Måske er du også blevet nysgerrig på en af de ting, som mange taler om lige nu, nemlig FASTE. Et af de første fastestudier, der blev publiceret i 2015 viste i hvor høj grad 72 timers faste satte gang i nydannelsen af immunforsvarsceller blandt forsøgsmusene. Resultatet fascinerede mig dengang dybt, så dybt, at jeg skrev en lille e-bog emnet, som jeg selv og flere andre af jer har haft glæde af. Siden 2015 er antallet af forskningsresultater på dette område eksploderet, og meget tyder på, at periodisk faste er rigtig sundt, også for os mennesker. Det har givet anledning til, at jeg har opdateret, udvidet og udviklet nye opskrifter til en omfattende e-bog på 98 sider om FASTE - fire forskellige former. I bogen får du klar besked, her beskriver jeg den seneste nye forskning og gennemgår fire forskellige former for faste, så du let kan vælge, hvilken der passer dig bedst. Der er opskrifter til alle fire former for faste. Jeg vil meget gerne dele disse næsten livsvigtige budskaber med dig, der dom trofast læser abonnerer på Madforlivet nyhedsbrev. Derfor jeg  i denne og næste uge sat en særdeles skarp pris på bogen:
Normalpris kr. 99,00 NU kun kr. 29,00 HER
 
  
Vidste du, at du kan forlænge livet og forbedre alderdommen ved at tilrettelægge dine måltider, så de giver dig optimal næring og fibre? Det er ret interessant og går også fint i tråd med vores viden om, at kvaliteten af den mad, du vælger at spise, afgør hvilke signalstoffer, hormoner og nyt, der dannes i din krop. Dermed afgør det også, hvordan du har det, og kan altså også spille en stor rolle i forhold til din livslængde. Du kan læse den interessante artikel herunder. 

Det er også med stor glæde, at vi på Madforlivet kan byde dig velkommen til vores nye og virkelig velfungerende Madforlivet.com hjemmeside. Den tidligere hjemmeside havde efterhånden mange år på bagen, og adskillige ”tilbygninger” igennem årene gjorde den en tand for snørklet at manøvrere i. Nu har min dygtige webmaster Tobias skabt en opdateret og langt mere velfungerende side, og vi håber, at du vil nyde den forbedrede søgefunktion, den større overskuelighed og den højere hastighed på siden, der rummer mere end 2000 spændende artikler og indbydende opskrifter. Velkommen HER

I forbindelse med disse forbedringer, ser vi os nødsaget til at nedlægge medlemsfunktionen eller gemmefunktionen, som den hidtil har været etableret. Den har givet for mange problemer for både jer og os. Har du materiale eller e-bøger, som du har købt før 2020 liggende i din mappe, så må jeg nu bede dig om - inden 29.02.24 - at downloade og gemme en kopi af dem i en mappe på din computer. Du kan læse, hvordan du gør HER
 
Kender du hvedegræssaft? jeg er stor tilhænger af de grønne og gavnlige dråber, der er sprængfyldt med klorofyl og vitaminer og mineraler. Du kan læse herunder, hvordan jeg for mange år siden blev hjulpet effektivt af hvedegræssaft, og jeg har været fan lige siden. Hvedegræssaft er også optimalt at supplere en eventuel faste med.  
 
Forårets foredrag skydes igang med besøg i Køge og Roskilde hhv. den 30. og 31. januar. Her vil jeg fortælle om 7 veje til et langt liv, forskningen, erfaringerne og aldersknapperne. Vi kommer omkring det hele, du får svar på eventuelle spørgsmål, og før du går hjem, vil du have redskaberne til at gå igang med de livsforbedrende tiltag. Håber vi ses. Du kan læse mere om foredragene og tilmelde dig herunder.  

Du finder også en masse skønne opskrifter på grøn og sund morgenmad, på super hvedegræssmoothie, på to forskellige og lækre supper, på skønne rodfrugtreder samt på bagte rodfrugter med hummus og knas. Opskrifter, der både smager og kan skabe glæde for hele familien. Rigtig god læselyst og rigtig god uge

 Anette     
 
 

FASTE - fire forskellige former - NY og spændende e-bog

 
FASTE

 

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste, det var i forbindelse med offentlig-gørelsen af et ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), begyndte at producere nye immunforsvarsceller.

Dengang var det revolutionerende nyt, men i dag er dette studie suppleret af en lang række spændende publiceringer, der bidrager yderligere til vores viden om, hvad let faste kan gøre for os. Og det er faktisk ikke så lidt. Køb bogen lige HER

At faste er i dag mere populært end nogensinde. Og formodentlig med rette, for der tegner sig et billede af, at periodevis faste i form af let afholdenhed fra visse fødevarer i kortere eller længere perioder, eller det at spise i særlige tidsintervaller, faktisk kan have en række sundhedsmæssige, eller måske ligefrem livsforlængende, fordele. Udover at det er sundere for kroppen, vil du givetvis også føle dig friskere og mere energifyldt.

Her i e-bogen, der er på 98 sider, finder du god og ny viden, brugbare råd og sunde opskrifter til fire forskellige former for faste. De mange muligheder serveres i en overskuelig og samtidig velunderbygget form, der vil sætte dig i stand til at prøve mulighederne af og forhåbentlig finde den form, der passer dig bedst. Du vil blive klogere på:

1. Saft-Smoothie faste
2. Periodisk faste 16:8
3. Periodisk faste 5:2
4. Imiterende faste 72-120 timer

Du kan ved køb af bogen downloade en gratis MADPLAN, så du kan designe din optimale faste med dine favoritopskrifter fra bogen. 

Køb e-bogen Faste - fire forskellige former HER 
Normalpris kr. 99,00 - 
LIGE NU og indtil 21.01 KUN kr. 29,-. 

Denne bog er en opdateret fortsættelse af min oprindelige e-bog fra 2015, der er udgået. 
Dette er en reklame for min egen bog

 

Hvedegræs er livgivende og fyldt med sundhed

 
Hvedegræs smoothie

For næsten 14 år siden oplevede jeg for første gang på egen krop de mange fantastiske egenskaber, som hvedegræs har. Jeg havde læst en af de mange undersøgelser, som Dr. Ann Wigmore fra Hippocrates Health Institute i Boston, havde foretaget. Hun har igennem en årrække afprøvet og testet hvedegræs mod mange forskellige lidelser, og med rigtig gode resultater. Hun har på baggrund af sin forskning udgivet bogen ”The Wheatgrass Book” om netop de mange sundhedsfordele ved hvedegræs.
 
Det hjalp mig effektivt mod mine gener, og jeg erkender, at jeg er lige siden har været kæmpe fan af hvedegræs, der er såvel nærende som vitaliserende. Ingen anden afgrøde indeholder så mange forskellige vitaminer, mineraler, klorofyl og andre gavnlige mikronæringsstoffer som hvedegræs. 

Jeg startede friskt med selv at dyrke hvedegræs i vindueskarmen, pressede det hver morgen til shots, det var et virkelig stort arbejde. Da jeg fandt ud af, at det, jeg selv dyrkede og pressede, var langt mere sukkerholdigt ifht det, der dyrkes på friland, så har jeg lige siden købt  færdigfrossen hvedegræssaft fra den danske forsker Britt Cordi i England Brittsuperfoods. Britt dyrker økologisk hvedegræs på friland i England, presser det lige når det er høstet, og fylder det i små, smarte portionsposer, der omgående fryses ned. Hun sælger disse små portioner i poser af 30 stk. De ankommer frosne til din hoveddør en eller to dage efter de er bestilt, lige klar til at komme i fryseren. Hver morgen kan du så tage et eller to shots op, lægge det i lunkent vand i fem min. og drikke det med lidt vand – eller, som jeg gør, putter det i min grønne morgensmoothie.  

Har du også lyst til at gøre noget godt for din sundhed, så kan jeg varmt anbefale dig et dagligt skud hvedegræs. Det giver eksempelvis en fantastisk start på dagen og er en god investering i din sundhed, og det passer perfekt, hvis du vil prøve den periodiske faste af.  
 Du kan finde Brittsuperfoods lige HER
Opskriften på den lækre hvedegræs smoothie finder du HER
 
 

Det siger forskningen om periodisk faste

 
FASTE


Nyere forskning viser, at du kan opnå en række konkrete og målbare sundhedsmæssige fordele ved at faste. 
Først og fremmest, så kan faste øge insulinsensitiviteten og bringe bedre balance i dit blodsukker. Når blodsukkeret falder, så kan det få dine celler til at signalere, at de mangler energi. Det fører til, at de begynder at optimere deres funktioner ved at nedbryde gammelt og brugt protein og genbruge eller danne nyt. Derudover effektiviseres din energiproduktion i cellernes mitokondrier, dine celler vil dele sig i et langsommere tempo, og som en ekstra gevinst beskyttes dine stamceller i højere grad, end når du ikke faster. Stamceller er ubrugte celler, der ikke har specialiseret eller delt sig.  

Det betyder, at faste kan fremme et stabilt blodsukker ved at øge insulinfølsomheden, og det kan være nyttig viden for mange, der lider af ustabilt blodsukker, insulinresistens eller er i risiko for at udvikle diabetes. Et stabilt blodsukker er en af de bedste sundhedsinvesteringer, du kan foretage, blandt andet fordi ustabile blodsukkerniveauer ofte fører til øget grad af inflammation i kroppens væv.

Faste kan således også hæmme inflammation. Inflammation er en betændelsestilstand, der indgår som en konstant og naturlig del af vores immunrespons i kampen mod infektioner etc. Bliver graden af inflammation for høj, eksempelvis på grund af en uhensigtsmæssig livsstil eller ustabile blodsukkerniveauer, så kan inflammationen føre til alvorlig sygdom. Forskning viser os i dag, at høj grad af inflammation er involveret i udviklingen af en lang række af de mest forekommende sygdomme som diabetes, gigt, hjertekarsygdomme med mere. Nogle undersøgelser viser, at faste, samt faste i kombination med styrketræning, kan bedre disse tilstande ved at mindske niveauerne af inflammation, blandt andet målt i reduktionen af C-reaktivt protein (CRP) samt interleukin-6 (IL-6) Begge er markører for inflammation. Dermed øges hele kroppens sundhed.

Du kan læse meget mere i min e-bog FASTE - fire forskellige former HER

 

Velkommen til en ny og forbedret Madforlivet hjemmeside

 
Madforlivet.com
 
Det er også en stor, stor fornøjelse at kunne byde dig velkommen til vores nye og langt mere velfungerende Madforlivet.com hjemmeside. Den tidligere hjemmeside havde efterhånden mange år på bagen, og adskillige ”tilbygninger” igennem årene gjorde den en tand for snørklet at manøvrere i. Nu har min dygtige webmaster skabt en opdateret og langt mere velfungerende side, og vi håber, at du vil nyde den forbedrede søgefunktion, den større overskuelighed og den højere hastighed på siden. 

I forbindelse med disse forbedringer, ser vi os nødsaget til at nedlægge medlemsfunktionen, som den hidtil har været etableret. For dig, der har en medlemsmappe på hjemmesiden, betyder det i første omgang, at ’gemme’-funktionen nedlægges per 29. februar, da den over årene har givet anledning til en række tekniske udfordringer for både dig som bruger og for mig. Du vil fortsat have adgang til alle de mere end 2000 opskrifter og artikler på Madforlivet.com helt gratis, men hvis du har købt e-bøger via min hjemmeside før 2020, der ligger i din mappe på siden, så må jeg nu bede dig om at downloade og gemme en kopi af dem i en mappe på din computer. Denne ændring påvirker på ingen måde dit abonnement på Madforlivet nyhedsbrev og vil ikke afføde ændringer i hverken udsendelser eller modtagelse af mit nyhedsbrev eller adgang til materialet på min hjemmeside.
Du kan finde en guide til, hvordan du tilgår din mappe HER
 
Den nye hjemmeside er klar. Du kan roligt glæde dig og er SÅ velkommen HER
 

Sådan lægger du ti år til dit liv og øger din sundhed

 
Sådan forlænger du dit liv med ti år

Vidste du, at du kan forlænge din levealder med op til 10 år og øge din sundhed blot ved at vælge sunde råvarer til og usunde fødevarer fra?
 
Et studie, ledet af forskere fra Norge og England, viser, at spiser du primært sunde, uforarbejdede råvarer og laver mad fra bunden, så kan det alene hæmme udviklingen af sygdomme og påvirke din forventede levetid med op til ti år.
 
Denne forskning er ret overbevisende i forhold til madens betydning for vores helbred og livslængde. Du er, hvad du spiser, og dine valg af råvarer og mad omsættes til nye celler, enzymer og signalstoffer. Kvaliteten af den mad, du vælger at sætte til livs, er også afgørende for kvaliteten af dannede signalstoffer, og det påvirker din krop, din psyke og din sundhed positiv eller negativt. Så enkelt er det.  
 
Forskerne analyserede data fra 467.354 britiske borgere, der alle noterede deres spisevaner i velkendt medicinsk database kaldet UK Biobank. Deltagerne blev inddelt i fire gruppe: Én gruppe spiste gennemsnitligt, en anden spiste decideret usundt, en tredje spiste efter de officielle kostråd og en fjerde spiste efter det, forskerne valgte at kalde en "livsforlængende" diæt.  
 
Mænd og kvinder i 40-årsalderen, som indførte permanente livsstilsændringer i forhold til deres madvaner og gik fra usundt til at spise efter kostrådene, opnåede cirka ni års længere levetid. Forskerne fandt endnu større fordele blandt dem, der også skippede sukkerholdige drikke og forarbejdet kød og i stedet spiste flere grønsager, nødder, frugt og moderate mængder fisk. Disse ændringer gav 10,8-10,4 forventede ekstra leveår.  
Det er godt nyt, der er meget at hente ved at prioritere gode, uforarbejde og økologiske råvarer og gå i en stor bue udenom forarbejdede fødevarer, færdigretter og fast-food. Også selvom du først starter som 70-årig med at ændre madvaner, så er positivt i vente. Her kan du forvente, at forlænge liv med imellem fire og fem år, hvis du vælger den sunde, livforlængende levevis. Undersøgelsen er udgivet i tidsskriftet Nature Food. 
Du kan læse, like og dele artiklen her Sådan forlænger du dit liv med ti år

Foredrag 7 veje til et langt liv - Køge 30.01 og Roskilde 31.01

 
Foredrag
 

Har du et ønske om at kunne holde dig så frisk og sund som muligt hele livet? Så kom og vær med i Køge eller Roskilde, hvor LOF har arrangeret foredrag med mig her, sidst i januar. Jeg vil disse aftener afsløre nogle af de hemmelige veje til et langt og godt liv. Jeg lover, at det både bliver både hyggeligt og underholdende. 

Foredraget vil være krydret med fortællinger og erfaringer fra nogle af verdens ældste, og deres erfaringer kan faktisk kobles til de mange nyere, videnskabelige resultater indenfor aldring. Du vil blandt andet kunne høre mere om, hvad god mad, god søvn, godt selskab og motion kan gøre af godt for dig, og hvordan det kan hjælpe dig til at få det allerbedste ud af dine gener, så du kan leve godt og længe.

Kom og få inspirerende indspark, velunderbygget viden og konkrete redskaber, som med det samme vil sætte dig i stand til at navigere optimalt og sundt i livet. 

Du kan deltage i foredraget '7 veje til et langt liv' med Anette Harbech Olesen her:

- 30. januar kl. 19-21: Teaterbygningen i Køge.
- 31. januar kl. 19-21: Roskilde Bibliotek

Læs mere og køb billetter HER

 

Skønne rodfrugtreder

Rodfrugtreder
 
Charmerende, sunde og velsmagende fuglereder af rodfrugter, en slags røsti, med æg. Opskriften er velegnet til såvel glutenfri morgenmad som frokost og tilbehør til aftensmaden. Opskriften er til fire til otte personer, afhængig af hvornår og hvordan retten serveres. 
 

Slankesuppe

Slankesuppe
 
Sund og let slankesuppe, som du sagetns kan lave i større portioner. Den er sund og nærende og smager godt. Har du ønske om vægttab, kan du med fordel spise denne suppe, undgå sukker og almindeligt hvidt brød og få dig rørt lidt hver dag. Du finder opskriften her
 
 

Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe smager fantastisk og er sundt for tarmens mikrobiom og let at lave. De sunde jordskokker kan let tilberedes til en velsmagende suppe, og dermed har du let aftensmad. Du kan finde opskriften på min favoritversion af jordskokkesuppe herunder.
Du finder opskriften her
Jordskokkesuppe

 

Skøn, grøn morgenmad

Grøn morgenmad
 
Denne opskrift på skøn, grøn og sund morgenmad er let at lave. Den grønne “yoghurt” kan suppleres med forhåndenværende grønsager og bær, den er super nærings- og fiberrig og giver god mæthed. Server den gerne med Kernemysli for næring og crunch. Du finder opskriften her
 

Bagte rodfrugter med hummus

 
Bagte rodfrugter
 
Skøn og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Let at lave, super fiberrig og velsmagende. Du kan roligt lave til flere dage. 
Du finder opskriften her Bagte rodfrugter med hummus
 

Faste

Fik du købt min e-bog FASTE - fore forskellige former? Hvis ikke, så kan du stadig nå det lige her. Normalpris kr. 99,- NU kr. 29,- Køb bogen HER
 
Er du glad for Madforlivet nyhedsbrev, så er du meget velkommen til at anbefale nyhedsbrevet til venner og familie, som også vil kunne have glæde af en masse viden og opskrifter. De kan tilmelde sig helt gratis HER

Skulle du også have lyst til at følge med i mit liv, i tilblivelsen af nye retter og andre hyggelige tiltag, så er du SÅ velkommen her på Instagram
 
Følg gerne min side her på og få svar på eventuelle spørgsmål Facebook
 
Skulle du have spørgsmål eller blot savne viden eller inspiration til sunde og lækre opskrifter, så husk at du kan søge i mere end 2000 artikler og opskrifter lige her på Madforlivet 
 
Jeg ønsker dig og dine alt godt
Anette