I denne uges udgave af Madforlivet nyhedsbrev sætter vi fokus på julede opskrifter, sunde og gode julegaver, vi kører en Adventskalender, hvor du kan vinde en af mine nye bøger samt en af Marianne Gorridsens skønne trøjer i alpaca uld, ligesom du her får en masse tips og ideer til sunde og glædesfyldte julegaver. 
 
Du kan se eller gense LIVE eventet med Mads Bo og jeg, hente den gratis e-bog med tips og opskrifter samt læse lidt mere om min fantastiske blender, og hvorfor jeg synes, at sådan en kunne være en god julegaveide.
 
Økologien er under hårdt pres, og hvis vi skal kunne købe økologiske råvarer også om fem og ti år, så skal vi prioritere at købe økologisk. Vælger vi årstidens grønsager og spiser mere grønt end kød, så er det ikke dyrere. Det er derimod afgørende for dine børn og børnebørns fremtid. Det kan du læse mere om herunder, hvor jeg kommer med endnu et par julegaveideer til dem, du holder af.
 
Står du og mangler en god og omsorgsfuld julegave til en, du holder af, så kan du stadig, som modtager af Madforlivet nyhedsbrev, købe min bog 7 veje til et langt liv med EKSTRA 15% rabat på Saxo's i forvejen lave pris. Indtast koden LANGTLIV og køb 7 veje til et langt liv til særpris HER 7 veje til et langt liv

Du finder også et tilbud På Kirsten Skaarups inspirerende bog om grøn julemad til 1/2 pris, ligesom du herunder finder en række skønne juleopskrifter i form af julet svampepostej, hvid gløgg med eller uden alkohol, de herligste honningkager samt let og hjemmelavet konfekt, mynteguf og chokoladeovertrukne abrikoser med mere. Selvfølgelig får du også opskriften på en sund og velsmagende grøn smoothie. Nyd det hele, julen og hinanden Anette      

 

Den bedste blender og den bedste smoothie

 
Grøn power smoothie
 
 
Vil du også gerne kunne lave cremede smoothies, varme supper eller lækker konfekt, så kan jeg anbefale dig en rigtig god blender. Hos mig er Vitamix'en et uundværligt værktøj. Denne grønne power Smoothie indeholder alle de gode råvarer, som din krop og din hjerne elsker. Ved at tilberede og drikke sådan en smoothie hver dag, tilfører du både krop og hjerne masser af gavnlige næringsstoffer, og så smager den ovenikøbet godt. Du finder opskriften her Grøn power Smoothie

 

Mads Bo og jeg laver sund mad på blenderen og GRATIS e-bog

Tips og tricks med Mads og Anette
 
Herligt, sjovt, inspirerende og sprudlende, sådan har nogle af tilbagemeldingerne på vores LIVE event lydt. Fik du ikke set LIVE udsendelsen med Mads Bo og jeg, så kan du lave en god smoothie eller en god kop kaffe og sætte dig og nyde det lige HER

Du kan også downloade den GRATIS e-bog med opskrifterne HER

Du kan også tilmelde dig High on Life's nyhedsbrev lige HER
 
 

Julegave -den bedste blender

Den bedste blender
 

Jeg får meget ofte spørgsmålet om, hvilken blender, der efter min mening er bedst, og jeg er ikke et øjeblik i tvivl: Vitamix er blendernes Rolls Royce, og investerer du i en Vitamix, så har du en god blender og ven resten af livet. Måske julegaven til en, du holder af?

Jeg undersøger markedet og mulighederne nøje, før jeg investerer i nyt køkkengrej eller maskiner til madlavningen. En af af årsagerne hertil er, at mange ligesom jeg, har oplevet, at adskillige af de blendere, der sælges, simpelthen ikke har tilstrækkeligt med watt eller motorkraft til at blende grønsagssupper, pestoer, hjemmelavet konfekt, nødder etc.

Erfaringerne har lært mig, at en blender skal have mindst 600 watt for at du bliver glad for den til din daglige madlavning. Blendere med mindre kapacitet kan vanskeligt klare grønsager, nødder, mandler og tørrede frugter i tilstrækkeligt omfang, så du skal blende ad flere omgange, og det bliver man træt af. Vitamix’en har 1380 watt, og den er vitterlig susende stærk og fantastisk anvendelig. Jeg har haft en del blendere, og købte nok for billigt i starten, fordi jeg ikke var opmærksom på betydningen af en god motorkraft og tilstrækkeligt med watt. En blender skal kunne variere hastigheden, afhængigt af, hvad du ønsker at blende, så den ikke går i stå, når du eksempelvis skal blende grønsager og tørret frugt etc. Den skal også have en motor på mindst 600 watt, og gerne mindst 1000 watt, ligesom det er vigtigt med stærke knivsblade og en kantet kande for optimal blendning.

Min blender er mit absolut vigtigste redskab i køkkenet, og jeg bruger den flere gange dagligt. Det er sundt at blende, og jeg laver lækre grønsags-smoothies, skønne, varme supper, lækre pestoer, nemme desserter eller andet. Fordi jeg bruger min blender så meget, har jeg valgt Rolls Royce modellen indenfor blendere, nemlig en Vitamix med alt i tilbehør. Den er dyr, men på tilbud lige nu, du kan spare kr. 1500,-, og efter min mening få en blender, der er helt i særklasse god. Køb Rolls Royce blenderen HER
Dette er ikke en reklame, jeg er bare begejstret
 

Den bedste mindre blender

Vitamix
 

Om morgenen, når jeg eksempelvis laver min gulerodssmoothie eller grønne smoothie,  som jeg kalder Tarmbakteriernes festmåltid, så er det en fornøjelse med en rigtig god blender, der gør morgenmaden cremet, blød og lækker i et snuptag, og som samtidig er let at rengøre.

Har jeg gæster, så forbereder jeg desserten, eksempelvis sund chokolademousse eller hindbærdessert i blenderkanden, og alt hvad jeg skal gøre er at blende i et par minutter og så servere.

Jeg vil betegne min blender som mit absolut mest foretrukne køkkenredskab, og nummeret mindre - lillebroderen til ASCENT A3500I hedder Vitamix Explorian E320. Den er også en i særklasse god blender fra Vitamix, og den er tiltænkt dig, der blender dagligt men ikke har behov for de mange og avancerede egenskaber som Vitamix Ascent-serien tilbyder.

Vitamix E320 kommer med 2 liters kande og har en motor med 2,2 HK. Genialt til dig der ønsker en super stærk blender, men ikke har behov for de mange særlige egenskabet ved Ascent. 

Vitamix Explorian E320 er en rigtig god intro-blender, så du også kan nyde godt af de mange lækre og blendede retter, den får mine varmeste anbefalinger og er velegnet som en god julegave til dig selv eller en, du holder af.

Spar kr. 1000,- på E320 lige her
Vitamix E320
Dette er ikke en reklame, jeg er bare begejstret

Vitamix E320
 

Den mest omsorgsfulde gave, du kan gi' dig selv og dine kære

7 veje til et langt liv

I 7 veje til et langt liv - få det bedste ud af dine gener - finder du, udover masser af velunderbygget viden om god aldring, epigenetik samt gode opskrifter, også nyt om søvn, stress, vitaminer og hukommelse. Og det bedste af det hele er, at uanset din alder, så er kroppen lydhør og modulerbar. Du finder masser af redskaber til et godt og langt liv i bogen.

Står du og mangler en god og omsorgsfuld julegave til din forældre eller andre i familien, du holder af, så er 7 veje til et langt liv et godt valg. OG få ovenikøbet EKSTRA 15% rabat.

Køb bogen med rabatkoden LANGTLIV her 7 veje til et langt liv
Ved at indtaste koden LANGTLIV når du når frem til sidst i betalingen, kan du som modtager af Madforlivet nyhedsbrev opnå 15% ekstra rabat på dagsprisen hos Saxo.
Gælder dog ikke Saxo Premium kunder, I får rabatten via jeres medlemsskab. 

Bogen er den mest omsorgsfulde gave, du kan give en, du holder af.
Køb bogen her 7 veje til et langt liv

Dette er en reklame for min egen bog
 
 

ADVENTSKONKURRENCE

Gorridsen

vind en bog + Gorridsen trøje

7 veje til et langt liv
Gorridsen Design fremstiller de smukkeste, skønneste og letteste trøjer i smuk, smuk Alpaca uld. Marianne Gorridsen etablerede for cirka ti år siden et strikkeri i et af verdens fattigste lande, Peru. Siden har Marianne hjulpet en række af områdets kvinder til et meningsfyldt og givende arbejde. Det betyder, at når du køber en af de vidunderlige trøjer i alpaca uld, så muliggør du det for fabrikkens kvinder at forsørge sig selv og deres børn og give børnene mulighed for at gå i skole. Efter skoletid kommer børnene så hen på strikkeriet, hvor der hver dag bliver lavet et måltid mad til de ansatte og deres børn. Kvindernes dygtige hænder skaber på denne fine måde værdi og skønhed, både for os her i Danmark, men også for trængte familier i Peru. Det er på alle måder et smukt projekt. Måske et julegaveønske, se mere HER
 
I denne uges Madforlivet Adventskalender kan du vinde en af Mariannes smukke trøjer samt min bog 7 veje til et langt liv til en samlet værdi af kr. 1795,-. 

Alt, hvad du skal gøre er, at svare på nedenstående spørgsmål og sende svaret til anette@madforlivet.com inden mandag den 18. december 2024. 
 
SPØRGSMÅL: Hvor er Marianne Gorridsens trøjer fremstillet?
A: Kina
B: Peru

Vinderen publiceres i næste uges nyhedsbrev, hvor du igen vil få en vinderchance.
Denne uges præmie er venligst doneret af Gorridsen Design. 

Vinderen af Madforlivet's 2. Adventskalender er udtrukket. Stort til lykke til vinderen af et eksemplar af 7 veje til et langt liv samt en aero press, to poser kaffe fra Berry & Bean samt lidt god chokolade - samlet værdi af kr. 800,-.
 Gevinsten er sendt til:

Natashia Ninet Hjelme fra Odense. Til lykke Natashia og rigtig glædelig jul.

Du har muligheden for at prøve lykken i Madforlivet's 3. Adventskalender ovenfor. 
  
 

Undgå pesticider og PFAS

EU godkender fortsat brug af glyphosat
 

Trods en frivillig aftale med landets politikere om det modsatte, så anvender landmændene flere og flere pesticider og andre sprøjtegifte ud over afgrøderne - altså vores mad - og rester af disse ender hyppigt i maden og i grundvandet. Det er årsagen til, at vi i Danmark har måttet lukke mere end 100 grundvandsboringer om året igennem de seneste mange år. I Danmark udgør grundvandet vores drikkevand.  

Det mest anvendte sprøjtemiddel i Danmark - og i verden - er Roundup. Aktivstoffet i Roundup hedder glyphosat. I løbet af de senere år har undersøgelser om glyphosats potentielle indvirkning på vi menneskers sundhed givet anledning til bekymring, og stoffet har været centrum for årelange uoverensstemmelser i EU om fortsat godkendelse og anvendelse. Desværre for os og vores børns helbred har EU – med effektive lobbyister og Danmarks hjælp – godkendt glyphosat til fortsat brug i landbruget i yderligere ti år. Det er ganske enkelt stærkt forstemmende.  

Endnu mere forstemmende er det, at der iblandes PFAS – de såkaldte evighedskemikalier - der betegnes som voldsomt toksiske og potentielt kræftfremkaldende - i sprøjtemidler. Ja, du læste rigtigt, landbruget sprøjter verdens giftigste kemikalier ud over vores mad.   

Problemet er, at vi udsættes for alt for mange forskellige kemiske stoffer, og det kan påvirke vores og vores børns helbred. Hos Landbrug og Fødevarer, der på mærkværdig vis har fået alt, alt for stor politisk indflydelse, er der ingen hjælp at hente. Tværtimod. 

Derfor. Ønsker du det bedste for dig selv og dine kære, så er det NU, du skal bruge din store magt som forbruger - KØB ØKOLOGISK - hver gang. Spis flere af årstidens økologiske grønsager, her er priserne de samme som på de konventionelle. Den eneste mulighed vi har for at støtte vores og vores børns sundhed går gennem at støtte økologien og de rene råvarer. Gør vi ikke det, findes der ikke økologi ikke om få år. Tænk dig nu om og KØB ØKOLOGISK!
Du kan læse mere i artiklen her 
EU godkender fortsat glyphosat 
 

 
 

To sundhedsfremende gaver

Aarstiderne
 
1. En måltidskasse hver uge
Økologien er ved at blive udfaset. Forestil dig en verden, hvor du ikke kan købe rene råvarer! Personligt finder jeg tanken skræmmende, både for mig selv og mine børn og børnebørn. Der er stærke kræfter, der arbejder på at fjerne den økologiske fødevareproduktion fuldstændig, og de er ved at lykkes med det. Faktisk hjælper du dem godt på vej ved at vælge konventionelt dyrkede fødevarer fremfor økologiske. 

Vi bliver, hvad vi spiser, og derfor er en af de bedste julegaver, du kan give dine børn og børnebørn, et par uger eller måneder med en måltidskasse fra Aarstiderne. Det er høj kvalitet, let at gå til og velegnet til alle typer familier. Jeg kan på det varmeste anbefale det. Du kan bestille Aarstidernes måltidskasser her 
Aarstidernes måltidskasser

2. En vandrenser
Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg igennem mange år, har renset mit drikkevand. Vores drikkevand i Danmark er hårdt belastet af pesticidrester og PFAS, stoffer, der kan gøre os syge. Vandet burde derfor efter min mening renses for disse potentielt skadelige stoffer, før det sendes ud til os allesammen. Det gør de fx. på Fanø på grund af den voldsomme PFAS forurening, men trods forureningen er der desværre ikke politisk vilje til at iværksætte en landsdækkende rensning. 

Du kan derfor, ligesom jeg gør, rense dit drikkevand for pesticider og PFAS ved hjælp af et keramisk filter. Måske endda en g
od julegaveide til dine børn eller til dig selv. Det er effektivt og billigt, kobles på hanen, og det kan anskaffes med plastiktop for kr. 990,- og med rustfri ståltop for kr. 1950,-.
Læs om det keramiske filter her
Sundt-vand

 

vandrenser
 
 

Hvid gløgg med/uden alkohol

Hvis gløgg
 

Hvid gløgg med og uden alkohol er en skøn og hyggelig drik. Laver du den alkoholfri version med æblesaft, så kan gløggen nydes af hele familien. Det smager rigtig godt, er let at lave og er et godt supplement til julehygge i december måned. Du kan også tilføje lidt alkohol, hvis der er voksenfest.
Find opskriften her Hvid gløgg 

 

Herlige honningkager

Honningkager

Virkelig skønne, superlette, julede og velsmagende honningkager med en pikant smag af muskat. Honningkagerne kan blive hele familiens favoritter, og de kan bages med eller uden gluten. De er virkelig gode. Du finder opskriften her 

Herlige honningkager
 

 

Lidt om 100-års pakken

100-års pakken
 
Jeg får rigtig mange positive tilbagemeldinger på 100-års pakken, som jeg præsenterer i min bog 7 veje til et langt liv. Derfor får I også her mulighed for at læse lidt om den. 

Det hele startede med professor Urban Alehagens forskning i vitaminer og mineralers betydning for vores helbred og livslængde. Han har påvist ganske fantastiske resultater i forhold til selen og CoQ10's effekt ved hjertekarsygdomme, hvor daglige tilskud af selen og CoQ10 markant bedrede hjertefunktionen blandt forsøgspersonerne på alle parametre. Antallet af dødsfald blandt mennesker, der indtog disse tilskud, blev ligeledes reduceret.

Resultaterne af dette studie, der blev offentliggjort i International Journal of Cardiology, viste, at de forsøgspersoner, der hver dag indtog tilskud af selen og Q10, havde mere end 50 procent lavere risiko for at dø af hjertekarsygdom, en hyppig dødsårsag blandt ældre.

Ud fra data og blodprøver fra disse oprindelige studier, har Urban Alehagen og hans forskerteam udledt yderligere 25 interessante delresultater. Et af disse er, at de af os, der har lave niveauer af selen CoQ10 ofte har en øget grad af oxidativt stress og inflammation, der kan sætte ekstra fart på aldringsprocessen. Tager man disse to stoffer som tilskud, vil det for mange kunne påvirke aldringsprocessen, så den forløber langsommere. De har også påvist, at de deltagere, der tog tilskud af coenzym Q10 og selen, holdt sig i live i længere tid, ligesom telomerafkortningen blev hæmmet. 

Disse studier og denne viden ligger blandt andet til grund for min såkaldte 100-års pakke, der indeholder det, mange 40+ kan have behov for hver dag. Den kan potentielt - sammen med den gode mad og de øvrige Aldersknapper, som jeg gennemgår i bogen - være med til at forebygge og holde os friske. 

Et firma har valgt at udbyde min 100-års pakke som en samlet pakke til køb, der indeholder til to måneders forbrug. Jeg har intet med det at gøre, hverken økonomisk eller på anden måde, men har sagt ja til navnet, fordi det betyder, at I kan købe pakken samlet til en særligt god pris. De kører nemlig lige nu en ret suveræn pris på pakken, ligesom du også kan købe hvert produkt for sig. 
Du kan købe 100-års pakken lige her 100-års pakken 
Du kan læse meget mere om Urban Alehagens forskning i 7 veje til et langt liv.
Du kan læse mere om Urban Alehagens forskning her Aldring kan forhales

Dette er ikke en reklame, jeg er blot inderligt begejstret 
 

Svampe postej med salat

Svampepostej
 

Svampepostej med salat smager fantastisk dejligt, er god her i julen og let at lave. Svampepostejen kan serveres som selvstændig vegetarret med en god salat eller som tilbehør til kød eller vildtretter. Postejen kan let laves glutenfrit. En skøn, let og vegetarisk ret. Find opskriften her Svampepostej 

 

Mynteguf med mere...

Mynteguf
  

Du kan sagtens lave let og sund, hjemmelavet konfekt.
Se hvor let her Mynteguf 
eller Hjemmelavet marcipan, sødet med dadler eller æbler HER 
eller
Delikate abrikoser, overtrukket med hvid chokolade HER

 

Grøn mad til jul og nytår
 

Du kan stadig nå at købe Kirsten Skaarups nye og voldsomt inspirerende e-bog, fyldt til randen med skønne velsmagende og plantebaserede jule- og nytårsopskrifter. Bogen er GOD, og her finder du alt, hvad du har brug for til lækre, grønne jule- og nytårsretter. 
Køb Kirstens fantastiske e-bog til 1/2 pris HER
 

Du kan også stadig nå at købe min bog 7 veje til et langt liv med ekstra 15% rabat ved at bruge koden LANGTLIV lige her 7 veje til et langt liv
 
Skulle du også have lyst til at følge med i mit liv, i tilblivelsen af nye retter og andre hyggelige tiltag, så er du SÅ velkommen her på Instagram
 
Følg gerne min side her på og få svar på eventuelle spørgsmål Facebook
  
Skulle du have spørgsmål eller blot savne viden eller inspiration til sunde og lækre opskrifter, så husk at du kan søge i mere end 2000 artikler og opskrifter lige her på Madforlivet 
 
Jeg ønsker dig en rigtig dejlig og julet uge
Anette