Denne uges udgave af Madforlivet nyhedsbrev handler om din krops største organ, nemlig huden. Læs med her, hvordan du kan nære din hud, så du holder den smuk og spændstig hele livet. Det handler ikke kun om dyre cremer, men primært om, hvordan du kan nære huden indefra med collagen og andre opbyggende råvarer. 
 
Du finder derfor også et afsnit om de bedste og sundeste råvarer for huden samt om, hvorfor vitaminer og mineraler er så vigtige, og hvorfor det virkelig kan betale sig at være opmærksom på kvaliteter og optagelighed, når du skal ud at købe. 
 
Du finder også lige et tip om min foretrukne serm, der er økologisk, ren og virksom, og indtil på søndag kan du spare kr. 100,- på den og ovenikøbet få en lille gave med. Det kan du læse mere om herunder. 
 
Min nye bog hedder 7 veje til et langt liv - få det bedste ud af dine gener.  Bogen præsenterer dig for den seneste nye videnskab indenfor epigenetik, der kort fortalt er en del af din arvemasse, som er dynamisk, og som du selv kan påvirke gennem din livsstil. Her kan du blandt andet læse om de syv aldersknapper, som du kan anvende til at skrue op eller ned for din indsats, afhængig af dine præferencer. De gode nyheder er, at det aldrig er for sent. Selv når du har passeret 70 eller 80 år, har du mulighed for at reducere risikoen for tidlig død ved blot at ændre et par vaner. I bogen finder du redskaberne til, hvordan du i videst mulig udstrækning kan holde dig rask og rørig hele livet. Der er masser at gøre, og det er ikke spor svært, for uanset alder, så er kroppen modulerbar og lydhør.

Du får som modtager af Madforlivet nyhedsbrev også ekstraordinært muligheden for - i kort tid - at forudbestille bogen med ekstra 15% rabat.

BESTIL BOGEN HER  7 veje til et langt liv

Ved at indtaste koden LANGTLIV til allersidst under betaling kan du som modtager af Madforlivet nyhedsbrev opnå 15% rabat på dagsprisen hos Saxo, det vil sige, at du lige nu kan spare kr. 96,- per bog, det er mere end 30%. 

7 veje til et langt liv er på 296 sider, udkommer den 28.09, hvor du vil få bogen tilsendt.
Vejl. udsalgspris er kr. 300,-. Rabatkoden kan ikke benyttes hvis man i forvejen får en Saxo Premium-fordelspris, og kan ikke bruges sammen med andre rabatkoder, gælder ejheller automatisk for fri fragt.

Herunder finder du også links til et par af efterårets foredrag og webinars, som du er velkommen til at deltage i, det kunne faktisk være super dejligt, hvis du har lyst.  

Sædvanen tro finder du delikate opskrifter, blandt andet på en skøn hud- og hår smoothie, delikate salater og broccolifrikadeller med den ikke mindre end geniale blomkålsbearnaise, der bare smager. Slut ugen af med den skønne, svampede og velsmagende blåbærkage, der egner sig fortrinligt til weekendhygge. Blåbær er også særdeles gode for huden.
Rigtig god uge og weekend
Anette     
 
 

Hud- og hår smoothie

 
Hud- og hår smoothie
 
Nær din hud og dit hår med denne Hud- og hår smoothie. Den indeholder mange af de næringsstoffer, som netop er gavnlige for din hud og dit hår. Og så smager den godt. Du finder opskriften her Hud- og hår smoothie 
 
Du kan med fordel tilsætte lidt marine collagen, personligt anvender jeg Plent's marine collagen, den kan du læse mere om HER
 
 

Du kan stadig nå at benytte dig af særtilbuddet på min nye bog

 
Vinderen er fundet
 
Ønsker du dig et langt, sundt og godt liv? Min nye bog, ´7 veje til et langt liv´, giver dig banebrydende ny viden om, hvordan du selv kan påvirke sundhedheden, raskheden og livslængden  – samt værktøjerne til at gøre det.

Det er en livsbekræftende bog, der som titlen antyder, sætter fokus på et sundt, godt og langt liv, og ikke mindst på, hvad vi selv kan gøre for at opnå dette. I bogen får du både velresearchet ekspertviden, skrevet i et letforståeligt sprog, og personlige, spændende og hyggelige beretninger fra mennesker, der hver især har fundet vejen til det lange og gode liv. Og så får du selvfølgelig masser af nye, lækre og velsmagende opskrifter, som tager udgangspunkt i verdens sundeste køkken; middelhavskøkkenet.

Omdrejningspunktet er bogens syv aldersknapper, som præsenteres i bogen. De bygger på en ny forskningsgren, der kaldes  epigenetikken. Den sætter fokus på den del af vores arvemasse, som vi selv kan påvirke. For vores gener alene bestemmer ikke i så høj grad, som vi hidtil har troet. Du får redskaberne til, hvordan du holder arvelige, potentielle sygdomsgener i ave, dæmper den inflammation, som øger risikoen for en lang række sygdomme, stabiliserer dit blodsukker, passer på dine celler og de vigtige tarmbakterier, får mere energi i hverdagen og ikke mindst forlænger antallet af gode leveår. Forskernes resultater omsættes således i bogen til konkrete værktøjer, du kan bruge i din hverdag.

Det er aldrig for sent at gå i gang. Vores krop og indre biokemi er modtagelig for gavnlige livsstilsændringer hele livet igennem.

Du har stadig mulighed for at gøre brug af det helt suveræne tilbud på min nye bog, du som modtager af Madforlivet nyhedsbrev, ekstraordinært og før alle andre, får her:

BESTIL BOGEN LIGE HER  7 veje til et langt liv

Ved at indtaste koden LANGTLIV kan du som modtager af Madforlivet nyhedsbrev opnå 15% rabat på den aktuelle dagspris hos Saxo. Det vil sige, at du lige nu kan spare kr. 96,- per bog ved at forudbestille, det er mere end 30% på den vejl. pris. 

7 veje til et langt liv er på 296 sider, udkommer den 28.09, hvor du vil få bogen tilsendt.
Vejl. udsalgspris er kr. 300,-. Rabatkoden kan ikke benyttes hvis man i forvejen får en Saxo Premium-fordelspris, og kan ikke bruges sammen med andre rabatkoder, gælder ejheller automatisk fri fragt.

Dette er en reklame for min egen bog! 

 
 

Smuk hud hele livet

Smuk hud hele livet

Huden er kroppens største organ, og derfor kan det betale sig at passe godt på den. Ofte er hudproblemer organismens første melding til dig om, at du spiser og lever uhensigtsmæssigt, er stresset eller spiser noget, du ikke tåler. Ved at leve mere hensigtsmæssigt, få din nattesøvn og udelade visse fødevarer og optimere andre, kan du adressere de bagvedliggende årsager til hudproblemerne, så kroppen kan genfinde sundhed og balance, også i huden. Her får du mine syv bedste råd.

Ønsker du at bevare en smuk og sund hud hele livet, så kan du med fordel:

1. udelade alle former for sukker, også flydende sukker. Sukker i for store mængder kan producere avancerede glykeringsslutprodukter eller AGE, der binder sig til kroppens proteiner, collagen og elastin, og dermed kan ælde din hud og organer før tid.
2. udelade forarbejdede fødevarer, færdigretter, fast-food og dårlige, raffinerede planteolier som solsikke-, soja-, majs- og vindruekerneolie.
3. udelade glutenholdige fødevarer, mælkeprodukter og eventuelt andre allergener, som du mistænker som årsag til hudproblemerne.
4. nær derimod din tarm og dit vigtige tarmmikrobiom med 600 g gode, økogrønsager dagligt. Dine tarm-mikrober påvirker huden i langt højere grad, end vi er opmærksomme på.
5. spis omega 3 fedtsyrer hver dag, gerne fra uraffinerede og stabile kilder.
Sunde, uraffinerede fedtsyrer er faktisk en effektiv indre skønhedscreme.
6. optimer dine niveauer af mikronæringsstoffer som vitaminer, mineraler og sporstoffer. Huden har særligt brug for et højtoptageligt multivitamin-mineral tilskud, og personligt tager jeg Nature’s Own CoQ10 multi, der er food-state og af allerhøjeste kvalitet og optagelighed. Suppler med selen og zink (fx Pharma-Nord), D3 vitamin samt eventuelt E-vitamin, hvor alle otte tocoferoler og -trienoler er indeholdt, fx Nature’s Own E vitamin.
7. Få en god nattesøvn, for mangel på søvn øger aldringen, mindsker styrken i hudbarrieren og hudens elasticitet og modstandskraft.

Vær i det hele taget kræsen i dit valg af hudprodukter og cremer. Køb kun økologiske cremer, der ikke indeholder parabener, petrokemikalier, bly eller andre toksiner.
H
er kan du læse artiklen
Smuk hud hele livet - syv gode råd

Undgå kemi i cremer

kemi i cremer
 

Kemi i cremer og make-up. Måske har du prøvet at påsætte nikotinplastre eller plastre med østrogener eller melatonin og oplevet, at de rent faktisk virker, fordi du optager indholdet i kroppen. Dermed har du givetvis også konkluderet, at det samme må gøre sig gældende for de kemiske stoffer, der findes i mange konventionelle cremer, shampooer og make up produkter, som du måske hver dag påfører din hud

Jeg overraskes gang på gang over indholdet af kemiske stoffer og nanoplast, der tilsættes konventionelle cremer og kosmetik, og ja, de optages ganske rigtigt i blodet. De absorberes igennem huden, og dermed kan du få parabener og andre potentielt skadelige kemiske stoffer ind i din krop. Listen af hormonforstyrrende kemi i cremer og makeup er lang. Rigtig lang. Læs mere via linket herunder.

For en del år siden deltog jeg i et symposium, hvor en amerikansk forsker netop fortalte om, hvad vores cremer, læbestifter og øjenskygger indeholdt, og hvad disse stoffer potentielt kunne gøre ved os. Jeg havde nedskrevet flere sider med kemiske navne, forkortelser og betegnelser på potentielt skadelige og hormonforstyrrende stoffer, og da jeg kom hjem, gennemgik jeg alt hvad jeg havde af cremer, make up, læbestifter, øjenskygger, shampooer etc. Det meste røg direkte i skraldespanden, for det var netop de stoffer, produkterne indeholdt.

De fleste danskere bruger deodorant hver eneste dag, og særligt bruger mange unge store mængder af de svedstoppende midler. De færreste er klar over, hvor sart huden i armhulerne er. Den tynde hud, der sidder i umiddelbar forbindelse med en lang række lymfekirtler, er tynd og derfor særlig sårbar og gennemtrængelig overfor kemiske stoffer i deodoranter, sæber og cremer. Anvender du en deodorant om morgenen, så sidder den på din hud, indtil du vasker den af, muligvis først den efterfølgende morgen.

Siden jeg blev opmærksom på dette, har jeg kun købt rene, økologiske skønhedsprodukter, fordi listen af kemiske stoffer og nanoplastik er så betydelig i de fleste konventionelle produkter. Af samme årsag anbefaler jeg dig at gøre det samme, for din egen og dine børns skyld.

 
Du kan læse hele artiklen her
Undgå kemi i cremer og make-up

SPAR kr. 100,-. Prøv min favorit serum - øko, ren og effektiv

 
Zinobel
 

Det er ikke hver dag, jeg støder på økologiske skønhedsprodukter, der bare virker og er fremstillet på økologisk hybenolie, avocadoolie, granatæbleekstrakt, beta-glucan og mange andre rene, opbyggende og nærende ingredienser. Men det skete, da jeg blev introduceret for Zinobels produkter. Dem har jeg derfor troligt anvendt hver dag lige siden. 

Det var Særligt det høje indhold af beta-glucan i serummen, der imponerede mig, for det stof ved jeg kan fremme dannelsen af hudens collagen. Jeg var også betaget af det grundige valg af råvarer i produkterne. De indeholder alle de produkter, der har særlig stor betydning for huden, de olier, der har den bedste optagelighed og molekylestørrelse, de stoffer, der hæmmer collagennedbrydningen, og atter andre ingredienser, der genopbygger collagen og holder huden smuk og spændstig. Derfor er det den bedste serie serum og cremer, som du kan vælge. 

Mit absolut foretrukne skønhedsprodukt er Zinobel's serum, som jeg anvender hver dag. Lige nu kan du spare kr. 100,- og ovenikøbet få en ekstra Loofah svamp til en værdi af kr. 25,- med helt gratis. Læs mere og køb Zinobel serum og få en gratis Loofah svamp HER

Gælder til og med søndag den 10.09.23. Dette er ikke en reklame, jeg er bare ægte begejstret.  

 

 

Derfor food state vitaminer

 
Vigtigt at vide om vitaminer
 

De bedste kilder til vitaminer og mineraler er maden. Desværre kan det være vanskeligt at få tilstrækkelige mængder derigennem, da både vores dyrknings- og jordforhold samt forarbejdsningsprocesser har mindsket indholdet af mikronæringsstoffer i vores afgrøder.

Derfor er det optimalt for mange danskere at indtage tilskud vitaminer og mineraler af allerhøjeste kvalitet og optagelighed på daglig basis. Det hjælper kroppen til selvhjælp, da alle enzymer og signalstoffer, og dermed også kropslige processer, har brug for mikronæringsstoffer for at kunne fungere optimalt. Det er ikke altid det vi hører, ligesom det ikke altid er lige nemt at få købt de bedste og højest optagelige vitaminpræparater.

Ved at vælge organiske eller food state vitaminer og mineraler, så sikrer du en høj optagelighed. Det har betydning, for det første fordi du så får købt produkter, hvor størstedelen ikke ender som dyr urin, men derimod optages af kroppens celler. Ved at vælge food state sikrer du en høj optagelighed, for her er mikronæringsstofferne bundet op på en fødevarematrix, som kroppens celler genkender og optager. Det betyder, at du får valuta for dine penge og kan nøjes med mindre mængder. Læs her
Vigtigt at vide om vitaminer

 

De 7 sundeste for huden

 
 

Noget af det bedste du kan gøre for at holde huden sund og frisk er at drikke rigeligt med rent vand, gerne to liter dagligt. Du kan læse her om Vand

De bedste fødevarer du kan spise for at holde huden sund er blandt andet collagenrige råvarer, eksempelsvis i form af en god Bone broth. Opskrift

Appelsiner er også suveræne for huden, da de blandt andet er rige på C vitamin, der bevarer hudens elsticitet og modvirker rynker. Læs om C-vitamin

Mandler også super sunde, da de er rige både på sunde fedtstoffer, men også på mineraler og proteiner. Mandler har en beskyttende effekt på huden. 

Omega 3 fedtsyrer fra plankton, fede fisk, hørfrø eller hampefrø er din indre skønhedscreme. Disse fedtsyrer kan du med fordel spise lidt af hver dag. Personligt indtager jeg omega 3 fra plankton Zooca. Læs mere HER

Æg er også sunde og næringsrige, og de styrker hud, hår og negle. Vælg de økologiske æg, lagt af høns, der har et godt hønseliv 

Bær er også super gode for hud og hår. Alle former for bær er gode, eksempelvis jordbær, havtornbær, aroniabær eller blåbær. Læs
Hold din hud i form med blåbær 

 

Gratis foredrag og webinar - 7 veje til et langt liv

 
Foredrag
 
Flere af jer har spugt om jeg kommer rundt i landet og holder foredrag. Dette efterår er næsten fyldt op, og et par af foredragene er åbne for alle. Har du også lyst til at komme forbi til et hyggeligt og inspirerende foredrag, så finder du efterårets åbne foredrag her:
 
Kristian F. Møller - 7 veje til et langt liv - 28.09.23 kl 18.30 TILMELDING HER
 
Webinar Zevio - 7 veje til et langt liv - 29.09.23 kl. 11.00 TILMELDING HER
 
Tidslerne, Kolding - Mad mod kræft - 12.10.23 kl. TILMELDING HER

Brædstrup Bibliotek, Brædstrup   08.11.23 kl. TILMELDING HER 
 
Jeg kommer også til Beder, mere herom næste torsdag.  
Jeg håber vi ses Anette
 

Delikat, sommerlig salat

 
sommerlig salat
  
Skøn og velsmagende sommersalat, der er let at lave, sund og den kan serveres til såvel fisk som grønne frikadeller eller grillmad. Find opskriften her
 

Broccolibøffer m "bearnaise"

 
Broccolibøffer med bearnaise

Skønne, grønne broccolibøffer, der smager fantastisk og kan serveres med bagte løg og blomkålsbearnaise. Find opskriften her 
Broccolibøffer med bearnaise
 
 

Ugens hit - Blåbærkage til weekendhyggen

 
Blåbærkage
 
 
Blåbærkage med masser af smag, saft og kraft. Blåbærkage er super lækker, saftig, let at bage og den kan vække jubel til ethvert kaffeselskab eller anden hyggestund. Det er let at bage denne skønne blåbærkage. Blåbær er supersunde, gavnlige for huden og fyldt med gode antioxidanter og så smager de fantastisk godt. Jeg kan derfor varmt anbefale dig at prøve denne lette og lækre blåbærkage. Find opskriften her
 

 
Min nye bog´7 veje til et langt liv´, der udkommer 28. september, og du kan stadig - helt ekstraordinært - nå at bestille bogen med ekstra 15% rabat. Ønsker du at forudbestille min helt nye bog: 7 veje til et langt liv med den favorable rabatkode? Bestil bogen her  7 veje til et langt liv

Ved at indtaste koden LANGTLIV kan du som modtager af Madforlivet nyhedsbrev opnå 15% rabat på den aktuelle dagspris hos Saxo. Det vil sige, at du lige nu kan spare kr. 96,- per bog ved at forudbestille, det er mere end 30% på den vejl. pris på kr. 300,-.  

Skulle du også have lyst til at følge med i mit liv, i tilblivelsen af min nye bog og andre hyggelige tiltag, så er du SÅ velkommen her på Instagram
 
Kender du en eller flere, der kunne være interesseret i at modtage Madforlivet nyhedsbrev, så er de velkomne og kan tilmelde sig HER 

 Følg gerne min side her på og få svar på eventuelle spørgsmål Facebook
  
Skulle du have spørgsmål eller blot savne viden eller inspiration til sunde og lækre opskrifter, så husk at du kan søge i mere end 1900 artikler og opskrifter lige her på Madforlivet 
 
Jeg ønsker dig en rigtig dejlig uge
Anette