Et helt nyt studie viser, at indtager du blot syv til ti gram ekstra jomfruolivenolie hver dag, så kan du sænke din risiko for udvikling af demens markant. I det hele taget har vores valg og kvalitetsbevidsthed i relation til indtaget af fedt, afgørende betydning for vores hukommelse, blodtryk, kolesterol og generelle sundhed og velbefindende. Når det handler om fedt, så er nøgleordet kvalitetsbevidsthed, og dette og meget mere, kan du læse om herunder, hvor du får flere vinkler ind på emnet og kan finde opskrifter med det sunde og gode fedt. I det hele taget er dette nyhedsbrev stopfyldt med gode råd til, hvordan du bedst kan bevare din hukommelse - hele livet! Du finder også et tilbud på min bog Hjernegod mad til 1/2 pris, KUN til dig, der modtager og læser Madforlivet nyhedsbrev.
 
Og så en helt anden sag, og dog... Fornylig skrev jeg en artikel til Jyllands Posten om de mange, mange gode og veldokumenterede fordele, der ligger i at have tilstrækkeligt høje D-vitaminniveauer året rundt. Du kan læse hele artiklen via linket herunder. Og det er vigtig viden, for D-vitamin kan beskytte dig mod en lang række sygdomme, også mod vira. Risikoen for sygdom øges ved lave niveauer. Det har undret mig i mange år, at det har taget os så lang tid her i Danmark at anbefale D-vitamintilskud om vinteren. Det har ligeledes undret, at fokus har været så intenst på risikoen for overdosering. Eller rettere den potentielle risiko... D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, der potentielt kan overdoseres, potentielt, fordi blot 15-30 minutter i solen i denne tid, giver de fleste cirka 20,000 i.u. (500 mcg) D-vitamin, og kroppen er så smart indrettet, at den lagrer det D-vitamin, du ikke lige bruger nu, til mindre solrige tider. I USA, på The Mayo Clinic, har de i næsten 20 år behandlet sclerose patienter med 20,000 i.u. D-vitamin, og der er aldrig rapporteret et eneste tilfælde af overdosering. Det eneste tilfælde, vi kender til herhjemme, er sagen med kosttilskudsfirmaet, der ved en fejl havde produceret alt for stærke D-vitamindråber til børn. Det var skrækkeligt for de børn, det gik ud over, men indeholdt så høje doser, at det ville være urealistisk at forestille sig, at nogen indtog så meget D-vitamin, alligevel er det det samme eksempel, der trækkes frem igen og igen til skræk og advarsel. Der er derimod rigtig mange danskere, der hver dag oplever træthed og sygdom på grund af mangel på det vigtige D-vitamin, uden at de er klar over, at det er det, der kan være galt. De anbefalede doser til dagligt indtag for voksne om vinteren er i Danmark 400 i.u. (10 mcg.). Behovene er stærkt individuelle, men det nævnes ikke i anbefalingerne. Sundhedsstyrelsen har derimod bedt danske praktiserende læger om at holde igen med blodprøvemålinger for D-vitamin, vel vidende, at cirka halvdelen af alle danskere mangler D-vitamin om vinteren. Hvorfor? Det er en blodprøve til cirka 100 kroner, og overlæger, der ved noget om D-vitamin, har tidligere udtalt, at der vil kunne spares 17-18% på de samlede sundhedsudgifter i Danmark, såfremt alle danskere lå tilstrækkeligt højt på D-vitamin året rundt. Tankevækkende synes jeg, også fordi min artikel lørdag i JP, fluks mandag morgen blev fulgt op af skræmmeartikler mod overdoseringsrisiko af D-vitamin i diverse videnskabsblade og aviser. Hvem kan da have interesse i, at vi danskere ikke får hverken viden eller tilstrækkelige mængder D-vitamin? Du kan læse hele artiklen herunder. 
 
 
Intet svar fra Heunicke, så mit allerbedste råd til dig er stadigvæk; prioriter økologi og rens dit drikkevand, før du drikker det, det er der heller ikke andre, der gør for dig. Lad være med at tro, at vandværker eller regering tager det ansvar på sig. PFAS og pesticider burde have været forbudt for mange år siden, der sker intet, og der godkendes stadig. Idag ved vi, at PFAS kan være kræftfremkaldende og pesticider kan give Parkinsons, begge sygdomme er iøvrigt i eksplosiv vækst. Så lad os navigere helt udenom disse forfærdelige stoffer, så godt vi kan. Rens dit vand, før du drikker det, for regeringens plan om randzoner kommer først til at virke om 30-40 år. Indtil da går det kun en vej med drikkevandskvaliteten - nedad bakke, selvom det er svært at forestille, at det kan blive værre. Du kan her læse, hvordan jeg renser mit vand. Sådan renser du dit drikkevand

Sædvanen tro, finder du også superlækre opskrifter på Laksetærte, hummus med den gode ekstra jomfruolivenolie, perfekt som pålæg, sandwichspread eller bare til de bagte grønsager. Du kan også finde opskriften på min favorit salat Cæsar salat med skønne, omega-3 rige ansjoser samt på rabarber muffins med crumble topping, der bare smager. Du får også opskriften på min bedste basisdressing, der altid er at finde i køleskabet til en hurtig salat eller over grønsagerne samt på Brain booster smoothie. Du kan glæde dig, for det hele har en smag af forår og glæde. 
Jeg ønsker jer allesammen en lys og dejlig uge, fyldt med smil og solskin. 
Anette     
 
 

Den bedste basisdressing med olivenolie og omega 3

 
Dressing


Velsmagende og enkel dressing, der er velegnet over de fleste salater og grønsager. Dressingen indeholder både sunde omega 9 fedtsyrer fra olivenolie og omega 3 fedtsyrer fra hørfrø. Dressingen kan varieres afhængig af sæson og kan opbevares i en flaske på køl i op til en uge. 
Du finder opskriften her 
Den bedste basisdressing med olivenolie og omega 3 

Ny forskning; Olivenolie og omega 3 kan forebygge demens

 
Olivenolie og omega 3 mod demens
 
Vi ved, at middelhavsmad er den sundeste mad, vi kan spise. Vi ved også, at en god økologisk ekstra jomfruolivenolie, der jo også er kendetegnende for middelhavslandene, er stjernesund og blandt andet kan dæmpe inflammation, forebygge hjertekarsygdom, diabetes og regulere både blodtryk og kolesterol.

Nu viser et helt nyt studie fra Harvard School of Public Health (Nurses’ Health Study (NHS; 1990-2018) og Health Professionals Follow-Up Study (HPFS; 1990-2018)), at bare syv til ti gram ekstra jomfruolivenolie hver dag kan have stor betydning i forhold til udviklingen af demens eller Alzheimers sygdom. Sygdomme, der påvirker cirka 55 millioner mennesker i hele verden, og i dag er lidelser i voldsom vækst.

Kan ekstra jomfruolivenolie have betydning for udviklingen af demens?
Forskerne ønskede svar på spørgsmålet; kan et dagligt indtag af ekstra jomfruolivenolie have forbindelse med udviklingen af demens og Alzheimer? Resultatet af forskningen, med 92.383 voksne deltagere, er klar; De deltagere, der spiste 7 g ekstra jomfruolivenolie hver dag sænkede deres forekomst af demens og Alzheimer med 28%, sammenlignet med de deltagere, der sjældent eller aldrig indtog olivenolie. Helt præcist havde de, der spiste ekstra jomfruolivenolie hver dag, 28 procent mindre risiko for at dø af demens.

En tidligere undersøgelse har vist, at et dagligt indtag af 10 gram højkvalitets ekstra jomfruolivenolie kan reducere den generelle dødelighed med 23% og risikoen for hjerteanfald med hele 40%.

Derfor skal du vælge den bedste kvalitet
Så der er al mulig grund til at vælge den allerbedste økologiske, ekstra jomfruolivenolie og bruge et par spiseskefulde i dressinger eller over grønsagerne hver dag. Gå derimod i en stor bue udenom margariner af alle slags, forarbejdede og raffinerede planteolier, mayonaise og mayonaisesalater.

Betegnelsen ekstra jomfruolivenolie er din eneste garanti for en olivenolie af højeste kvalitet. Vælg en økologisk olie på mørk flaske eller bag in box for ekstra kvalitetssikkerhed. Du kan læse hvordan du får det bedste hver dag HER 

Vi lider stadig under den forfejlede og stærkt manipulerende kampagne fra 90’erne ”fedt er farligt”. Iværksat af sukkerindustrien fik professorer og forskere over hele verden penge for at skyde skylden for alle dårligdomme på fedtet og tilbageholde viden om sukkers potentielt sundhedsskadelige effekter. Det har forstyrret, og forstyrrer desværre stadig, vores viden, tilgang og holdning til fedt, og det har efter min vurdering haft enorm betydning for folkesundheden. Læs med HER

Nogle typer fedt er livsvigtige - det er vigtigt at spise sundt fedt hver dag
Noget fedt er livsvigtigt, andet er decideret sundhedsskadeligt. Viden om sundt fedt er derfor ganske væsentligt for din og din families sundhed. Læs mere og del gerne
Spis jomfruolivenolie og undgå demens

 

Fire gode og naturlige råd til vedligeholde en god hukommelse

Vælg ekstra jomfruolivenolie

 
olivenolie og stegning
 
Olivenolie og stegning har igennem de seneste år været omgærdet af en hel del uvished og spørgsmål. Det skyldes primært, at tidligere studier har påvist, at langvarig stegning i olivenolie, eksempelvis frikadellestegning, kunne fremkaldte såvel oxidation som en række potentielt sundhedsskadelige biprodukter.

Samtidig har andre kilder, primært producenter, påstået, at olivenolie fint tålte stegning. Derfor har jeg været tøvende med at anbefale olivenolie til langvarig stegning ved høje temperaturer, men derimod anbefalet den til kortvarig svitsning af grønsager.

Helt ny australsk forskning viser imidlertid, at vælger du en god ekstra jomfruolivenolie, altså den allerbedste kvalitet olivenolie, så kan den faktisk tåle selv længerevarende opvarmning og stegning.

Analysen blev foretaget i et ISO17025 akkrediteret laboratorium. Olierne blev i forsøgene opvarmet til henholdsvis 150, 180, 210 og 240 grader i 20 minutter. Derudover blev tre liter olie varmet op til 180 grader i en frituregryde Herefter blev der udtaget prøver efter henholdsvis 30, 60, 180 og 360 minutter.

Normalt har det været en olies rygepunkt, der afgjorde om den blev anbefalet til opvarmning. De australske forskere, der har stået bag denne undersøgelse, er af en anden opfattelse, idet de mener i deres studie at kunne påvise, at rygepunktet ikke umiddelbart kan anvendes som parameter for en olies egenskaber i forhold til opvarmning.
De konkluderer derimod, at under forskellige opvarmning betingelser, er dannelsen af polære forbindelser mere udtalt for raffinerede olier (rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie samt raffineret olivenolie, altså ikke af ekstra jomfru kvalitet). Det er væsentligt at bemærke, at disse forsøg blev udført uden råvarer, altså uden decideret madlavning involveret, hvilket kan have medført en højere grad af olieoxidation sammenlignet med andre forringelsesreaktioner.

Forskerne i Australien analyserede udover olivenolier også kokosolie, rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie, jordnøddeolie, risolie, avocadoolie. Af alle de testede olier viste Ekstra jomfruolivenolie af høj kvalitet sig at være den mest stabile og den olie, der producerede det laveste niveau af polære forbindelser efter opvarmning. Ekstra jomfruolivenolien var skarpt forfulgt af kokosolien, hvorimod raffinerede olier som rapsolie, solsikkeolie og vindruekerneolie klarede sig absolut dårligst og kan derfor slet IKKE anbefales.

Ud fra dette studie ser det ud til, at kvalitet betaler sig, idet ekstra jomfruolivenolie har en fedtsyreprofil og et naturligt indhold af antioxidanter, der øjensynligt beskytter olien og holder den stabil. Jeg synes, at dette er dejligt nyt. Olivenolie og stegning 

 

Sådan får du nok omega 3

 
Omega 3
 
Omega 3 fedtsyrer er livsvigtige, og vi kan i modsætning til de fleste andre typer fedtstoffer ikke selv danne dem. Derfor skal vi sørge for at få lidt omega 3 fedtsyrer hver eneste dag fra de allerbedste kilder.

Omega 3 fedtsyrer indgår som væsentlige komponenter i et utal af kropslige processer, og de er helt essentielle for en velfungerende organisme. Vi danskere får generelt for meget omega 6 fra raffinerede planteolier, margariner eller fast-food og færdigretter og for lidt omega 3 fra hørfrø, hampefrø, fisk, alger og plankton. Det skaber kropslig ubalance mellem omega 6 og omega 3, og det kan have en betragtelig negativ indvirkning på vores helbred og inflammationsniveauer. Balance og tilstrækkeligt med omega 3 fedtsyrer kan til gengæld have en antiinflammatorisk effekt.

Omega 3 findes i flg. fødevarer: 
hørfrø og hampefrø samt i fede fisk, fiskeolie, alger og plankton.
Men omega 3 fedtsyrerne er besværlige og sarte. De tåler ikke lys, ilt og varme, så harskner og ødelægges de, og dermed kan de miste deres sundhedsfremmende egenskaber. Derfor er det slet ikke ligegyldigt, fra hvilke kilder vi får dem, eller hvordan vi behandler dem.


Hørfrø og hampefrø er gode kilder til essentielle omega 3 fedtsyrer, men der skal store mængder til for at få tilstrækkeligt med omega 3 fedtsyrer fra disse kilder hver dag, og det er ikke hensigtsmæssigt. Som supplement til salater, dressinger og morgenmad er det derimod genialt. Men der kan med fordel suppleres med små fisk som sardiner eller ansjoser i salaten, lidt nænsomt tilberedt økologisk laks eller ørred til aftensmaden samt et dagligt tilskud af fiskeolie eller omega 3 olie af allerhøjeste kvalitet. At vælge de bedste omega 3 olier fra fisk, alger eller plankton kræver sin kritiske og kræsne forbruger, for alt for mange fiskeolier lever ikke op til FN’s fødevareværdier for stabilitet og harskningsgrader. Det kan være vanskeligt gennemskueligt og er en reel udfordring, også fordi vi i Danmark ikke har en særlig lovgivning på området, det giver frit slag for producenterne. Derfor:

1. Spis 1 spsk. kværnede hørfrø, hørfrøolie eller hampefrøolie hver dag – evt. i morgensmoothien, yoghurt eller mysli, suppler gerne med lidt nødder om eftermiddagen

2. Spis lidt fisk som sardiner, ansjoser, gammeldags modnede sild eller økologisk laks eller ørred hver dag. Alternativt tager du tilskud af omega 3, se herunder
 

3. Suppler hver dag med 2 stk Zooca Omega 3, udvundet af Calanus plankton, Nani omega 3 fra vildlaks + dine vitaminpiller
Læs mere Sådan får du tilstræk-keligt med omega 3 hver dag

 

Hold dit blodsukker stabilt - undlad sukker og alkohol

 
Blodsukker

Blodsukkeret er blodets indhold af glukose, som vi får fra de kulhydrater, vi spiser. Disse nedbrydes til sukkerstoffer, som optages i blodbanen og sendes rundt til kroppens celler, hvor de omdannes til energi til hjerne, muskler og nerveceller med hjælp fra insulin og glukagon. Problemerne opstår, hvis vi spiser for mange hurtige kulhydrater fra for eksempel sukker, hvidt brød, stivelse, pasta og alkohol. Det får nemlig sukker- og insulinniveauerne til at stige, hvilket i længden er en stor belastning for kroppen. Du mærker det typisk i form af træthed og øget vægt, men belastningen kan også forårsage inflammation og føre til forskellige sygdomme som insulinresistens, diabetes, den diabetiske øjensygdom retinopati, overvægt, hjertekarsygdomme, demens og autoimmune sygdomme.

Forskning viser, at en sund og blodsukkerstabiliserende kost – særligt i kombination med daglig motion – kan være med til at forebygge ovennævnte sygdomme. Den gode nyhed er, at det aldrig er for sent at starte. På blot få uger kan vi faktisk justere insulinniveauerne og genetablere kroppens indre balancer. Du kan opleve, at ubehagelige symptomer, du har bøvlet med, forsvinder, og du vil føle dig både gladere og mere fyldt med energi. Gevinsten ligger i at sammensætte måltidet, så det indeholder fiberrige kulhydrater, protein, sundt fedt - nødder og kerner.

Kroppens primære energikilde kommer som sagt fra kulhydrater, men her er det essentielt at vælge de rigtige. Du bør undgå de hurtige kulhydrater, som gør dit blodsukker ustabilt. Gå derfor udenom pasta, hvide ris, hvidt brød, slik, kiks, kager, sodavand, tilsat sukker og alkohol. Vær opmærksom på, at der kan være skjult, tilsat sukker i mange forarbejdede produkter, som for eksempel ketchup, morgenmads-produkter og søde yoghurter.

De bedste kulhydrater finder du i grøntsager. De er næringsrige, kaloriefattige og fyldt med fibre, som giver en god mæthed og hjælper tarmen med at skabe en sund tarmmikrobiota, som er så vigtigt for en velfungerende og sund krop. Og så smager grøntsagerne godt. Vælg de økologiske, som har flere næringsstoffer og ingen uønsket kemi. Spis gerne 500 gram om dagen og suppler med 100 g økologiske bær eller frugter.

De sunde proteiner finder du for eksempel i økologisk fjerkræ, fisk eller vildt, samt i økologiske æg, bønner, linser, kikærter, quinoa, mandler og mælkeprodukter af høj kvalitet. Skær ned på kødet, særligt det forarbejdede kød og kødpålæg. Disse sættes nemlig i forbindelse med netop insulinresistens og type 2-diabetes. Spis i stedet mindre og økologisk, fede fisk, ditto fjerkræ og æg.

Din krop kan ikke undvære fedtstof, men som med kulhydraterne, skal du gå efter den gode kvalitet. Den får du for eksempel fra nødder, mandler, frø, kerner, avocado, økologiske fede fisk, fiskeolie eller plankton (Zooca omega 3) af høj kvalitet samt ekstra jomfruolivenolie.

Masser af fiberrige grønsager, nødder og kerner gør dig mæt og holder maven i gang og kan være med til at forebygge diabetes, hjertekarsygdomme og visse kræfttyper. Du kan læse mere her
Hold Blodsukkerbalancen

 

D-vitamin regulerer både kolesterol og blodtryk

 


Vi ved i dag, at det rent sundhedsmæssigt er dumt at mangle D-vitamin i kroppen, for D vitamin er om muligt et af de vigtigste beskyttende vitaminer, vi kan danne. Alligevel må det konstateres, at cirka halvdelen af den danske befolkning mangler det i november/december måned. Sundhedsstyrelsen har bedt de praktiserende læger om ikke rutinemæssigt at måle danskernes D-vitaminniveauer, selvom en sådan test kun koster cirka 100 kroner, og selvom de fleste, der arbejder med sundhed ved, at der vil kunne spares mange penge på de totale sundhedsudgifter i Danmark, hvis alle danskere lå tilstrækkeligt højt på D-vitamin året rundt.

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtigt mange beskyttende funktioner i kroppen. Tilstrækkelige niveauer kan også beskytte huden mod forbrænding fra solens stråler. Nyere forskning viser også, at niveauerne af D3 vitamin i kroppen har betydning for såvel dine kolesterolniveauer som dit blodtryk.  

 
Et studie med 15.600 sunde deltagere har vist, at i takt med at D vitaminniveauerne i blodserum steg, så faldt deltagernes LDL-kolesterolniveauer markant. Omvendt viste undersøgelsen også at lave D3 vitaminniveauer kunne føre til forhøjede LDL kolesterolniveauer. Meget tyder på, at der er en klar sammenhæng mellem niveauerne af LDL kolesterol og så blodets indhold af D vitamin. D3 vitamin har også betydning for dit blodtryk, og mangel på det vigtige vitamin ser ud til at kunne forårsage forhøjet blodtryk. For højt blodtryk er en snigende lidelse, der blandt andet kan hænge sammen med øget risiko for hjertekarsygdomme.  

Et andet studie, eller nærmere et review, har kortlagt, i hvilken grad D3 vitamin koncentrationen nu også spiller ind i relation til for højt blodtryk. En gennemgang af den foreliggende forskning på området viste en klar tendens til, at D3 vitaminniveauerne i kroppen indirekte modulerer blodtrykket, således at mangel på D3 vitamin kan have en forhøjende effekt på blodtrykket, og at tilstrækkeligt høje niveauer kan have en blodtrykssænkende effekt. Det kan herudfra konkluderes, at D3 vitamin også kan virke effektivt til sænkning af blodtrykket blandt mennesker med et lavt indhold af D3 vitamin.

Resultaterne af disse studier tegner et billede af, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer kan spille en rolle såvel i reguleringen af kolesterol og andre lipider samt i blodtryksreguleringen. Yderligere forskning er nødvendig, så desværre kan det godt have lange udsigter, såfremt D3 vitaminindtag aktivt skal inddrages i klinisk praksis. Set i lyset af, at mere end 50% af alle danskere mangler D3 vitamin i november måned, er det være et godt sted selv at tage fat. Optimale nievauer er
 imellem 70-120 nmol/l D3 vitamin i blodet året rundt.
Dosis er individuel og afhænger af blandt andet vægt og hudfarve.
Læs mere HER
 
 

Læs mere om, hvordan du forebygger demens og Alzheimer

 
Hjernegod mad
 
Hvis du vil holde din hjerne i topform og styrke din hukommelse er det absolut ikke ligegyldigt, hvilken næring du indtager. Din hjerne har nemlig brug for “brændstof” – og det skal være den rigtige slags! “Hjernegod mad – spis dig til en bedre hukommelse” er skrevet på baggrund af professor Dale Bredesenes forskning, der har hjulpet rigtig mange mennesker med at få hukommelsen tilbage. Bogen indeholder viden om forebyggelse og afhjælpning af demens og desuden 34 lækre og sunde opskrifter, fyldt med grønne kulhydrater, sunde fedtstoffer og gode proteiner, der i den rette kombination vil styrke din hjerne og forkæle dine smagsløg.

E-bogen koster normalt kr. 99,-, men i de næste fire dage kr. 49,- KUN til jer. Herefter er prisen igen som normalt kr. 99,-. 
Du kan nå at købe e-bogen her Hjernegod mad 
Dette er en reklame for min egen bog

Brain Booster smoothie

 
Brain Booster smoothie
 
Denne Brain Booster Smoothie indeholder alle de gode råvarer, som din hjerne elsker. Ved at tilberede og drikke sådan en smoothie hver dag, tilfører du både krop og hjerne masser af gavnlige næringsstoffer, og så smager den ovenikøbet godt. Find opskriften her Brain Booster smoothie  

Artiklen om D-vitamin

 
JP D-vitamin
 
 
Du kan læse hele den vigtige JP artikel og få endnu mere viden HER
 
 
 

Skøn laksetærte

 
Laksetærte

Denne skønne laksetærte kan serveres som let aftensmad med en fyldig salat til, eller som frokostanretning. Du kan med fordel anvende økologisk laks til tærten, og du kan finde opskriften her
Laksetærte

Verdens bedste hummus

 
Hummus
 
Hummus et sundt og proteinrigt alternativ til kødpålæg, i sandwiches og en let snack. Nedenstående er min favoritopskrift, som jeg ofte laver til familien eller som et sundt dip, når vi får gæster. Den bedste hummus 

Cæsar salat med ansjoser

 
Cæsar salat
 
Denne Cæsar salat med smag af ansjoser er forrygende lækker og let at tilberede. Ansjoserne giver en pikant smag, og samtidig tilfører de sunde omega 9 og 3 fedtsyrer. Find opskriften her Cæsar salat 

Rabarber muffins m crumble

 
Rabarber muffins
  
Her hos mig pibler rabarberne frem, og de smager allerbedst, når de er spæde og nye. Glæd dig selv og familien med disse rabarber muffins med crumble, de er delikate og lette. 
Rabarbermuffins med crumble 

Drivhus
 
 
Jeg stornyder denne tid på året, hvor æbletræerne blomstrer og alting springer ud. Jeg har plantet og sået, og nu er der igen hygge og liv i drivhuset. Skulle du også have lyst til at følge med i mit haveliv og i tilblivelsen af nye retter og andre hyggelige tiltag, så er du SÅ velkommen til at følge med her på Instagram

Kender du en eller flere, der kunne være interesseret i at modtage Madforlivet nyhedssbrev, så er de meget velkomne og modtager ved tilmelding en gratis e-bog til en værdi af kr. 99,-. Nyhedsbrevet udkommer en gang om ugen og er gratis. De kan tilmelde sig lige HER 
 
Følg gerne min side her på og få svar på eventuelle spørgsmål Facebook
 
Skulle du have spørgsmål eller blot savne viden eller inspiration til sunde og lækre opskrifter, så husk at du kan søge i mere end 2000 artikler og opskrifter lige her på Madforlivet 
 
Jeg ønsker dig en god uge
Anette