forhold til sygdomsrisikoen og udviklingen af gigt. En grøn og antiinflammatorisk levevis samt særlige flerumættede fedtsyrer har en beskyttende effekt i forhold til udviklingen af sygdommen, mens indtag af andre fødevarer som rødt kød, kødpålæg, raffinerede planteolier, færdigretter samt industrisalt kan have en decideret skadelig virkning.

Ændringer i tarmmikrobiomet kan være indirekte markører for, hvordan maden påvirker udviklingen af gigt. Mulige beskyttende effekter kan opnås ved at spise antiinflammatorisk og grønt og sørge for tilstrækkelige D-vitamin og probiotika niveauer. Derfor kan en sund livsstil og sunde måltider med fordel introduceres blandt patienter med gigt, for det hjælper, viser forskningen.

Visse næringsstoffer kan hjælpe kroppen med at sænke graden af inflammation i vævet. Hurtige kulhydrater som sukker, hvidt brød og pasta kan fremme graden af inflammation. ligesom raffinerede planteolier, fast-food og færdigretter ofte gør. Derimod kan grønsager og gode omega 3 fedtsyrer dæmpe graden af inflammation. Høj grad af inflammation i kroppen udgør en risiko i forhold til udvikling af en lang række sygdomme, herunder gigt.

Middelhavsmaden er verdens mest velundersøgte kostretning, og den er optimal i forhold til at holde styr på gigt og andre inflammationsdrevne lidelser. Kombinationen af mange gode og økologiske grønsager, ekstra jomfruolivenolie, omega 3 olier af høj kvalitet og fisk samt et minimalt indtag af sukker, kød og mælkeprodukter, er optimal. De antiinflammatoriske egenskaber ved middelhavsmaden kan potentielt stoppe udviklingen og progressionen af gigt hos den enkelte.
Læs hele artiklen her
Mad mod gigt 

 
 

Kend dit fedt

 
Kend dit fedt
 
Der hersker stadig stor forvirring omkring fedt og den sundhedsmæssige betydning af fedt. Vores officielle kostråd er mangelfulde, og her finder man stadig uspecifikke og til dels forældede råd som for eksempel; mættet fedt er dårligt og vegetabilske olier gode.   Viden om fedt lader sig ikke sige med få ord, og da betydningen af fedt er mit hjertebarn, og et emne, som har optaget mig i mere end tyve år, så savner jeg de særdeles vigtige nuancer om typen af fedt og kvaliteten af fedt, der har så uendelig stor betydning for vores indre biokemi og sundhed eller lige det modsatte.    
Vores evne til at vælge de allerbedste fedtkvaliteter og -former spiller en afgørende rolle for udvikling af raskhed og sundhed, og derfor kan du herunder læse, hvilke fedtstoffer du med fordel kan vælge, og hvilke du er bedst tjent med at gå i en stor bue udenom, hvis du har dit helbred kært.   Fedt er en af ​​kroppens mest basale byggesten. Faktisk består en gennemsnitlig person af mellem 15 og 30 procent fedt. Derfor har det selvfølgelig betydning, hvilken kvalitet af fedt, vi består af. Alligevel har vi i årtier dæmoniseret fedtet. Det er en af de største sundhedsskandaler i nyere tid, for visse fedtstoffer er livsvigtige, andre lige det modsatte.
Din krop er intelligent og viser dig, når dine celler ikke får tilstrækkeligt med livsvigtigt fedt. Så oplever du: Tør hud, Eksem, Skøre negle, Hård ørevoks, Små knopper på bagsiden af ​​dine arme eller krop, Ømme og stive led eller hukommelsesproblemer  
Du skal have lidt mættet fedt, monoumættet fedt og flerumættet fedt hver dag. De bedste kilder kan være:
Mættet fedt: fx. 5-10 g gammeldags kærnet, øko smør, græsfodret økokød, men gerne på bekostning af konventionelt kød og kødpålæg
Monoumættet fedt: fx. 5-10 g ekstra jomfruolivenolie af højeste økokvalitet eller fx valnødder eller mandler
Flerumættet fedt: med fokus på omega 3 fra fx fisk, hørfrø, hampefrø, plankton og tang 
 Gå i en stor bue udenom raffinerede omega 6 olier som for eksempel vindruekerneolie, solsikkeolie og majsolie, sojaolie og margariner i alle former. Ønsker du at anvende rapsolie, så vær opmærksom på, at den skal være uraffineret og anvend den kold i dressinger og salater. Du kan læse hele artiklen her Kend dit fedt    
 
 

GRATIS e-bog - Sådan vælger du det sunde fedt

 
Smør eller margarine
 
Ønsker du også at kunne navigere sundt i fedtjunglen, så kan du hente viden og hjælp i min e-bog "Smør eller margarine". Her finder du god viden og enkle forklaringer på, hvilke fedtstoffer, der er sunde og gode, og hvilke, du med fordel kan undgå. 
Lige nu kan du som modtager af Madforlivet nyhedsbrev downloade bogen HELT GRATIS lige her Smør eller Margarine
 
 

SIDSTE CHANCE - BLIV SUND OG VELTRÆNET PÅ 6 UGER

 
Pia Norup
 
Læge Pia Norup har udviklet et helt nyt koncept under temaet "Frigør din optimale energi", der består af en række online moduler med Pia i et 6 ugers forløb.  
 
Savner du mere energi, mere sundhed og mere vitalitet og overskud?  
Så er dette forløb lige noget for dig. Du kommer med ind i Pias personlige univers, hvor I sammen (online) kommer ud i naturen, får trænet, lavet MITO mad og mediteret for dermed at optimere din naturlige energi i både krop og sind.  
 
Forløbet starter FREDAG d. 1. September! 
 
Online kurset løber intenst over seks uger, og du får både et energi-boostende online forløb, som du kan følge hjemmefra, uanset hvor du bor, 3 x live webinarer, ugentligt materiale, ugens video, opskrifter og madlavningsvideoer, træningsvideoer og træningsprogrammer, guidede meditationer, ugens tips, masser af skriftligt materiale, der supplerer bogen, velkomstpakke, der bl.a. indeholder et eksemplar af bogen "Aldrig mere træt" samt energi tests fra start og til slut.
 
OBS! Som modtager af Madforlivet nyhedsbrev får du kr. 200,- rabat på forløbet, der koster 2450,-. Indtast koden PIANORUP200, når du når frem til betaling, så er din pris frem til søndag aften den 27. august KUN KR. 2250,-. 
TILMELD dig lige HER 
 
 

Antiinflammatorisk smoothie

 
antiinflammatorisk smoothie
 
 
Antiinflammatorisk bær smoothie smager fantastisk og er super let at lave og sund at starte dagen med. Du kan også sagtens tage den med dig, hvis du har travlt. Antiinflammatorisk bær smoothie er en let og lækker morgenmad eller perfekt som et mellemmåltid. Find opskriften her
 
 

Antiinflammatorisk salat

 
Antiinflammatorisk bønnesalat
 

Denne opskrift på antiinflammatorisk bønnesalat er både velsmagende og enkel. Bønnesalaten er fyldt med næring, den er antiinflammatorisk, og den mætter godt. Du kan anvende frosne eller friske grønne bønner eller asparges – eller begge dele. 
Du kan finde opskriften her
Antiinflammatorisk salat
 
 

Bliv en kærlig ven og vind en smuk kogebog

 
Det kærlige måltid
 
 
Det Kærlige Måltid er en velgørende organisation, der tilbereder og leverer måltider til familier, der er ramt af akut sygdom eller på anden måde er i midlertidig nød. Det er velgørende arbejde af allerhøjeste kaliber, hvor unge frivillige laver mad til midlertidigt kriseramte familier. De gør et fantastisk stykke arbejde, og på denne måde opnåes der en positiv kombinationseffekt, hvor både kriseramte familier hjælpes med sund mad, men hvor også mange unge mennesker kan finde mening og læring.
 
På billedet ser du stifter og ildsjæl Charlotte Thyberg, der gør en kæmpeindsats for at kunne hjælpe endnu flere sygdomramte familier. Hun er netop kåret til Årets Ildsjæl 2023. 
 
Har du lyst til at støtte arbejdet i Det kærlige måltid? 
 
 
Du kan hjælpe familier, ramt af sygdom, du kan hjælpe mange unge med et meningsfyldt arbejde, og du kan også blive den heldige vinder af en smuk kogebog fra Det Kærlige Måltid til en værdi a' kr. 250,-. Du kan i videoen herunder se, hvorfor jeg har valgt at være en kærlig ven.
 
Alt, du skal gøre for at deltage er, at tilmelde dig som En Kærlig Ven af Det Kærlige Måltid. Vi har udsat fristen for udtrækning til den 29. august, hvor der vil blive trukket to vindere blandt alle, som tilmelder sig som En Kærlig Ven lige HER
 
Det koster kun 250 kr. at blive En Kærlig Ven, og alle pengene går til endnu flere måltider til sygdomsramte familier i Aarhus og Aalborg Kommune. Samtidig er du med til at styrke det unikke, lærerige og inkluderende fællesskab blandt de frivillige. 
 

Kartoffelfrikadeller og salat

 
Kartoffelfrikadeller og broccolisalat
  
Skønne, enkle og velsmagende kartoffelfrikadeller med den dejligste broccolisalat til. En let og billig aftensmad, hvor du kan tilberede ekstra, så du har til frokost eller fryser.
Kartoffelfrikadeller med broccolisalat 
 
 
 

Antiinflammatorisk suppe

 
Antiinflammatorisk suppe

Denne antiinflammatoriske suppe smager fantastisk godt, og den er virkelig let at tilberede. Denne er lavet på søde kartofler, men du kan også vælge squash eller broccoli. 
Find opkriften her 
Antiinflammatorisk suppe 
 
 

Ugens salat

salat med grillet squash og fisk
 
Denne salat med grillet squash og fisk er en let og delikat sensommer ret, der kan serveres for såvel børn som voksne, og den smager fantastisk dejligt. Du kan finde opskriften her Salat med grillet squash og fisk 
 

 

Det er aldrig for sent at begynde at sætte ind på sundhedskontoen, for vores kroppe er modtagelige for gavnlige livsstilsændringer hele livet igennem. Du får alle de reskaber, du behøver lige her, og du kan stadig nå at gøre brug af det helt ekstraordinære tilbud på min nye bog, du som modtager af Madforlivet nyhedsbrev, får her før alle andre:

BESTIL BOGEN LIGE HER  7 veje til et langt liv

Ved at indtaste koden LANGTLIV kan du som modtager af Madforlivet nyhedsbrev opnå 15% rabat på den aktuelle dagspris hos Saxo. Det vil sige, at du lige nu kan spare kr. 96,- per bog ved at forudbestille, det er mere end 30% på den vejl. pris. 

7 veje til et langt liv er på 296 sider, udkommer den 28.09, hvor du vil få bogen tilsendt.
Vejl. udsalgspris er kr. 300,-. Rabatkoden kan ikke benyttes hvis man i forvejen får en Saxo Premium-fordelspris, og kan ikke bruges sammen med andre rabatkoder, gælder ejheller automatisk fri fragt.

Og du kan roligt glæde dig, for her er tale om en bog, fyldt med gode, velunderbyggede og positive budskaber, som vi alle kan få stor gavn og kæmpe glæde af.  Jeg håber inderligt, at min nye bog 7 veje til et langt liv kan tjene som hjælp og inspiration også for dig og dine kære.  
 
Skulle du også have lyst til at følge med i mit liv, i tilblivelsen af min nye bog og andre hyggelige tiltag, så er du SÅ velkommen her på Instagram
 
Kender du en eller flere, der kunne være interesseret i at modtage Madforlivet nyhedsbrev, så er de velkomne og kan tilmelde sig HER 

 Følg gerne min side her på og få svar på eventuelle spørgsmål Facebook
  
Skulle du have spørgsmål eller blot savne viden eller inspiration til sunde og lækre opskrifter, så husk at du kan søge i mere end 1900 artikler og opskrifter lige her på Madforlivet 
 
Jeg ønsker dig en rigtig dejlig uge
Anette