|
|
|
|
I denne udgave af Madforlivet nyhedsbrev tyvstarter vi julen med et super tilbud på den mest forrygende e-bog, du kan forestille dig. Bogen Grøn mad til jul og nytår er fyldt til randen med inspirerende, delikate og grønne jule- og nytårsretter. Det hele er kreeret af Danmarks ukronede Dronning af plantebaseret mad; Kirsten Skaarup. Og den er GOD. Modtagere af Madforlivet nyhedsbrev kan erhverve denne omfattende og fantastiske e-bog til 1/2 pris de næste fire dage.
Her i nyhedsbrevet finder du også mine spørgsmål til miljøministeren - og hans svar. Jeg må tilstå, at hele emnet omkring pesticider og PFAS i vores fødevarer og drikkevand optager mig meget, særligt efter at have læst om de kæmpe erstatninger, firmaet bag disse stoffer har udbetalt til kræftramte i USA, der har været eksponeret for glyphosat/Roundup. Herunder kan du også læse om danskere, der har ladet sig teste frivilligt for pesticider og PFAS i urin og blod, og ærlig talt, så finder jeg det rystende, at vores politikere intet foretager sig for at nedbringe eller helt forbyde disse stoffer. Du kan læse det hele herunder, også hvad du selv kan gøre for at undgå pesticider i mad og drikkevand. Du er også mere end velkommen til at dele dette nyhedsbrev med interesserede venner og bekendte.
Og så kan jeg fortælle, at det særlige tilbud på EKSTRA 15% rabat på min nye bog 7 veje til et langt liv har jeg på opfordring fået forlænget lidt endnu. Måske står du lige og mangler en gave til dig selv eller en, du holder af? Muligheden finder du lige HER, indtast koden LANGTLIV.
Sædvanen tro finder du også nye, inspirerende og delikate opskrifter her i nyhedsbrevet. Denne gang kan du prøve de suveræne hjemmelavede kyllinge nuggets med sød kartoffelmos, den overdådigt lækre salat med rosenkål, den skønne og sunde jordskokkesuppe, de lækre spinatboller, de skønne honningkager og den velsmagende røde yoghurt. Pas på jer og ha' det rigtig, rigtig godt
Anette
|
|
|
|
|
|
Lækker og velsmagende vinterrød morgenyoghurt
|
Antiinflammatorisk rød yoghurt smager fantastisk og er samtidig fyldt med nærende fibre, gode proteiner og sunde fedtstoffer. Den røde yoghurt har antiinflammatorisk effekt, er glutenfri og kan også tilberedes mælkefrit. Den er nem at tilberede og kan hurtigt blive hele familiens favoritmorgenmad. Du finder opskriften her Rød yoghurt
|
|
|
|
|
PFAS og pesticider - skeletterne vælter frem
|
|
Snyder pesticid-producenterne bevidst med forskningsresultater, når de søger godkendelse i EU? Og vælger politikerne at vende det blinde øje til dette samt til ekspertadvarsler og uvildig forskning, når det gælder pesticider og PFAS? Hvornår stopper dette vanvid?
Det er, som om de bliver ved med at vælte frem fra skabene. Skeletterne. Senest er der opstået berettiget mistanke om, at pesticid-producenter tilbageholder væsentlige forskningsresultater om pesticiders negative sundhedspåvirkninger for at kunne opnå godkendelse i EU.
Producenterne er ellers forpligtede til at indsende alle relevante studier, der kan kaste lys over påvirkninger af mennesker og miljø. Men svenske forskere har rapporteret, at vigtige DNT-studier mangler (studier af en specifik type hjerneskadelig giftighed, der betegnes som udviklingsneurotoksicitet). Visse pesticider er mistænkt for at kunne reducere børns IQ, og noget tyder på, at nogle af disse studier aldrig er blevet forelagt myndighederne. I de sager, forskerne undersøgte, gjaldt det for hele 26 %. Forskernes gæt er dog, at der formodentlig findes mange flere sager, der endnu ikke er opdaget. Disse pesticider anvendes blandt andet til sprøjtning af afgrøder som jordbær, tomater, kartofler og auberginer.
Roundup Ét af disse stoffer er ukrudtsmidlet Roundup, hvis aktivstof glyphosat, ifølge WHO og en lang række forskere kan være potentielt kræftfremkaldende. Stoffet er også mistænkt for at forårsage misdannelser hos børn og for at kunne skabe ballade i det vigtige tarmmikrobiom. Roundup er det mest anvendte sprøjtemiddel i Danmark, og udover, at det sprøjtes udover konventionelle afgrøder, så findes det også i foderet til de dyr, som opdrættes i det konventionelle landbrug. Dyrene bliver til kød, som mange mennesker spiser, og derfor kan stofferne ende i menneskekroppen.
Mere end 100.000 kræftramte amerikanere har lagt sag an mod producenten af Roundup, fordi de mener, at det er glyphosaten i Roundup, der er årsagen til deres kræftsygdomme. Producenten benægter selvfølgelig, at anklagerne har noget på sig. Alligevel har de udbetalt 80 milliarder kroner i erstatning til kræftramte amerikanere, formentlig for at få ro på sagen. Imens fortsætter de ufortrødent med at sprøjte gift ud over verdens afgrøder og ødelægge vores mad og drikkevand. De har ovenikøbet tilsat verdens farligste evighedskemikalier PFAS stofferne til deres sprøjtegifte. I mine øjne en skandale, der burde få alle seriøse politikere og medier helt op at ringe og kræve, at dette vanvid stopper NU.
EU burde også for længst have sat en stopper for vanviddet. Men ifølge avisen The Guardian er ingen pesticidproducenter nogensinde blevet straffet i den slags sager. Kan det mon eventuelt hænge sammen med det faktum, at 30.000 virksomheder i EU lever af at producere kemikalier, og dermed er unionens fjerdestørste industri?
EU’s udvandede kemikalie-strategi I oktober 2020 bekendtgjorde Den Europæiske Kommission ellers en kemikalie-strategi, som skulle ”beskytte befolkningen og miljøet,” blandt andet ved at forbyde de mest skadelige kemikalier i almindelige forbrugerprodukter. Der skulle også sættes en stopper for al ikke-nødvendig brug af PFAS. Forslaget er siden (endda med støtte fra Danmark) blevet udvandet til ukendelighed.
Hvor går grænsen? Hvad skal der mon til, før politikerne siger stop? Når man taler om pesticider, taler man ofte om grænseværdier, der jo er fiktivt fastsatte værdier, der ikke tager højde for en eventuel cocktaileffekt. Måske skulle vi i stedet spørge os selv, hvad grænseværdierne er for den mængde af sygdomme, vi vil acceptere, at de giftige stoffer fører med sig? Er 40 % højere risiko for at få kræft okay? For det er så mange procent, glyphosat potentielt kan forhøje risikoen for visse kræftsygdomme ifølge ny forskning fra University of Washington. Og alligevel har miljøministeren stemt for fortsat brug af stoffet.
Og lad også lige inddrage PFAS, nu vi er i gang. Her har sager om manglende indsendt dokumentation for negative forskningsresultater også spøgt. Det undskylder dog ikke, at politikerne igen og igen blåstempler evighedskemikalier, for vi har i mindst ti år vidst, at stofferne ikke kan nedbrydes, og at de hører til blandt de allermest giftige for vores helbred. Studier har allerede påvist, at de kan fremkalde visse former for kræft, virke hormonforstyrrende og udfordre nyrer, lever og selv fostre og nyfødtes sundhed. I skrivende stund er forskere i gang med at undersøge, om de også kan foranledige brystkræft. Forskerne vil med deres egne ord blive overraskede, hvis det ikke er tilfældet.
Man kan undre sig gråhåret over, at myndighederne ignorerer de utallige, uvildige studier, der advarer om sundhedsrisici. Og over, at man i stedet forlader sig på producenternes både mangelfulde og subjektive dokumentation. Og over, hvorfor EU-myndighederne ikke arbejder ud fra et forsigtighedsprincip og allerede har sat en stopper for anvendelsen. Hvor mange flere studier skal der til og hvor mange syge?
Vi har spugt Heunicke, og det kan du læse mere om herunder. Indtil vanviddet stoppes - så køb økologisk - hver gang! Du kan læse hele artiklen her PFAS og Pesticider - sketterne vælter frem
|
|
|
|
|
Deklarer ALLE sprøjtemidler!
|
|
I starten af november 2023 blev der afholdt en plantemesse i Øksnehallen i København. Her blev gæsterne præsenteret for en lang række nye, spændende, økologiske og plantebaserede fødevarer med mere. Men ét er plantebaserede fødevarer, der bestemt er sundere både for os mennesker og for miljøet, noget andet er økologien. For mig at se, giver det nemlig ikke mening at spise plante-baseret, hvis ikke det er økologisk.
Konventionelle afgrøder sprøjtes i stigende grad med pesticider og PFAS med mere, og såvel dansk som udenlandsk frugt og grønt indeholder rester af disse sprøjtegifte. I hvor høj grad kan man mon finde disse giftstoffer i vores kroppe og drikkevand? Arrangøren af plantemessen ønskede at sætte fokus på eksponeringen fra netop pesticider, hvis man vælger at spise konventionelt dyrkede råvarer. Det gør cirka 90% af danskerne mærkværdigvis stadigvæk.
På messen havde 21 frivillige kokke og kostvejledere derfor afgivet en urinprøve, der efterfølgende var blevet analyseret for 14 forskellige stoffer. Resultaterne blev offentliggjort på messen, og de viste, at samtlige 21 prøver indeholdt pesticidrester, og alle 21 ovenikøbet et forbudt pesticid ved navn chlorpyrifos. Chlorpyrifos har været forbudt at bruge i Danmark siden 2006 og i EU siden 2019. Resultaterne viste: Chlorpyrifos, insektmiddel, blev fundet i 21 af 21 prøver, Pyrethroider, insektmiddel i 19 af 21 prøver, Tebuconazol, svampemiddel i 17 af 21 stoffer, Glyphosat, ukrudtsmiddel i 11 af 21 prøver og 2,4-dichlorophenoxyacetic acid/2,4 D i 8 ud af 21 prøver.
Chlorpyrifos blev forbudt i Danmark på grund af stoffets skadelige effekt på DNA samt på fostres hjerner. EU har indført forbud mod import af frugt og grønt med chlorpyrifos, alligevel viste en undersøgelse fra 2021, at stoffet fandtes i 90% af blod- og urinprøver fra kvinder og børn. Messens undersøgelse viste, at alle havde det i kroppen.
Indholdet af pesticidrester er minimalt eller ikke-eksisterende i økologiske fødevarer. Det er derimod velkendt, at de fleste konventionelle afgrøder indeholder rester af pesticider i større eller mindre grad. Køber du ti konventionelle stykker frugt, så kan du risikere at finde pesticidrester i de otte-ni af dem. Indholdet af pesticider i frugt og grønt kan heller ikke, ses isoleret for et enkelt pesticid. Det må derimod vurderes ud fra vores viden om cocktaileffekten, som tidligere påvist af blandt andet professor Philippe Grandjean samt af forskere fra DTU. Her halter lovgivningen bagefter, og forsigtighedsprincippet efterleves ikke.
Der er kun en vej at gå, nemlig at deklarere alle anvendte sprøjtemidler på varerne med store gule labels, så alle forbrugere kan se, hvilke stoffer de frugter eller grønsager, de er ved at købe, potentielt kan indeholde. Lad os få indført en sådan lovpligtig mærkning, jo før jo bedre. Læs hele artiklen her Økologisk mad hjælper kroppen
|
|
|
|
Jeg har skrevet en del om PFAS og pesticider, og jeg har længe stillet mig undrende overfor det faktum, at der ikke er politisk vilje til at rense vores drikkevand, for mange steder er niveauerne alarmerende høje, som for eksempel på Fanø og i Frederikshavn.
Drikkevandsmålinger har vist indhold af både TCP (2,4,6-trichlorophenol), som mistænkes for at være kræftfremkaldende og TFMS (trifluoromethansulfonsyre), som er en af de stærkest kendte syrer, som man for nylig har påvist, kan forårsage fysiologiske forandringer samt forstyrrelser i tarmbiotaen hos pattedyr. Begge hører de til gruppen af særdeles giftige PFAS-stoffer.
Der er desuden målt mange andre kemikalier i vandboringerne, som kemikerne ikke kender giftigheden af.
Den danske miljøminister oplyser som svar på mine spørgsmål, at der arbejdes på et generelt forbud i EU af de giftige fluorstoffer, som også kaldes PFAS. Dels har et sådant forbud lange udsigter, dels ser det ikke ud til, at forbuddet vil omfatte PFAS i pesticider og medicin (ja, du læste rigtigt - i pesticider, som vi sprøjter ud over vores mad og medicin, som mange danskere indtager hver dag). For mig at se, kan hele dette projekt sammenlignes med at forsøge at slukke en skovbrand med en vandpistol.
Derfor har jeg personligt i flere år renset mit drikkevand, og du kan læse herunder, hvordan du også kan sikre, at dit drikkevand bliver helt fri for pesticider og PFAS.
Forbruget af PFAS har været stærkt stigende i Danmark i de seneste år. En af de største kilder til menneskelig eksponering fra PFAS og PFOS her i Danmark kommer faktisk fra vores drikkevand. Vi drikker, i modsætning til i mange andre lande, vores grundvand, og grundvandet i Danmark er rigtig mange steder forurenet af både pesticider og PFAS-stoffer.
Rigtig mange er foruroligede over denne forurening og ønsker derfor helt naturligt at vide, hvordan de effektivt kan sikre sig selv og deres familier rent drikkevand? Vandværkerne burde rense vandet, før det sendes ud til os allesammen, men det er der intet, der tyder på, de vil gøre. Jeg har derfor valgt at rense mit drikkevand via en kombination af et keramisk filter samt en vandrensemaskine eller via en vandrensemaskine med dobbelt filtre. Begge renser drikkevandet effektivt for PFAS og pesticider – faktisk 100%.
Jeg har købt mit hos Sundt-vand.com. De har stor viden og har løbende foretaget undersøgelser af deres forskellige rensefiltre og maskiners effektivitet i forhold til drikkevandet. Dem kan du læse på deres hjemmeside. Disse analyser er de første på PFAS og PFOS, og disse målinger viser, at du derhjemme let og effektivt kan fjerne de ikke-nedbrydelige og sundhedsskadelige PFAS-stoffer + uønskede pesticider fra dit drikkevand. Du kan læse hele artiklen her Sådan renser du dit drikkevand Dette er ikke en reklame, jeg er bare begejstret
|
|
|
|
|
Åbent brev til Heunicke...
|
Kære miljøminister Magnus Heunicke,
Jeg har en række spørgsmål, der er dukket op i løbet af de seneste år i forbindelse med en del forskningsresultater og artikler, der dels påpeger sammenhænge mellem alvorlige sygdomme og påvirkninger fra PFAS og pesticider, samt artikler, der har afsløret, at vigtige studier om disse stoffers skadelige effekter bevidst er tilbageholdt i forbindelse med godkendelser i EU. Herunder finder du mine spørgsmål og Heunickes svar:
|
|
|
|
|
Miljøministerens svar, eller hvad man nu skal kalde det...
|
”Hvad er baggrunden for, at Miljøstyrelsen fortsat godkender potentielt sygdomsfremkaldende pesticider og PFAS fremfor at handle efter et forsigtighedsprincip til gavn for borgernes sundhed?”. Svar: Før et aktivstof kan godkendes og bruges i sprøjtemidler, skal det igennem en omfattende risikovurdering. Alle aktivstoffer bliver risikovurderet af den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), der både vurderer stofferne i forhold til sundhed og miljø. Kun hvis det vurderes, at et stof er sikkert at anvende for mennesker og miljø, herunder grundvand, kan det efterfølgende godkendes i EU. Alle aktivstoffer, der indgår i sprøjtemidler til brug i Danmark, skal gennem denne procedure. Det gælder også, hvis aktivstoffet karakteriseres som PFAS.
Efter godkendelse af aktivstofferne på EU-niveau skal sprøjtemidler med indhold af aktivstoffer godkendes i Danmark. Godkendelse af sprøjtemidlet og dets respektive anvendelse i Danmark kan kun ske, hvis en grundig risikovurdering viser, at brugen er sikker for mennesker og miljø. I Danmark er det Miljøstyrelsen, der står for risikovurdering og godkendelse af sprøjtemidler, som er baseret på en stor mængde data i form af laboratorie- og feltstudier samt videnskabelige artikler. ”Bør tilbageholdelsen af vigtige, negative studier i forbindelse med godkendelsen pesticider/PFAS ikke afstedkomme en suspendering? Hvilke andre konsekvenser har dette fået for producenterne?”. Svar: Vi antager, at spørgsmål 2 relaterer sig til indholdet af artiklen: ”Pesticidproducenter har holdt studier om skader på hjernen skjult for myndighederne.”. Fra 2021 er det et krav, at EFSA skal notificeres ved påbegyndelse af nye tests af pesticider. Tidligere har kravet gået på at alle test skulle indsendes, med mindre producenten kunne argumentere for, at det ikke var af relevans. I det nye lovkrav sikres der mod, at der ikke vil være test af pesticider, som ikke bliver oplyst til EFSA. I slutningen af artiklen gennemgås de aktivstoffer, der har været undersøgt, og her fremgår, at EFSA har reageret og inddraget studierne i vurderingerne. Hvis der fremkommer ny viden, der viser, at anvendelsen af et sprøjtemiddel ikke er sikker, vil det kunne medføre en tilbagekaldelse af godkendelsen iht. artikel 21 i pesticidforordningen. Artikel 21 siger, at EU-Kommissionen til enhver tid kan tage godkendelsen af et aktivstof op til fornyet vurdering i lyset af ny videnskabelig og teknisk viden. Til sidst i artiklen er der en opremsning under overskriften ”De undersøgte pesticider var”, hvor pesticidernes aktivstoffer nævnes. Det kan oplyses at følgende stoffer på listen er godkendt i Danmark: Abamectin, Buprofezin og Fluazinam. Abamectin og Buprofezin er insektmidler, der kun må anvendes i væksthuse. Fluazinam er et svampemiddel, der primært bruges i kartoffelproduktionen. Som beskrevet ovenfor, kan der også for disse stoffer være en tilbagekaldelse, hvis der opstår ny viden om at anvendelsen ikke er sikker. ”Hvad er baggrunden for at godkende pesticider, der indeholder PFAS, som jo er nogle af verdens farligste kemikalier og som oven i købet ikke kan nedbrydes?”. Svar: PFAS skal forbydes i EU. Derfor har Danmark sammen med en række andre EU-lande udarbejdet et forslag om at få forbudt PFAS alle de steder, hvor stofferne ikke er absolut nødvendige. Der er 14 aktivstoffer i aktuelt godkendte sprøjtemidler i Danmark, der kan karakteriseres som PFAS. De er undtaget EU-forslaget om forbud mod PFAS, da de godkendes under deres egen restriktive godkendelsesordning, pesticidforordningen, som følger proceduren beskrevet i vores svar under punkt 1. Kun aktivstoffer, hvor industrien kan vise, at der er sikker anvendelse ift. både sundhed og miljø, herunder grundvand, kan blive godkendt. Hvis et sprøjtemiddel viser sig ikke at være sikkert at anvende pga. risiko for overskridelse af kravværdier for indhold af fx PFAS i fødevarer, grundvand eller vandmiljøet, så bliver det forbudt at markedsføre og anvende. Hjælpestoffer, der indgår i sprøjtemidler, er omfattet af EU-forslaget. I EU-forslaget lægges der op til, at Kommissionen skal opdatere pesticidforordningen, så anvendelsen af aktivstoffer, der kan karakteriseres som PFAS, begrænses mest muligt.
4. ”Hvad er rationalet bag at sprøjte potentielt sygdomsfremkaldende stoffer ud over vores mad”. Svar: Som beskrevet i vores svar under punkt 1, er der en grundig risikovurdering både af aktivstofferne, sprøjtemidlerne og deres respektive anvendelse, hvor det vurderes, om der er sikker anvendelse for mennesker og miljø, herunder om det har negative effekter på sundheden. ”Hvad er argumentet for at stemme imod en EU-udfasning af verdens mest anvendte og potentielt sundhedsskadelige stof glyphosat”. Svar: Kommissionen har stillet forslag om fornyet godkendelse af glyphosat, fordi EFSA’s vurdering viser, at der ikke er kritiske områder i risikovurderingen og det dermed er sikkert for mennesker og miljø at anvende glyphosat. Du kan læse mere om fornyelsesprocessen for glyphosat her. Danmark støtter Kommissionens forslag, fordi Miljøstyrelsen er enig med EFSA i vurderingen af, at der er sikker anvendelse. Du kan læse Miljøstyrelsens faglige vurdering her. Baseret på Miljøstyrelsens faglige vurdering er det besluttet, at Danmark støtter fornyelsen, idet anvendelsen af glyphosat dog ønskes reduceret på flere områder. Du kan læse det danske mandat her.
”Og hvordan hænger det sammen med det faktum, at stoffet i form af Roundup, er forbudt at anvende som privatperson (ca. 10 % af anvendelsen), mens erhvervsbrug (ca. 90 %) stadig tillades.”. Svar: I Danmark er der indført flere tiltag, der begrænser menneskers udsættelse for glyphosat. Der er et forbud mod at anvende glyphosat før høst i afgrøder, der skal bruges til fødevarer og foder. Anvendelsen af blandt andet glyphosatmidler på rekreative arealer, befæstede og stærkt permeable arealer og af ikke professionelle klar-til-brug midler skal ophøre pr. den 31/12-2023. Miljøstyrelsen har også for flere af glyphosatmidlerne fastsat sprøjtefri zoner langs veje, boliger, institutioner og offentlige arealer for at beskytte beboere og forbipasserende. Min kommentar til de indkomne svar: Jeg er både rystet, provokeret og uendelig trist over, at vores miljøminister, ministerium og styrelse på ingen måde forholder sig til virkeligheden, som omfatter pesticid- og PFAS rester i vores afgrøder, drikkevand samt i vores blod og urin. INGEN kender den fulde effekt af disse stoffer på menneskers sundhed og slet ikke på mange af disse stoffer sammen - den såkaldte cocktaileffekt. Bare en smule eftertænksomhed og ydmyghed i de fremsendte svar ville have været på sin plads, synes jeg, blot et lille bitte tegn på, at også danskernes sundhed ligger vores politikere og embedsmænd på sinde. Tænk, at vores folkevalgte, der administrerer vores land og skattekroner, kan svare så ansvarsløst og ufølsomt, fremfor at udvise forståelse for den - med rette - stigende uro i befolkningen i forhold til disse stoffer, som ingen jo reelt kender de sundhedsmæssige effekter af. Vi kan bare se, at flere og flere får kræft, og at der udbetales store erstatninger til kræftsyge mennesker i USA, der har fået kræft på grund af påvirkninger fra disse stoffer. Kære venner, i lyset af ovennævnte, er der for mig at se kun EN ting at gøre: KØB økologisk hver gang og altid, det er det eneste effektive våben vi har. At tale politikerne til fornuft, og få dem til at sætte sundhed over monetære interesser, det kan øjensynligt ikke lade sig gøre. Det er uendeligt, uendeligt trist. Men vælger vi at bruge vores magt som forbrugere og prioritere og købe økologiske produkter hver gang vi handler, så tvinges de til at lægge om og stoppe med at sprøjte gift ud over vores mad og jord, så både den, drikkevandet og os allesammen forurenes. Køber du årstidens grønsager, så koster det økologiske ofte det samme som det konventionelle. Lad os gøre det lige nu og hver dag...sammen er vi stærke...Læs artiklen her PFAS og Pesticider - sketterne vælter frem
|
|
|
|
|
1/2 pris 4 dage - Kirsten Skaarups nye Grøn jule- og nytårsmad
|
|
Til alle modtagere af Madforlivet nyhedsbrev er der her tale om et ganske suverænt tilbud. Kirsten Skaarup har skrevet en helt ny og voldsomt inspirerende e-bog, fyldt til randen med skønne velsmagende og plantebaserede jule- og nytårsopskrifter. Den får du mulighed for at købe og downloade til 1/2 pris i de næste fire dage HER
Det er en omfattende e-bog, den er fyldt til randen med lækkerier og netop i disse år, hvor også julens faste madtraditioner er under forvandling, finder du alt, hvad du har brug for i Kirsten E-bog; masser af nye, lækre og plantebaserede opskrifter til jul og nytår.
Kirstens opkskrifter er forrygende, altid velsmagende og klimakærlige, og savner du lækre opskrifter til højtidens forretter, hovedretter, tilbehør, julefrokoster eller desserter, så er dette lige bogen for dig. Bogen er GOD, smuk og sjov og mega inspirerende, og den får mine varmeste anbefalinger.
Du kan købe Kirstens fantastiske e-bog til 1/2 pris i de næste fire dage HER
|
|
|
|
|
Deltag i Claus Dalby's Julekalender
|
Claus Dalby er i julehumør og juler i år i den helt store stil. Claus har netop lanceret en forrygende julekalender. Du kan melde dig til her og vinde de flotteste præmier.
Hvis du ligesom jeg har lyst til at deltage i store Claus' julekalender, kan du tilmelde dig helt gratis lige og få chancen for en af de flotte præmier HER
|
|
|
|
|
Hjemmelavede kyllinge-nuggets med sød kartoffel
|
Kyllingenuggets – hjemmelavede og velsmagende nuggets, der er lette at lave. Hjemmelavede kyllingenuggets er tilberedt af økologisk kyllingebryst og rasp, enten fuldkorn eller glutenfri rasp. De er børnevenlige. Find opskriften her
|
|
|
Salat med rosenkål og pekannødder
|
Denne opskrift på på salat med rosenkål og pekannødder er virkelig lækker og velsmagende og egner sig perfekt som tilbehør til både kødfrie retter samt retter med kød og fjerkræ. Opskrift her Salat med rosenkål og pekannødder
|
|
|
|
|
Glæd en du holder af med 7 veje til et langt liv! MED 15% rabat
|
Min nye bog hedder 7 veje til et langt liv , og den præsenterer dig for den seneste nye videnskab indenfor epigenetik, der er læren om, hvordan du i videst muligt omfang kan holde dig rask og rørig hele livet. Tidligere troede vi, det var generne, der bestemte, idag er vi klogere og ved, at vi selv har stor indflydelse. Der er masser at gøre, og det betaler sig at sætte ind på sundhedskontoen hele livet.
Uanset din alder, så er kroppen modulerbar og lydhør, du finder redskaber til et godt og langt liv i raskhed og glæde lige her.
BESTIL BOGEN MED EKSTRA 15% RABAT HER 7 veje til et langt liv
Ved at indtaste koden LANGTLIV kan du som modtager af Madforlivet nyhedsbrev opnå 15% rabat hos Saxo. Rabatkoden kan ikke benyttes hvis du har Saxo Premium-medlemsskab.
Du kan bestille 7 veje til et langt liv HER
Dette er en reklame for min egen bog
|
|
|
|
|
Disse spinatboller er fantastisk lækre, fiberrige og sunde, og de hører til blandt såvel mine som mange læseres favoritter. Bollerne kan bages med eller uden gluten. Prøv dem, for de smager formidabelt godt, og du finder opskriften her Skønne spinatboller
|
|
|
Jordskokkesuppe smager fantastisk og er sundt for tarmens mikrobiom og let at lave. De sunde jordskokker er nemme at tilberede til let aftensmad. Du kan se opskriften på min favoritversion af jordskokkesuppe herunder. Find opkriften her jordskokke suppe
|
|
|
|
|
Ta' forskud på julen med Herlige Honningkager
|
Skønne, superlette og velsmagende honningkager med en pikant smag af muskat. Honningkagerne kan bages med eller uden gluten. Du kan finde opskriften her Herlige Honningkager
|
|
|
|
|
|
Årets Julegave! Find alle de redskaber, du behøver til et langt og godt liv, samlet lige her i min bog 7 veje til et langt liv - få det bedste ud af dine gener. Du kan stadig nå at gøre brug af det helt ekstraordinære tilbud på 15% EKSTRA rabat på min nye bog:
BESTIL BOGEN med EXTRA 15% RABAT HER 7 veje til et langt liv
Ved at indtaste koden LANGTLIV kan du som modtager af Madforlivet nyhedsbrev opnå EKSTRA 15% rabat hos Saxo. Rabatkoden kan ikke benyttes hvis du i forvejen er Saxo Premium-medlem.
Skulle du også have lyst til at følge med i mit liv, i tilblivelsen af min nye bog og andre hyggelige tiltag, så er du SÅ velkommen her på Instagram
Kender du en eller flere, der kunne være interesseret i at modtage Madforlivet nyhedsbrev, så er de velkomne og kan tilmelde sig HER
Følg gerne min side her på og få svar på eventuelle spørgsmål Facebook
Skulle du have spørgsmål eller blot savne viden eller inspiration til sunde og lækre opskrifter, så husk at du kan søge i mere end 1900 artikler og opskrifter lige her på Madforlivet
Jeg ønsker dig en rigtig dejlig uge
Anette
|
|
|
|
|
|