Dette er årets sidste Madforlivet nyhedsbrev, men glæd dig til det nye år, hvor vi præsenterer Jer for godt nyt og en række forbedringer -  en nytårsgave til all jer, der modtager dette nyhedsbrev.
 
I denne uges udgave af Madforlivet nyhedsbrev finder du god og vigtig viden om kanel, du finder en række ideer til sidste øjebliks julegaver, for det er idag ved middagstid sidste chance for at nå at få pakker leveret med posten. Men fortvivl ikke, du kan stadig nå det, se mine favoritter og forslag herunder, både til PFAS fri pander, til den lækreste badekåbe og den skønneste lune trøje. Jeg foreslår også et par boggaver, for eksempel Vanedyr eller min egen bog 7 veje til et langt liv, sidstnævnte med EKSTRA 15% rabat på Saxo's i forvejen lave pris. Du kan købe 7 veje til et langt liv til særpris lige HER 7 veje til et langt liv

Vi sætter også fokus på skønne, julede opskrifter, du kan købe Kirsten Skaarups inspirerende opskriftsbog om grøn jule- og nytårsmad til 1/2 pris, ligesom du herunder finder skønne juleopskrifter på hjemmelavet konfekt, hvid gløgg, dejlige salater til julebordet og en sund og lækker vintersmoothie.

Vi kører også sidste runde af Adventskalenderen, hvor du kan vinde en af mine nye bøger samt en 100-års pakke. Deltag ved at svare på spørgsmålet herunder.  
Nyd det hele, julen og hinanden Anette      
 

Delikat og velsmagende vintersmoothie

Vintersmoothie
 
Denne vintersmoothie eller jule smoothie smager forrygende og er fyldt med sunde næringsstoffer, lige det vi trænger til på en kold jule- eller vinterdag. Du kan variere indholdet, afhængig af, hvad du har af grønsager i dit køleskab. Ved at blende grønsagerne, så bevarer du fibrene fra grønsagerne. Det er en fordel, for de er sunde for tarm og fordøjelse, og så optager du råvarernes vitaminer og mineraler bedre, når de er blendede. Smoothien er god og gavnlig for blandt andet blodtryk og hjerte.
D
u finder opskriften her Vintersmoothie

 

Vælg ægte Sri Lanka kanel til julens retter

Ægte eller uægte kanel
 
Vælg den ægte kanel til julens retter og til julegrøden!

Der findes to former for kanel: Sri Lanka kanel og Kassiakanel. Forskellene ligger primært i kvaliteten og indholdet af kumarin, et potentielt levertoksisk stof. 

Kassiakanel er den mest anvendte form, formodentlig fordi den er billig. Men den er også langt rigere på kumarin end den ægte Sri Lanka kanel, hvor indholdet er meget lavt. Sri Lanka kanel er i højere grad end kassiakanel sundhedsfremmende, blodsukkerstabiliserende og velsmagende, og derfor også den mest anbefalelsesværdige at anvende. 

Ægte Sri Lanka kanel fremstilles af unge skud fra planten Cinnamomum verum, og afgrøden dyrkes i Indien og på Sri Lanka. Ægte kanel er håndskåret, og kanelstængerne rulles af fine, aromatiske stykker inderbark. Sri Lanka kanel kan købes i form af hele kanelstænger, der i denne ægte form er både bløde, sprøde og ujævne i overfladen, men selvfølgelig også i pulveriseret form, som det kanel vi bruger i kager og drysser over morgenmaden eller julegrøden. 

Måske husker du balladen om kanelsneglen for et par år siden. Den skyldes kassiakanel, der som regel anvendes i bagerier. I for store mængder kan kassiakanel nemlig gi' leverskader blandt særligt disponerede eller udsatte. Derfor kan jeg varmt anbefale dig at købe økologisk ægte Sri Lanka kanel, for eksempel fra Sonnentor eller Colombani. Du kan læse hele artiklen her 
Vælg ægte Sri Lanka kanel 

 

SIDSTE CHANCE IDAG - HER FÅR DU JULEGAVEIDEER

Julegave - en vinterbadekåbe

Vinterbadekåbe
 

Denne badekåbe, som egentlig er udviklet til vinterbadere, bruger jeg faktisk hver dag - morgen eller aften, og det er den bedste badekåbe, du kan forestille dig. Derfor kan jeg også varmt anbefale den som en optimal julegave til ham eller hende, du holder af.

Kåben er syet i 100% økologisk bomuld, er med lækkert frotte foer og med mange små skjulte detaljer. Den er både lun og lækker, også efter badet, om det så er inde eller ude. Det er ganske enkelt den bedste gave, du kan give, og alle jeg kender, der ejer en vinterbadekåbe, er begejstrede for den. Den fås nu også i frotte eller som ponchoer, også til børn.
Køb Vinterbadekåben lige HER
Dette er ikke en reklame, jeg er bare ægte begejstret

 

Gorridsen alpaca trøje

gorridsen design
 

Gorridsen Design fremstiller de smukkeste og lette trøjer i smuk Alpaca uld. Marianne Gorridsen etablerede for cirka ti år siden et strikkeri i et af verdens fattigste lande, Peru. Siden har Marianne hjulpet peruvianske kvinder til et meningsfyldt arbejde, så de kan forsørge sig selv og deres børn og give børnene mulighed for at gå i skole. Efter skoletid  serveres der hver dag et måltid mad til de ansatte og deres børn. Kvindernes dygtige hænder skaber på denne fine måde værdi og skønhed, både for os her i Danmark, men også for trængte familier i Peru. Det er på alle måder et smukt projekt. Måske en julegaveide? Gorridsen design 
Dette er ikke en reklame, jeg er bare ægte begejstret

 

Den mest omsorgsfulde gave, du kan gi' dig selv og dine kære

7 veje til et langt liv

Så er det sidste chance for at benytte sig af koden LANGTLIV, der giver ekstra 15% rabat på Saxo's i forvejen lave pris. 7 veje til et langt liv - få det bedste ud af dine gener - er den mest omsorgsfulde gave, du kan give. Bogen er fyldt til bristepunktet med velunderbygget viden om god aldring, epigenetik samt gode opskrifter samt nyt om søvn, stress, vitaminer og hukommelse. Og det bedste af det hele er, at uanset din alder, så er kroppen lydhør og modulerbar. Du finder masser af redskaber til et godt og langt liv i bogen.

Det er en super julegave ide og en god og omsorgsfuld julegave til din forældre eller andre i familien, du holder af. 7 veje til et langt liv er et godt julegavevalg. OG du får ovenikøbet EKSTRA 15% rabat.

Køb bogen med rabatkoden LANGTLIV her 7 veje til et langt liv
Ved at indtaste koden LANGTLIV når du når frem til sidst i betalingen, kan du som modtager af Madforlivet nyhedsbrev opnå 15% ekstra rabat på dagsprisen hos Saxo.
Gælder dog ikke Saxo Premium kunder, I får rabatten via jeres medlemsskab. 
Dette er en reklame for min egen bog
 

Vanedyr - en supergod bog

Vanedyr
 
 
Vanedyr er en tankevækkende og virkelig god bog. Vi tror, at vi selv bestemmer, hvad vi køber ind, spiser, ser på tv og iøvrigt bruger vores tid på. Er vi i stedet op imod topforskeres kyniske forskning og industriers deraf kyniske manipulation med både vores hjerner og sanser? Manipulation, der ofte forstærkes af reklamemagere. 

Det startede med opdagelsen af "The bliss point", der førte til, at fødevareindustrien tilsatte de nøjagtige mængder sukker, salt og dårligt fedt til fødevarer, som bevirkede, at vi søgte disse produkter, fordi de tilfredsstillede os. Eksemplerne på nyere tids manipulationer står i kø, og adskillige førende virksomheder udnytter vores nutidige viden om vi menneskers instinkter og biologi til at stimulere vores afhængighed af deres produkter.  
 
Hvordan vi er endt her, finder du svar på i Nicklas Brendborgs spændende og interessante bog Vanedyr. Når du først har forstået tankegangen bag, så kan den forståelse udgøre din vej ud af manipulation og usunde vaner. Ved at forstå, hvordan din hjerne og instinkter fungerer, kan du finde din vej til øget kontrol og ændret adfærd.
Super bog, der får mine varmeste anbefalinger 

Du kan stadig nå at købe Vanedyr HER

Gi' en favorit stegepande

DeBuyer pande 24 cm
 

Da det for en del år siden gik op for mig, at slip-let pander, teflonpander og air-fryers i alle afskygninger indeholder de farlige fluorstoffer som PFC, PTFE og PFAS, blev jeg urolig. For jeg ved ved jo, at disse belægninger kan afgive potentielt sundhedsskadelige stoffer til maden - og dermed til os.

Det kan undre, at vores myndigheder ikke forlængst har forbudt PFAS i køkkengrej, ikke mindst i pander og i de mange air-fryers, der her til jul langes over disken. Derfor har jeg, af hensyn til min egen, mine læseres og miljøets sundhed, sat mig for at finde de bedste PFC- og PFAS-fri stegepander og gryder på markedet.

Efter grundig søgen fandt jeg frem til, at mine fremtidige pander og gryder skulle være af enten jern eller rustfrit stål for at være helt fri for skadelige fluorstoffer som PFAS og PFC. 

Vælg stegepander uden PFAS, for d
isse overflader ville ikke afgive nogle former for uønsket kemi, ligesom levetiden på produkterne er langt længere end for køkkenudstyr med PFAS slip-let belægninger.

Jeg tænker derfor også, at dette kan være en virkelig god gaveide.
Køb DeBuyer panden i 24 cm HER 
(OBS! panden findes i mange størrelser)

ADVENTSKONKURRENCE

7 veje til et langt liv

vind en bog + 100-årspakken

100-års pakken
 
Denne uges adventspræmie er et eksemplar af min bog 7 veje til et langt liv samt en 100-års pakke med vitaminer og mineraler til 2 måneders forbrug. Gevinsten har en samlet værdi af kr. 1505,00.
 
Jeg får rigtig mange positive tilbagemeldinger på 100-års pakken, som jeg præsenterer i min bog 7 veje til et langt liv. Oprindeligt vakte professor Urban Alehagens forskning i vitaminer og mineralers betydning min interesse. Han har vist suveræne resultater i forhold til selen og CoQ10's effekt ved hjertekarsygdomme, hvor daglige tilskud af selen og CoQ10 markant bedrede hjertefunktionen blandt forsøgspersonerne på alle parametre. Antallet af dødsfald blandt deltagerne, der indtog disse tilskud, blev ligeledes reduceret med mere end 50%. Forskerne bag dette studie har også påvist, at de deltagere, der tog tilskud af coenzym Q10 og selen, holdt sig i live i længere tid, ligesom telomerafkortningen blev hæmmet. Disse studier og denne viden ligger blandt andet til grund for min såkaldte 100-års pakke, der indeholder de højest optagelige former for vitaminer og mineraler i food- state former, netop det, som mange 40+ kan have behov for hver dag. Den kan potentielt - sammen med den gode mad og de øvrige Aldersknapper, som jeg gennemgår i bogen - være med til at forebygge og holde os friske. 

SPØRGSMÅL: Indeholder 100-års pakken food-state vitaminer og mineraler?
A: JA
B: NEJ

Venligst send dit svar senest den 27. december til anette@madforlivet.com. Vinderen publiceres i næste uges nyhedsbrev, der bliver i det nye år. 
Denne uges præmie er venligst doneret af Suztain.com.  
 
Du kan købe 100-års pakken lige her 100-års pakken 
Du kan læse meget mere om Urban Alehagens forskning i 7 veje til et langt liv.
Du kan læse mere om Urban Alehagens forskning her Aldring kan forhales
 
 

Vinderen af Madforlivet's 3. Adventskalender er udtrukket. Stort til lykke til Trine Lind, der er vinderen af et eksemplar af 7 veje til et langt liv samt en Gorridsen trøje i alpaca uld til en samlet værdi af kr. 1795,-. Gevinsten er sendt til:

Trine Lind fra Ans. Til lykke Trine, og rigtig glædelig jul.

Du har muligheden for at prøve lykken i Madforlivet's 4. Adventskalender ovenfor. 
  

SKØNNE JULEOPSKRIFTER...

Hindbærtrøfler

Hindbærtrøfler
 
Trøfler står generelt højt på mange danskeres liste over god konfekt. Den mørke chokolade, den bløde smør og den kolde fornemmelse, når man spiser dem. Her har trøflerne fået et godt skud hindbærstøv, der gør dem syrlige oven i alt det andet dejlige. Sådan skriver Louisa Lorang, der er ophavskvinde til disse skønne hindbærtrøfler. 
Du finder opskriften her Hindbærtrøfler
 

Sunde konfektkugler

Konfekt

Disse sunde og velsmagende konfekt kugler er lette at lave og vil glæde hele familien, enten til jul eller til en hyggestund med en kop te eller kaffe. Der er ikke tilsat sukker i konfekt kuglerne, men de er derimod sødet med abrikoser og dadler. Der er tilsat ingefær og citron, der giver en syrlig smag. Konfektkuglerne er glutenfri. 

Du finder opskriften her Konfektkugler 
 

Grøn mad til jul og nytår til 1/2 pris - vildt skønne opskrifter

Grøn mad til jul og nytår
 

Her finder du alle de grønne og vegetariske juleopskrifter, du har brug for til jul og nytår. Køb Kirsten Skaarups nye og voldsomt inspirerende e-bog, der vitterligt er fyldt til randen med skønne velsmagende og plantebaserede jule- og nytårsopskrifter. Bogen er virkelig GOD, og Kirstens opskrifter er lækre, grønne og super velsmagende. Køb Kirstens fantastiske e-bog til 1/2 pris HER 

 

Hvid gløgg med/uden alkohol

Hvis gløgg
 

Hvid gløgg med og uden alkohol er en skøn og hyggelig drik. Laver du den alkoholfri version med æblesaft, så kan gløggen nydes af hele familien. Det smager rigtig godt, er let at lave og er et godt supplement til julehygge i december måned. Du kan også tilføje lidt alkohol, hvis der er voksenfest.
Find opskriften her Hvid gløgg 

 

Mynteguf med mere...

Mynteguf
  

Det er let selv at lave let og sund, hjemmelavet konfekt. Det er samtidig hyggeligt, og så ved du, hvad der er i.
Se hvor let her Mynteguf 
eller Hjemmelavet marcipan, sødet med dadler eller æbler HER 
eller
Delikate abrikoser, overtrukket med hvid chokolade HER

 

Julens bedste rødkålssalat

Rødkålssalat
 

Sund rødkålssalat er en fast variant på vores julebord. Vi får sund rødkålssalat sammen med anden julemad, og i juledagene med krydrede lamme-frikadeller. Den sprøde salat smager fantastisk dejligt. Rødkål kombineret med appelsiner, dadler og valnødder udgør en top velsmagende salat.
Find opskriften her Rødkålssalat

 

Salat med kål og æbler

Salat med kål og æbler

Salat med kål og æbler og lun gulerodsdressing er en delikat og fyldig salat, der er velegnet til såvel bøffer uden kød, grønne frikadeller eller et godt stykke økologisk kød. Du kan sagtens tilberede ekstra af salaten, så der er til let frokost næste dag. Du finder opskriften her
Salat med kål og æbler 
 
 
Rigtig glædelig jul allesammen, nyd det hele og hinanden. Madforlivet nyhedsbrev vender tilbage med godt nyt i det nye år...
Anette