Denne uges Madforlivet nyhedsbrev byder på en gave til dig fra mig. Jeg har nemlig valgt at forære dig fri download af ikke mindre end seks forskellige e-bøger, hvor du frit kan vælge en eller dem alle. Tilbuddet skal ses som en tak fra os på Madforlivet til dig for loyal og trofast støtte til os, også under flytning og forbedringsproces af hjemmesiden. Tilbuddet gælder ugen ud, og vi håber det må bringe både sundhed og glæde til dig og dine. 
 
Tanker, tro og overbevisninger er magtfulde faktorer, der kan have afgørende betydning for vores indre biokemi, og dermed også for sundhed, raskhed eller sygdom. Jeg har i mange år interesseret mig for tankernes kraft, ikke mindst for, hvorfor placebo behandlinger kan have så stor effekt, og det har undret mig, hvorfor disse naturlige og virkningsfulde aspekter ikke i højere grad anerkendes og inddrages i behandlingstilbuddene i Danmark. 
 
Derfor har jeg valgt at skrive et par artikler om dette vigtige emne, så du kan læse mere om, hvor stor indflydelse dine tanker og overbevisninger har, både for din adfærd, men også for din sundhed og eventuelle helbredelsesproces. Mere om dette emne herunder.  
 
I forbindelse med disse artikler har jeg læst flere interessante bøger om emnet og har valgt at omtale to af dem her i nyhedsbrevet. De er både GODE og oplysende og kun til at blive klogere og sundere af.  
 
Ses vi mon i Brædstrup, Hadsten eller Køge? Disse steder fortæller jeg blandt andet mere om 7 veje til et langt liv, om hvordan du får det optimale ud af dine gener, om forskningen, erfaringerne og aldersknapperne. Vi kommer omkring det hele, og du får svar på eventuelle spørgsmål samt redskaber til en række livsforbedrende tiltag. Håber vi ses. Du kan læse mere om foredragene og tilmelde dig herunder.

Du finder også en skøn opskrift på en smoothie, vidunderlige spinatpandekager, en suveræn broccoli pizza, en delikat og nem frittata med urter samt ovnristede grønsager i fad som nemt tilbehør. Sunde og enkle opskrifter til ugen, der både smager og kan skabe glæde for hele familien. Rigtig god vinterferie og rigtig god læselyst 

I næste uge handler det om, hvordan vi bedst plejer vores vinterhud og -hår ...

 Anette     
 
 

Afslappende stress-af smoothie

 
Stress af smoothie
 
Denne friske og delikate Stress-af Smoothie er let at tilberede, og den virker både nærende og beroligende. Smoothien er velegnet til såvel børn som voksne. 
Her finder du opskriften på den skønne Stress-af smoothie 
 

Placeboeffekten er effektfuld

 
Kan hjerne og tro helbrede?
 
Placeboforsker ved Aarhus Universitet Lene Vase har påvist, at din forventning og din tiltro til den behandling du modtager – kan have helt afgørende effekt for din helbredelse. Så, går du rundt og tror, at placebo effekten kun er de cirka 30%, som vi hidtil er blevet informeret om, så kan du godt tro om igen. For forskning i placebos effekt viser, at vores tro på behandlingens effekt, kan have helt afgørende indflydelse på, om du bliver rask eller ej. Lene Vase formidler sin forskning med dyb overbevisning, og den påviser, at du rent faktisk i mange tilfælde kan tænke dig raskere. Lene Vase burde efter min mening tildeles al den forskningsstøtte, der skønnes nødvendig for at belyse dette interes-sante emne yderligere. Denne afgørende faktor burde for mig at se også indgå som en naturlig del af pensum på medicinstudiet, for det er bestemt ikke ligegyldigt, hvordan din læge eller behandler formidler budskabet i relation til behandling eller overlevelse, når sygdom rammer.
 
Det første interessante eksempel fra det virkelige liv, jeg stødte på, omhandlede knæoperationer. Studier viste, at resultaterne fra reelle knæoperationer og placebo (kirurgerne åbnede, skyllede og gjorde ellers ikke andet) viste overraskende, at sidstnævnte gruppe patienter kom sig bedre og hurtigere. Et fantastisk og tankevækkende eksempel på placebos store effekt. Andre, tilsvarende operationer som eksem-pelvis det placebokontrollerede studie ifht intervention ved hjertekrampe viste også, at selve operationen ikke havde større effekt, faktisk tværtimod, i forhold til placebo-behandlingen. Måske kræver disse studier, at læger og behandlere i højere grad bør interessere sig for mennesket, historien og dermed også selve årsagen til sygdommen og tilrettelægge deres forslag til behandling derefter. Hvordan lægen formidler sin viden om sygdom og chancer har også overordentlig stor betydning for patientens tilgang. 

Lene Vase udtaler til Ugeskrift for læger; "Alle indgreb har potentielle bivirkninger. Derfor er det vigtigt at stille sig kritisk overfor, om en behandlingseffekt kunne opnås ad andre veje. Det handler om at få en bedre forståelse af, hvad der rent faktisk virker. Selvom vi tror, at det er interventionen, der virker, kan det jo være, at det er patientens egne forventninger til behandlingen, der spiller ind, og at man ved nogle behandlingsmetoder vil kunne opnå samme effekter med mindre invasive indgreb", siger hun.

Det ER selvfølgelig lettere både at ordinere og at tage imod en medicisk recept og en ´magisk´ pille. Men måske er der et stykke arbejde, der kan betale sig at gøre, både følelsesmæssigt og fysisk. Det kan handle om såvel den enkeltes som behandlerens anerkendelse og bearbejdning af betydningen af traumer, følelser, overbevisninger, men også af valg af mad og levevis, i forhold til udvikling af den pågældende sygdom.

Vores hjerne er fantastisk, den er neuroplastisk og former sig efter den måde vi lever, tror og spiser på. Og det er hverken på piller, sukker, cola, hvidt brød eller fast food hjernen og kroppen trives optimalt eller udvikles på. En sådan plan kan derimod føre lige lukt til udvikling af “Homo Obesus” (fedme mennesket). Vi er på vej derhenad, for forarbejdet og sukkerrig mad fylder alt, alt for meget i mange danskeres - både børn, unge og voksnes, kalorieindtag. Indføring af gode, økologiske råvarer, masser af grønsager og sunde fedtstoffer, gode proteiner, suppleret af vitaminer, mineraler og omega 3 af allerhøjeste kvalitet kan til hver en tid - sammen med gode tanker - have positiv betydning for vores sundhed og raskhed.

Så til spørgsmålet om tro kan helbrede, vil jeg svare et personligt rungende JA. Såvel det du spiser som det du tænker har stor og afgørende betydning for din sundhed.

Dine erfaringer og overbevisninger påvirker din indre biokemi. Vi ved det måske egentlig godt alle sammen, men denne tilgang til sundhed eller sygdom har været overset og negligeret i alt for mange år. Vi har grebet til operation og medicin som løsningen på de fleste symptomer og dårligdomme, men vi har et supplement hertil – oven i købet lige ved hånden, helt gratis og bivirkningsfri – en indre helbredende kraft, der kan anvendes, hvis bare vi aktiverer den. 
Kan hjerne og tro helbrede?
 

Kan man tænke sig rask?

 
kan man tænke sig rask?


Vores sind, tanker og overbevisninger har voldsom stor effekt på vores helbred og sygdom. Måske også mere end vi har lært. Er den skarpe medicinske opdeling af krop og psyke mon både forældet og forfejlet? Thomas Breinholt skriver i sin fantastisk gode bog "Kan man tænke sig rask?" følgende:

"Med denne bog vil jeg prøve at vise, at den adskillelse af sind og krop, der præger vores sundhedssystem og lægevidenskaben, faktisk er uvidenskabelig.". 

Målet med bogen er at hjælpe mange mennesker til at forstå, at fysiske symptomer og sygdomme ofte involverer følelsesmæssige traumer eller problematikker, og denne viden kan tjene som et vigtigt redskab i helbredelsesprocessen. 

I bogen "Kan man tænke sig rask" udviser Thomas Breinholt stor nysgerrighed og åbenhed, han lytter, undersøger og inddrager både erfaringer, mirakler, forskning og videnskab i bestræbelserne  på, at finde svar på, hvad vi selv kan gøre for at aktivere vores iboende helbredende kræfter.

Det handler ikke om, at vi selv er ansvarlige for udvikling af sygdomme, fordi vi har negative eller "dårlige" tanker. Slet ikke, men bogen afdækker, om traumer og tanker kan påvirke vores helbred, og hvad vi i givet fald kan gøre ved det. 

Bogen bringer interviews med cirka 40 forskere indenfor psykens betydning for sygdomsudvikling og helbredelse, og undervejs hører vi også om placebo effekten og dens modpart nocebo. Vi hører om den store, store betydning, der ligger i forholdet imellem behandler/læge og så patienten. Er det tæt, varmt og tillidsfuldt, så øges chancerne for helbredelse, også selvom patienterne ved, at det, de får, er placebo.

Emnet placebo er kontroversielt, men i bogen slår Danmarks Placeboforsker nummer et, Lene Vase Toft fast, at: "Placeboeffektens størrelse kommer an på patienternes opfattelse af behandlingen, for forventningerne ser netop ud til at være afgørende."

Vi kan læse om traumer, som vi alle bærer rundt på, og deres betydning for risikoen for at udvikle fysiske og psykiske sygdomme, så bogen gør os klogere på os selv og vores reaktioner. Eksempelvis er overlevelsestiden længere blandt kræftpatienter, der er gift, ligesom patienter med et godt og tæt netværk, ofte kommer sig hurtigere, end mennesker, der er ensomme.

Det er interessante betragtninger, der bringes i Thomas Breinholt's virkelig gode bog, og de underbygger vores viden om, at krop og psyke ikke kan adskilles, sådan som Descarets foreskrev det for efterhånden mange år siden. Det vil uden tvivl kunne hjælpe rigtig mange, såfremt vores dygtige læger inddrog disse perspektiver og behandlede det enkelte menneske og dets historie - selve årsagerne til sygdom - i stedet for som ofte idag, tyer til medicinsk symptombehandling. 

Målet med bogen er, at at nærme sig en sandhed om sammenhængene mellem sind, psyke, tanker og traumer og så sygdom. "Kan man tænke sig rask" er en helt fantastisk god bog, fyldt med spændende beretninger, historier og mirakler, der viser alle sider af dette omfattende emne. 

Personligt er jeg ikke i tvivl om, at krop og psyke er uadskillelige størrelser, men vi agerer forskelligt, og derfor har vi ofte brug for hjælp til at klarlægge, frisætte og tackle tanker, traumer og overbevisninger, så vi kan hjælpe vores fantastiske organismer til selvhjælp. 

Bogen "Kan man tænke sig rask?" er klog, berigende, opmuntrende og virkelig GOD: Læs den og bliv klogere, den får mine allervarmeste anbefalinger. 
Du kan købe Thomas Breinholts fantastiske bog lige her  
Kan man tænke sig rask?

 
 

Ny bog: Din bevidste krop

 
Din bevidste krop


Det skal ikke være nogen hemmelighed, at følelsesforløsende traumeterapi eller tankefeltterapi (tapping) har hjulpet mig under sygdom og i svære tider. Jeg er overbevist om, at kroppen husker, og at traumatiske oplevelser og negative følelser kan komme til udtryk i form af fysiske symptomer eller sygdom. For mig personligt har denne viden og hjælp, fra blandt andet Lars Mygind, været livsforandrende og helbredende.  

Den nye og meget smukke bog, Din bevidste krop, er skrevet af Lars Mygind og Nadia Zarling Kamel, og den stiller det berettigede spørgsmål: Kan der ligge følelsesmæssige årsager bag fysiske symptomer? I givet fald, hvordan finder du frem til, 
hvad den følelsesmæssige årsag bag dine symptomer er, og hvad gør du så ved det?

Har du ondt i skulderen, irritabel tyktarm, hovedpine eller vedvarende forkølelse? I bogen “Din bevidste krop” bliver du introduceret til den Psykosomatiske Traumemodel, en teori, der giver en logisk og sammenhængende forklaring på, hvordan fysiske symptomer kan have følelsesmæssige årsager - og det gælder faktisk rigtig mange forskellige fysiske symptomer. Kroppen prøver at hjælpe dig med at håndtere de følelsesmæssige udfordringer ved at sætte gang i fysiske symptomer. Det handler ikke om, at det er din egen skyld, at du har symptomer eller er syg. Tværtimod handler det om, hvordan disse følelsesmæssige og fysiske udfordringer hænger sammen med oplevelser, din krop har haft.

Bogen giver dig redskaberne og dermed mulighederne for at undersøge, om du kan lindre dine symptomer 
ved at opnå indsigt i og øge bevidstheden om, hvad det er, din krop reagerer på og prøver at fortælle dig. Modellen viser også, hvordan og hvorfor nogle af disse symptomer kommer, mens du er udfordret følelsesmæssigt.

I anden del af bogen finder du et opslagsværk, hvor du kan slå over 250 forskellige symptomer op og finde ud af, hvad der er det følelsesmæssige tema bag, og i hvilken fase, de viser sig.  

Endelig giver bogen også et kort indblik 
i, hvad du selv kan gøre for at afhjælpe symptomerne ved at arbejde med det følelsesmæssige tema bag, med en introduktion til nogle særlige, følelsesforløsende teknikker kaldet Terapeutisk Tapping, (tankefeltterapi/EFT) eller Transbiologisk Traumeterapi. Jeg kan af egen erfaring fortælle jer, at det kan være både effektivt og virkningsfuldt.  
 
Bogen Din bevidste krop er smuk, alt er forklaret i lettilgængelig form, og den er læseværdig og særdeles brugbar. Denne smukke og lettilgængelige bog får mine aller varmeste anbefalinger. Jeg har allerede slugt alle guldkornene, og den er både GOD og særdeles anbefalelsesværdig. Du kan købe den kloge og berigende bog, inklusiv lydbog, lige HER Din bevidste krop
 
 

Skønne spinatpandekager

 
Spinatpandekager

Disse spinatpandekager bringer glæde både blandt børn og voksne. De er sunde, grønne og fiberrige, og så smager de forrygende. Du kan med sindsro lave dobbelt portion af de glutenfri herligheder, så du har til madpakke og eftermiddagshygge de følgende dage.
Lækre spinatpandekager 

 

Delikat Frittata med urter

 
Frittata med urter

Frittata er en skøn spansk favorit med æg, kartofler og urter. Den mætter og smager. Hvad enten den serveres til morgenmad i weekenden, til brunch, frokost eller aftensmad, eventuelt med en god salat til, så er den bare god.
Du finder opskriften her
 

GAVE til dig fra mig - Seks GRATIS e-bøger - KUN i denne uge

 
e-bøger


Som tak for loyalitet, tålmodighed og positivitet under flytning og forbedring af vores hjemmeside Madforlivet.com, 
skal I have muligheden for frit at downloade seks forskellige e-bøger HELT GRATIS. Tilbuddet varer ugen ud.

Du kan frit dowloade:
e-bogen Grøn og Glad på syv dage, 
e-bogen MAD - kusten at spise godt og leve sundt, 
e-bogen MADPLAN 2.0 - sund og vital på 3 uger,
e-bogen Magnesium - det oversete mineral, 
e-bogen Boost dit immunforsvar på kun 3 dage 
samt 
e-bogen Tips & Tricks til et godt og langt liv

via linket HER 
Tilbuddet gælder til og med den 11. februar 2024

TAK og rigtig god læselyst...
Anette

 

Broccoli pizza

 
Broccoli pizza
 
Broccoli pizza er super lækker, sund og glutenfri pizza, der er velegnet til såvel aftensmad som til madpakken. Pizzaen smager fantastisk godt, og kan serveres til både børn og voksne . Opskriften stammer fra bogen Grøn Keto, og den smager helt fantasstisk dejligt. 
 

Ovnristede grønsager i fad

 
Obnristede grønsager i fad
 
Ovnristede grøntsager i fad med masser af friske grønsager, løg, revne tomater og god olivenolie smager fantastisk dejligt, er enkel og billig, og opskriften stammer fra den smukke bog Kærlighed, Olivenolie og Citroner, skrevet af Mina Stone. Læs med her 
Ovnristede grønsager i fad 
 
 

Forårets åbne foredrag - Brædstrup, Køge og Hadsten

 
Foredrag
 

Årets foredrag blev skudt igang i denne uge i Køge og Roskilde, og stor tak til alle jer, der kom og var med. Februar og marts byder også på foredrag, såvel på Sjælland som i Jylland. Der er også åbne foredrag heriblandt, så jeg håber, at vi mødes enten i Brædstrup, på Islands Brygge eller i Køge. Jeg ser frem til at skulle tale med jer om de hemmelige veje til et langt og godt liv. Her får du fortællinger og erfaringer fra nogle af verdens ældste samt brugbart nyt om, hvordan god mad, optimal nattesøvn, godt selskab og motion kan gavne dig, og hvordan det kan hjælpe dig med at leve energifyldt og længe. 

Jeg gæster det nye KOMYOUNITY Center på Islands Brygge den 28. februar.

Jeg gæster også biblioteket i Brædstrup den 12. marts. Her er temaet 7 veje til et langt liv, masser af ny viden om det gode liv - også med mulighed for spørgsmål.
 
Den 21. marts kommer jeg til Køge og vil fortælle om Mad mod kræft. Det er den uafhængigge kræftforening Tidslerne, der arrangerer, og du kan deltage på Erhvervsakademi Køge, torsdag den 21. marts kl. 19-21  og købe billet HER
 
Jeg kommer til Hadsten den 18. april, du hører nærmere herom i næste uge, og lidt senere på året kan du blandt andet møde mig den 24. september i Skanderborgjeg kommer til Køge og Roskilde den 9. og 10. oktober og skal tale om vitaminer og mineraler, ligesom vi kan ses hos Kulturhus Løkken den 31. oktober

Ser frem til at møde Jer rundt i landet - Anette
 

Faste
 
Er du glad for Madforlivet nyhedsbrev, så er du meget velkommen til at anbefale nyhedsbrevet til venner og familie, som også vil kunne have glæde af en masse viden og opskrifter. De kan tilmelde sig helt gratis HER
De skal blot HUSKE at klikke godkendende i den email, som de modtager umiddelbart efter tilmelding, før er de ikke tilmeldt!


Skulle du også have lyst til at følge med i mit liv, i tilblivelsen af nye retter og andre hyggelige tiltag, så er du SÅ velkommen her på Instagram
 
Følg gerne min side her på og få svar på eventuelle spørgsmål Facebook
 
Skulle du have spørgsmål eller blot savne viden eller inspiration til sunde og lækre opskrifter, så husk at du kan søge i mere end 2000 artikler og opskrifter lige her på vore nye hjemmeside Madforlivet 
 
Jeg ønsker dig og dine alt godt
Anette