I denne udgave af Madforlivet nyhedsbrev får du redskaber, som i vid udstrækning vil kunne beskytte dig mod influenza og andre virale infektioner. Det er helt naturlige tiltag, som du med fordel kan indføre og dermed beskytte dig og dine kære så godt som muligtDet handler blandt andet om hvidløg, D vitamin, zink og antiinflammatorisk te, du kan læse meget mere om de nyttige og styrkende tiltag herunder.

Og netop den geniale og antibakterielle Manuka honning fra New Zealand er sammen med min bog 7 veje til et langt liv, hovedgevinsten i dette års Adventkalender, der starter idag. Gevinsten har en værdi af kr. 1100,-, og alt, hvad du skal gøre er at besvare et spørgsmål med en mail. Vinderen trækkes på tirsdag. 

Savner du virkelig gode og lækre opskrifter til julen og nytårets forretter, hovedretter, tilbehør, julefrokoster eller desserter, så kan du også i denne uge købe Kirstens Skaarups fantastisk gode, smukke, sjove og mega inspirerende e-bog Grøn mad til jul og nytår til 1/2 pris. Den er bare virkelig GOD og får mine varmeste anbefalinger.

Vi tager hul på julerierne med julens bedste hjemmelavede gløgg. Den smager ganske forrygende, men essensen skal lige trække et par uger, så det er en god ide at gå igang nu. Du finder også opskriften på min mormors brunkager, for måske bliver det nødvendigt med bagning af flere omgange inden jul. De er fantastisk gode, findes også i glutenfri version og plejer hurtigt at få ben at gå på. I de kommende nyhedsbreve vil du kunne hente inspiration til mange flere skønne og julede opskrifter og julegaveideer. 
 
 
Som modtager af Madforlivet nyhedsbrev har du stadig mulighed for at anvende den helt særlige rabatkode, der giver dig EKSTRA 15% rabat på Saxo's i forvejen lave pris på min bog 7 veje til et langt liv. Står du og mangler en julegave til dig selv eller en, du holder af, så benyt dig af koden LANGTLIV (ved betaling) lige HER  7 veje til et langt liv
 
Sædvanen tro finder du også nye, inspirerende og delikate opskrifter her i nyhedsbrevet. Denne gang kan du, udover den antiinflammatoriske te, julens bedste gløgg og min mormors brunkageopskrift, også prøve den toplækre broccolisalat med velsmagende svampefrikadeller, eller den helt vidunderlige rødbedesalat med grønkål og blommer.
Pas på jer og ha' det rigtig, rigtig godt her i snevejr og kulde. 
Anette    
 
 

Antiinflammatorisk te

 
Antiinflammatorisk te
 
 
Ved at drikke en til to kopper antiinflammatorisk te hver dag, hvis du oplever forkølelse eller inflammation, så kommer du lettere igennem. Du vil hurtigt opleve teens gavnlige effekt – især hvis du kombinerer den med en let og primært grønsagsbaseret madplan. Høje inflammationsniveauer indgår i udviklingen af stort set alle velfærdssygdomme og spiller også en rolle i forhold til virale infektioner. Det kan derfor være en god ide at indtage fødevarer, der dæmper inflammation, og undgå fødevarer, der fremmer.
Du finder opskriften her Antiinflammatorisk te 
Her kan du læse mere om Antiinflammatorisk levevis 
 
 

Forebyg influenza sådan

 
Undgå influenza
 

Influenzaen hærger, og mange lader sig vaccinere i forhåbningen om at undgå at blive syge, men du kan faktisk helt enkelt, bivirkningsfrit og naturligt styrke dit immunforsvar og dermed forebygge influenza, forkølelser og halsbetændelser. Influenza er en virusbåren sygdom, primært forårsaget af orthomyxovirus A, B, C eller D. Covid-19 betegnes idag også som en influenza, forårsaget af vira. Udfordringen ligger i, at vira muterer og løbende ændrer form og facon.

Man har vaccineret mod influenzavirus i årevis, men faktisk er vaccinationernes effekt yderst ringe dokumenteret. Der er udført næsten 6,000 videnskabelige studier, men der mangler stadig solid evidens for, at influenzavaccine effektivt forebygger influenza. Influenzavacciner har hidtil ikke kunnet vise overbevisende effekt i kontrollerede undersøgelser, og under pandemien med svineinfluenza i 2009, vaccinerede man herhjemme mange tusind mennesker, uden effekt. 

En helt ny undersøgelse, udført på Ohio State University Wexner Medical Center, har vist, at gravide kvinder, der modtog influenzavaccine, efterfølgende havde et svækket immunsystemsvar i flere år efter vaccinen. 

Det er således vanskeligt idag at lade sig vaccinere effektivt mod influenza, for influenza er båret af vira, der ofte muterer. Vi må derfor håbe, at forskerne bliver bedre til at skræddersy vacciner til de former for vira, der netop lige nu forårsager influenza, så vaccination i fremtiden vil kunne have større effekt. Visse former for influenza kan nemlig være farlige for sårbare grupper af mennesker, det gælder eksempelvis fulgleinfluenza.

Et helt nyt studie viser, at vira og bakterier spreder sig lettere og på andre måder, end vi hidtil har troet. Forskere fra University of Maryland har fundet frem til, at blot det at trække vejret, skaber øget risiko for at blive smittet med eksempelvis influenza.

Mennesker, der er ramt af influenza, kan altså sprede den smitsomme virus, bare ved at trække vejret. Tidligere var vi af den formodning, at det var host eller nys, der smittede, men blot vejrtrækning kan altså smitte. Studiet påviser, at influenzaramte mennesker spreder små smitsomme aerosoler, der er bittesmå partikler, der kan blive i luften i lang tid.

Vi kan således sprede smitte allerede før influenzaen er brudt ud, idet inkubationstiden normalt er på 3-5 dage. Det betyder, at det er en god ide at blive hjemme eller at bære mundbind, når du mærker de allerførste tegn på smitte. Bliver du smittet med influenza gennem luften omkring dig, gennem host, spyt, nys eller håndtryk, så oplever du influenzaens fulde symptomer efter 3-5 dage, ofte i form af feber, kulderystelser, ømhed i muskler, stivhed i kroppen, svimmelhed, ofte ledsaget af ondt i halsen og hoste. Sengen skal holdes, indtil feberen er helt væk. Jeg ønsker dig en god og influenzafri vinter. Læs hele artiklen
Undgå influenza - helt naturligt

 
 

Sådan gør du...

 
 

Der er mange ting du selv kan gøre for at styrke dit immunforsvar, så det effektivt kan nedkæmpe influenzavira. Styrk dagligt med friskpressede grønsagssafter, vitamintilskud af høj food-state kvalitet samt gode omega 3 olier. D3 vitamin er dog i denne sammenhæng nok det vigtigste vitamin at have tilstrækkeligt høje niveauer af, og zink formodentlig det vigtigste mineral i denne sammenhæng. 
  1. Tag et tilskud af D3 vitamin vinteren igennem. Tilstrækkeligt høje D vitamin niveauer i kroppen styrker dit immunforsvar og beskytter dig mod bakterier og vira. D vitamin er et af de vigtigste vitaminer vi kender til, og vi ved fra studier, at mennesker med lave niveauer hyppigere får influenza. Den bedste kilde til D vitamin er faktisk solens stråler, men det er jo lidt af en udfordring for os her i det høje nord om vinteren, og D vitamin er vanskeligt at spise sig til tilstrækkelige mængder af. Derfor skal vi tage kosttilskud med D3 vitamin vinteren igennem, og det bedste er, hvis dine niveauer i blodprøver ligger på imellem 75-100 nmol/l året rundt. Dosering er individuel og afhænger blandt andet af vægt og hudfarve. Mærker du optræk til en omgang influenza eller forkølelse, så har jeg personligt erfaret, at et ekstra tilskud af D3 vitamin i et par dage effektivt modvirker at sygdommen overhovedet kommer til udbrud. Du kan læse mere om D vitaminer HER

    OBS! Indtag af enkelt vitaminer og mineraler skal altid have følge af en multivitaminpille af høj kvalitet fx. Nature’s Own CoQ10 multi eller Nani multi.

  2. Drik et eller flere glas antiinflammatorisk te hver dag. Antiinflammatorisk te indeholder en masse gode næringsstoffer, blandt andet fra ingefær og gurkemeje, der kan forebygge og lindre influenza og forkølelses symptomer. Det indeholder også den fantastiske Manuka honning, som du kan læse mere om herunder. Find opskriften HER

  3. Suppler eventuelt med organisk zink til natten, hvis du mangler det. Zink indgår i rigtig mange af kroppens vigtige funktioner helt fra øverste etage, hvor det hjælper hjernen med at fungere optimalt og ud til hver eneste vævscelle. Én af zinks allervigtigste funktioner er, at styrke vores immunforsvar, så kroppen kan bekæmpe infektioner og inflammation. Får du tilstrækkeligt med zink, kan du altså hjælpe kroppen til selvhjælp i kampen mod en række sygdomme – blandt andet de desværre aktuelle efterårsforkølelser og influenzaer. Læs mere om zink og influenza her Forebyg influenza med zink Læs hele artiklen her Undgå influenza - helt naturligt
 
 

Hvidløg - naturens penicillin...

 
hvidløg
 
Hvidløg er havens penicillin. Derfor er det også lige nu, i den kolde og mørke tid, at vi kan få optimal gavn af hvidløgs mange sygdomsforebyggende egenskaber.
 
Hvidløg betegnes som en krydderurt og er samtidig en flerårig løgplante. Den er næringsrig, kraftfuld og stærk og kaldes også for havens penicillin. Hvidløg blomstrer i juli og august med smukke hvidviolette skærmblomster, og løgene er sammensat af stærktsmagende fed, som pilles og anvendes i madlavningen.
 
Udover at tilføre maden smag og karakter kan hvidløg også anvendes som lægeplante. Hvidløg har en dokumenteret forebyggende effekt mod blodpropper og for højt kolesterol, de virker desuden blodsukkerregulerende, antiinflammatorisk og antibiotisk. Hvidløg styrker tillige immunforsvaret og kan forebygge infektioner, forkølelse og snue. Du kan sågar bruge hvidløg som effektiv ormekur, mod svamp og parasitter og meget, meget mere.
 
Ønsker du at modvirke forkølelser og influenza, så kan du med fordel tage hvidløg forebyggende. Hvidløgste er suverænt. Du tager blot to til fire fed hvidløg, skåret i mindre stykker sammen med lidt frisk ingefær, så hælder du kogende vand over. Lad det trække et par minutter og suppler eventuelt med friske citronskiver og Manuka honning, så bliver såvel smag som effekt bedre.
 
Ofte skal der dog højere doser til effektivt at forebygge infektioner, derfor kan det ofte være en fordel vinteren igennem at tage et koncentrat af hvidløg som kosttilskud. Det kan også være en god ide altid at have friske hvidløg i huset og anvende dem med rund hånd i maden.Det kan betale sig at tilsætte hvidløgene til maden til allersidst, for således at bevare flest muligt af hvidløgs sundhedsfremmende effekter. De ødelægges nemlig af opvarmning. Det kan medføre en såkaldt “hvidløgsånde” at indtage store mængder hvidløg hver dag. Den kan effektivt forebygges ved samtidigt at spise en masser frisk persille.
Du kan læse hele artiklen her
Hvidløg er havens penicillin
 

Manuka honning er en honning i særklasse

 
Manuka
 
Manuka honning er en i særklasse effektiv, antiviral og antibakteriel honning. Det er en rigtig god ide altid at have et glas af den virksomme honning i køleskabet, for jeg har adskillige gange undgået både halsbetændelser, forkølelser samt infektioner ved at anvende Manuka honning. Og det smager ovenikøbet godt.
 
Anvend eksempelvis en skefuld i en kop ingefærte eller antiinflammatorisk te, hvor vandet er max. 80 grader,  og drik det langsomt. Manuka honning MGO 400+ er er særligt effektivt i behandlingen af bakterier. Du kan også anvende det, hvis du har fået en rift. Det er en fast ingrediens her i huset, og det kan anvendes til rigtig mange ting. Du kan læse mere om mine oplevelser med Manuka honning her og herunder kan du i Adventskonkurrencen vinde to glas Manuka honning samt et signeret eksemplar af min nye bog 7 veje til et langt liv. Det hele til en værdi af kr. 1100,-.
 
 
 

Julen nærmer sig med hastige skridt...

VIND for 1100,- i 1. del af Madforlivet's Adventskalender

 
Adventskalender
 
1. ADVENTSKALENDER
 
Ved at svare på nedenstående spørgsmål, kan du deltage i lodtrækningen om:
  • Et eksemplar af min nye bog 7 veje til et langt liv
  • To glas Manuka honning 
Til en samlet værdi a' kr. 1100,- 
 
SPØRGSMÅL: Virker Manuka honning antibakterielt?
 
A. JA
B. NEJ
 
Send svaret på spørgsmålet til anette@madforlivet.com senest den 4. december. Vinderen publiceres i næste uges nyhedsbrev, hvor du igen vil få en vinderchance. Denne uges præmie er venligst givet af Suztain.
 
 

Køb Kirsten Skaarups bog med Grøn julemad for 1/2 pris

 
Grøn mad
 

Alle modtagere af Madforlivet nyhedsbrev her et ganske suverænt tilbud. Kirsten Skaarup har nemlig skrevet en helt ny og voldsomt inspirerende e-bog, fyldt til randen med skønne velsmagende og plantebaserede jule- og nytårsopskrifter. Den får du mulighed for at købe og downloade til 1/2 pris i de næste fire dage HER

Det er en omfattende e-bog, den er fyldt til randen med lækkerier og netop i disse år, hvor også julens faste madtraditioner er under forvandling, finder du alt, hvad du har brug for i Kirsten E-bog; masser af nye, lækre og plantebaserede opskrifter til jul og nytår.

Kirstens opkskrifter er forrygende, altid velsmagende og klimakærlige, og savner du lækre opskrifter til højtidens forretter, hovedretter, tilbehør, julefrokoster eller desserter, så er dette lige bogen for dig. Bogen er GOD, smuk og sjov og mega inspirerende, og den får mine varmeste anbefalinger. Køb Kirstens fantastiske e-bog til 1/2 pris HER
 
 

Lorem ipsum dolor sit amet

Et godt og langt liv
 
Vejen til et længere og ikke mindst bedre liv er hverken besværlig, fanatisk eller kringlet, den er faktisk temmelig ligetil. Det sætter vi fokus på, når jeg gæster Mads Bo fra High on Life på tirsdag den 5. december kl. 19.30.
 
Vi går LIVE i køkkenet og, med udgangspunkt i temaet i min bog 7 veje til et langt liv, leger og jonglerer vi med de allerbedste råvarer og skønne retter, der også kan hjælpe dig med at få det bedste ud af dine gener.
 
Alle deltagere får en GRATIS E-bog med opskrifter, tips og tricks. Kom og vær med på tirsdag den 5. december kl. 19.30. Du kan tilmelde dig lige HER 
 

Julens bedste gløgg

 
Gløgg


Her får du opskriften på julens bedste hjemmelavede gløgg, der bare smager. Du kan med fordel starte nu, for gløggessensen skal trække i tre-fire dage. Derefter har du til 5 liter færdig gløgg. For hver servering tilsættes rødvin, hakkede mandler og rosiner. Glæd dig. Du kan finde opkriften her 

Julens bedste gløgg 

 

Mormors brunkager

 
Brunkager
 
Min mormors brunkager har altid stået i min hukommelse som noget af det bedste. Smagen, sprødheden, og bevidstheden om den forestående jul. Du får den fantastiske opskrift her, og nederst i opskriften finder du også opskriften på den glutenfri version, som også er super lækker. Opskriften her 
Mormors brunkager 
 
 

Svampe frikadeller

 
Svampe frikadeller
  
Svampe frikadeller med mandler er bæredygtige, velsmagende og velegnede til såvel børn som voksne. Du kan roligt lave ekstra, så du har til madpakkerne eller fryseren. Opskriften stammer fra Kirsten Skaarups hånd. 
 
 

Rødbedesalat med grønkål

 
Rødbedesalat
 

Skøn og super velsmagende rødbedesalat med grønkål og blommer. Salaten er velegnet til vildt, lam og andet kød samt til vegetariske retter som svampefrikadeller. Lav endelig ekstra til frokost dagen efter. 
Rødbedesalat med grønkål 

 

 

Ugens salat

Broccolisalat
 
Skøn, skøn broccolisalat med cashewnøddedressing. Denne Broccolisalat smager fantastisk dejligt, er super sund og velegnet som tilbehør til såvel fisk som kød og vegetarretter. Du kan finde opskriften her 
Broccolisalat med cashewnøddedressing 
 
 

7 veje til et langt liv
 

Du kan stadig nå at gøre brug af det helt ekstraordinære tilbud på min nye bog, hvor du kan opnå EKSTRA 15% på bogen:
BESTIL BOGEN LIGE HER  7 veje til et langt liv

Ved at indtaste koden LANGTLIV kan du som modtager af Madforlivet nyhedsbrev opnå 15% rabat på den aktuelle dagspris hos Saxo.

 
Skulle du også have lyst til at følge med i mit liv, i tilblivelsen af min nye bog og andre hyggelige tiltag, så er du SÅ velkommen her på Instagram
 
Kender du en eller flere, der kunne være interesseret i at modtage Madforlivet nyhedsbrev, så er de velkomne og kan tilmelde sig HER 

 Følg gerne min side her på og få svar på eventuelle spørgsmål Facebook
  
Skulle du have spørgsmål eller blot savne viden eller inspiration til sunde og lækre opskrifter, så husk at du kan søge i mere end 1900 artikler og opskrifter lige her på Madforlivet 
 
Jeg ønsker dig en rigtig dejlig uge
Anette